Algemene Informatie

De Lisser Kaninefatengroep is één van de drie scoutinggroepen in Lisse. De groep bestaat al ruim 75 jaar, telt zo'n 130 leden en heeft zeven speltakken.

De Bevers (jongens en meisjes van 5 t/m 7 jaar)
De Bevers spelen een spel in het dorp Hotsjietonia. In dat dorp komen de vrienden van Stuiter vaak op bezoek. Rozemarijn heeft een eigen tuin en houdt van koken, Rebbel weet alles van dieren en het bos, Stanley Stekker weet alles over robots enzo, Fleur Kleur kan heel goed knutselen en Lappezak woont in een tent in het dorp en speelt met lapjes.

De Esta's (jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar)
Zij spelen in het land van Esta, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Zij komen er door mee te gaan met het kind met de hoge hoed, die de toegang kent tot het Land van Esta. In dit land geldt de regel "Wat je draagt, dat ben je".

De Welpen (jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar)
Zij beleven de wildste avonturen in de Rimboe samen met het mensenkind Mowgli, dat is opgegroeid tussen de wolven en de andere dieren in de Jungle.

De Scouts (jongens en meisjes van 11 t/m 15 jaar)
Zij doen veel avontuurlijke dingen. Wat dacht je van het maken van je eigen vlot en er mee rondvaren, koken boven een houtvuur, een zwerftocht maken met kaart/kompas of gps. Of het bouwen van een toren met houten palen en touwen.

De Explorers (jongens en meisjes van 15 t/m 17 jaar)
Het belangrijkste verschil met de andere speltakken is dat je bij de Explorers zelf je programma moet maken. Je hebt geen echte leiding meer, maar be-geleiding die zorgt dat de dingen niet al te ver uit de hand lopen. Je kunt dus alle kanten op!

De Stam (vanaf 17 jaar)
Bij de Stam ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor je programma, het kamp en alle andere dingen die je gaat doen. De leden hebben elk zo hun eigen kwaliteiten en interessen, zodat er elke keer weer wat anders leuks gebeurd.

De Plus Scouts (vanaf 23 jaar)
Wie niet meer bij de groep zit als leiding of lid, maar nog wel graag contact blijft houden, kan Plus Scout worden. Zij hebben vier keer per jaar een bijeenkomst en zijn verder welkom bij alle groepsactiviteiten.

Het bestuur
Om het geheel in goede banen te leiden, heeft ook de Kaninefatengroep een bestuur. Zij vertegenwoordigen de belangen van de groep bij de gemeente en andere organisaties. Meer informatie over het huidige bestuur

De Lisser Kaninefatengroep is een open groep. Dat wil zeggen dat zij niet gebonden is aan een geloofsovertuiging . De groep heeft zijn basis in het Keukenhofbos, wat een unieke plek is. Want waar kan je beter het spel van scouting beoefenen dan midden in de natuur zelf.
Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs. Het clubgebouw vind je op de hoek van de Loosterweg-Zuid en de Spekkelaan in Lisse (net voorbij de sportvelden en de manege).