Nieuwsarchief

geplaatst op: 16/02/2019

Beste iedereen,

Ook dit jaar helpen wij weer met de langste file van de Nederland de Bloemencorso van de bollenstreek. Met dit jaar als thema Changing World. Net als voorgaande jaren steken wij weer voor de gemeente Hillegom. Ook wikkelen wij onze eigen corsowagen. Wikkelen betekent dat we het stalen frame inpakken met karton en plastic zodat er pur opgespoten kan worden. In deze pur steken wij de bloemen.

Voor het wikkelen zoeken wij nog wat extra handjes. Via onze facebook van de Lisser Kaninefaten kunt u zich opgeven voor het wikkelen. Wij doen dat vanaf maandag 25 februari van 19:30 tot 22:00. Wij wikkelen alleen op de maandag, dinsdag en woensdagavonden. Het wikkelen gebeurt achter de Klinkenberghallen in Sassenheim. Net als het steken krijg de vereniging ook een kleine vergoed voor het wikkelen van de wagen.

Het steken zelf is op woensdag 10 april en donderdag 11 april. In de Klinkenberhallen in Sassenheim. Hou onze facebook pagina in de gaten voor nieuwe weetjes over de bloemencorso. 

geplaatst door: Terry Hesseling
 
geplaatst op: 06/09/2018

Op zaterdag 15 september vinden er twee evenementen plaats; de outdoor workshops en het jaarlijkse overvliegen.

 

De outdoor workshops bieden we van 10 tot 14 uur aan voor alle jeugd van 5 t/m 11 jaar. De thema’s zijn divers en hebben allemaal het karakter van buiten zijn, natuur en creativiteit. Bevers, Esta’s en Welpen zijn welkom net als al hun vriendjes en vriendinnetjes. Bij binnenkomst op het terrein krijgen de kinderen een stempelkaart, waarmee de workshops afgelopen kunnen worden. Voor enkele workshops kan ter plekke ingeschreven worden, deze starten namelijk om een bepaalde tijd met een beperkt aantal kinderen, de rest van de workshops is vrije inloop. Om 12 uur is er een speciale activiteit, dan doen we een groot spel in het bos met alle kinderen! Er zijn deze dag geen normale opkomsten voor de speltakken. Aansluitend is er wel het jaarlijkse overvliegen!

 

Tot dan!

 
geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 18/08/2018

De Esta's gaan morgen weer op zomerkamp! Voor iedereen die niet mee kan gaan: niet getreurd! Je kunt precies volgen wat er allemaal aan de hand is tijdens de speurtocht naar de weerwolven. We gaan namelijk op kamp naar het dorpje Wakkerdam. Misschien heb je er al eens van gehoord, maar daar peuzelen weerwolven iedere nacht een dorpsbewoner op! Hoog tijd om de weerwolven te ontmaskeren en deze op de brandstapel te gooien dus!
Volg alles op www.estazomerkamp2018.jouwweb.nl 

geplaatst door: Miriam Brons
 
geplaatst op: 05/05/2018

Ook dit jaar mocht onze groep weer meewerken aan de Dodenherdenking in Lisse. De Scouts zorgden er voor dat de kransen en bloemstukken van de Gereformeerde Kerk maar de hoek van de Hereweg-Oranjelaan kwamen. Wat voor sommige Scouts een aardige klus was vanwege het gewicht van de bloemstukken.

Daar werden de kransen en bloemstukken overgenomen door de Explorers en die zorgde voor het aandragen van de kransen en bloemstukken op het moment dat ze moesten worden neergelegd bij het monument. Verder zorgde de Explorers voor een vlaggenwacht. 

Alle Scouts en Explorers samen vormde een erehaag achter het monument. Daarbij was ook een Engelse Scout aanwezig. Zij was op bezoek bij leden van onze groep, omdat ze elkaar ontmoet hadden op ede World Moot in IJsland afgelopen jaar.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Dodenherdenking 2018
geplaatst door: Hans T.
 
geplaatst op: 09/04/2018

Meer dan 50 groepjes scouts uit de regio Hollands Midden deden in het weekend van 6 t/m 8 april mee aan de jaarlijkse RSW op Scouting labelterrein Het Naaldenveld. Een ploeg van onze scoutinggroep behaalde daarbij een mooie vierde plek, en gaat daarmee door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die met Pinksteren plaatsvinden. Ook de andere ploeg van de Kaninefaten had het goed gedaan en werd 31e.

Het thema van de wedstrijden was dit jaar 'Planet BIGBANG'. De deelnemers, allen tussen de 11 en 15 jaar, moesten op ruimte-missie om te voorkomen dat vier sub-planeten op elkaar zouden botsen. Het hele weekend konden ze door het doen van opdrachten codes, en natuurlijk punten voor het klassement verzamelen. De scouts hebben onder andere boog geschoten en zijn van de kabelbaan geweest tijdens een postenspel, hebben een lekkere maaltijd gekookt en letters verzamelt tijdens het zondagochtend spel. Op zaterdag stond traditiegetrouw de hike op het programma. Hierbij lopen de scouts aan de hand van verschillende routetechnieken van post naar post. Daarnaast was er tijd voor gezelligheid in de avonden met een groot kampvuur en een spelletje Hollandse Leeuwen.

