Lid Worden?

Lijkt het je leuk om ook lid te worden van de Lisser Kaninefaten, dan is het goed om even door te lezen wat hieronder staat. Twijfel je nog? Laat je dan overtuigen, want je mag gratis vier opkomsten achter elkaar meekijken! Neem van tevoren contact op met iemand van de leiding, of de groepsbegeleiding om teleurstellingen te voorkomen. Dit kan via onze contact pagina.

Uniform en Installatie

Wanneer uw zoon of dochter lid is geworden, zullen we hem of haar de eerstkomende gelegenheid installeren. Dat gebeurt ongeveer twee keer per jaar. Tijdens de installatie worden er een aantal insignes op het uniform gespeld en de belofte wordt nagezegd. Tot aan de installatie mag het uniform gewoon gedragen worden, maar dan zonder insignes.

Uniformen zijn te koop bij de Scoutshop, via het internet of in de vestiging in Haarlem. Actuele openingstijden zijn terug te vinden op de website van de Scoutshop. Ook kan er gekeken worden naar een tweedehands uniform binnen de groep.

>> De uniformen van de verschillende speltakken

Contributie

De hoogte van de contributie wordt per jaar vastgesteld door de penningmeester en goedgekeurd door de groepsraad. Van het contributiegeld worden spullen voor de opkomsten gekocht. Verder betalen we hiervan het lidmaatschap bij Scouting Nederland voor elk kind. Hierdoor kunnen we meedoen aan regionale en landelijke activiteiten. Ook het onderhoud en de verzekering voor het clubhuis moet worden betaald. De hoogte van de contributie is hieronder te zien (2020/2021):

Functie

Contributie

Jeugdlid (Bevers, Welpen, Esta's, Scouts en Explorers)

€ 135,-

Stam

€ 82,50

Plus-Scouts

€ 51,-

Kaderlid

€ 0,-

Kaderlid & Speltaklid

€ 25,-

Om voldoende inkomsten te krijgen, doen we elk jaar een aantal acties waarmee we geld proberen te verdienen voor de groep. Zo hebben we onze bekende Stroopwafelactie en Nationale Scouting Loterij. Maar ook steken we elk jaar een corsowagen.

>> Meer details over de contributieberekening

Vrienden van de Kaninefaten

Ben je te oud om lid te worden en heb je geen zin of tijd om je als vrijwilliger in te zetten? Je kunt je ook aanmelden bij de Vrienden van de Kaninefaten. Zo blijf je op afstand toch betrokken bij de groep.

>> Lees meer over de Vrienden van de Kaninefaten