Nadat op zondagmiddag de ruimte-missie tot een goed einde werd gebracht, volgde de spannende uitslag van de wedstrijden. Mede doordat het groepje van de Kaninefaten de hike geheel had uitgelopen behaalden ze met 1402 punten de vierde plek. De komende weken zal het groepje zich voorbereiden op hun deelname aan de LSW in de hoop ook daarbij net zo'n mooi resultaat neer te zetten.

 

geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 05/03/2018

Zaterdagavond 3 maart deden 50 leden, ex-leden en ouders van 15 jaar en ouder van scouting Lisser Kaninefaten mee met dit vier uur durende spel. Een deel hield zich bezig met het online beantwoorden van reisvragen, waarbij het antwoord telkens een plek op de wereld is. Een juist antwoord leverde reispunten op. Echter, voordat een reisvraag beantwoord kon worden, moest de groep wel over zogenaamde credits beschikken. Deze konden worden verdiend met 30 doe-opdrachten. Aan het eind van de avond werd de uitslag van de iScout door de reisleiding bekend gemaakt. De Lisser Kaninefaten eindigde op een 45e plaats van de 424 teams.

Wellicht hebben een aantal Lissers de scouts in Lisse opgemerkt terwijl ze doe-opdrachten uitvoerden. Zo werd er onder andere een romantische date inclusief wijnglazen, ober en kaarsjes gehouden in een snackbar. Daarnaast probeerden scouts een bank vanaf een balkon naar beneden te laten glijden, en is er een dressuurwedstrijd voor stokpaarden gehouden. Ondertussen werd er in het clubhuis een levend schaakbord gevormd, op z'n kop thee ingeschonken en een gedicht gevormd met boek titels. Ook werd daar druk gezocht naar de antwoorden op de reisvragen. Bij sommige vragen was het antwoord al snel gevonden, zoals waar de oudst hangende monorail te vinden is. Maar voor andere vragen was een grotere speurtocht nodig. Waar is bijvoorbeeld een standbeeld van een olifantje te vinden die ooit uit diezelfde monorail viel? Of vanaf welk punt passeer je 1 tijdzone en 17 keer de Russisch-Chinese grens wanneer je in noordoostelijke richting reist? Uiteindelijk is er van 40 vragen de juiste locatie op deze aardbol gevonden. Ook zijn de scouts erin geslaagd alle doe-opdrachten met succes af te ronden. De 45e plaats was uiteindelijk een mooie prestatie na een leuke, uitdagende en gezellige avond.

 

geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 26/01/2018

Op zaterdagochtend 3 februari verkopen de leden van onze scoutinggroep de Lisser Kaninefaten potjes met Tête á tête narcissen. De actie start op de parkkeerplaats van de Brede School, dit is op de hoek van de Oranjelaan en de Nassaupark in Lisse met een voorverkoop van 9:00 tot 10:00. Daarna trekken de scouts tussen 10:00 tot 12:00 uur de wijken van Lisse in. De wijken zijn Merenburgh, de Blinkerd en de Oranjewijk. U herkent de leden van de scoutinggroep aan hun oranje das. De prijs voor een potje narcissen is  € 1,50. De opbrengst van de verkoopactie wordt gebruikt voor groot onderhoud en sparen we voor vernieuwing van materialen.
geplaatst door: Merel Z.
 
geplaatst op: 13/01/2018

Als start van 2018 werd vandaag ‘Heel Kaninefaten bakt’ georganiseerd. Om 12:00 uur verzamelde de leden van alle speltakken zich. Alle baksels en andere gerechten werden keurig uitgestald. Bij elk gerecht werd de leeftijd van de bakker en allergie-informatie vermeld. Na de opening van deze nieuwjaarsbijeenkomst kon de ‘deskundige’ jury bestaande uit Jannie, Robert, Robért en Robbert aan de slag.  Er moesten in korte tijd 30 baksels gejureerd worden, een hele klus. De jury splitste zich in tweeën, zodat elk jurykoppel 15 gerechten moest beoordelen. Er werd gelet op presentatie, geur, mondgevoel en smaak  Voor de leden was er ondertussen buiten een groot spel, zodat de jury in alle rust haar werk

 kon doen. Maar nog voor dat de jurering klaar was, kwamen de hongerige jongens en meisjes en hun ouders al weer binnen. Ze konden zich tegoed doen aan de al gejureerde gerechten, terwijl de juryleden de laatste baksels beoordeelde.

Nadat iedereen van alles en nog wat, zoet en hartig, geproefd had konden de uitslag bekend gemaakt worden. De publieksprijs ging naar een taart met het Scouting Nederland logo, gebakken door Ca. De eerste prijs voor de leden tot 11 jaar ging naar Vonne voor haar taart die volgens jet juryrapport een Warme smaaksensatie met een krachtige decoratie had. En de prijs voor 11 jaar en ouder ging naar Laura die lekkere frisse wraps gemaakt had. Een eervolle vermelding kreeg nog de bostaart.

Na een bedankje aan de organisatie, het Estateam, werd er snel opgeruimd en afgewassen. Hierna ging iedereen met een volle maag (zeker de juryleden) naar huis.

 

 


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Heel Kaninefaten bakt 2018
geplaatst door: Hans T.