Nieuwsarchief

geplaatst op: 01/06/2021

Zoals U wellicht al heeft vernomen houdt onze groep dit jaar een digitale stroopwafelactie. Zo kunnen de heerlijke stroopwafels toch bij de mensen thuis komen en kunnen wij een deel van de gemiste inkomsten dit jaar goed maken. Bestel daarom nu via de website https://stroopwafels.kaninefaten.nl! Voor meer informatie over bezorgen en prijzen kunt U ook terecht op de stroopwafel website. Bestellen kan t/m 6 juni. Verras je buren, doe je familieleden een pakje cadeau of verwen gewoon jezelf!

geplaatst door: Roy Peters
 
geplaatst op: 24/04/2021

Deze zaterdag hebben we een prachtig bedrag van € 5210,54 euro in ontvangst mogen nemen van de Rabobank, welke geheel besteed wordt aan een nieuwe zonneboiler en warmtepompboiler. Namens de Rabobank was Paul van der Putten aanwezig om de cheque persoonlijk te overhandigen. Ook kon alvast een kijkje worden genomen bij de start van de verbouwing van de sanitaire ruimten, waar de zonneboiler en warmtepomp van de Rabobank een grote bijdrage aan leveren.

Een groot deel van ons clubhuis ‘De Kali’ is al vele decennia oud, en vooruitkijkend naar de toekomst hard aan vernieuwing toe. De groep heeft daarom een meerjarenplan opgesteld met een aantal groot onderhoud projecten, waarbij de sanitaire ruimten als eerste aangepakt worden.

Vanuit de groep was duurzaamheid een belangrijk punt bij het opstellen van de eisen aan deze verbouwing. Daarom is er bewust gekozen om een zonneboiler aan te schaffen die wordt ondersteund door een warmtepomp voor een klimaatvriendelijke manier van warmwatervoorziening. Met name dit punt van duurzaamheid maakte dat de Rabobank bereid was om deze materialen te sponsoren.

Op dit moment beschikt het clubhuis over twee toiletten en een wasruimte met wasbak en nooddouche. Om het comfort voor de eigen leden te verhogen en verhuur mogelijk te maken wordt het aantal toiletten uitbreidt van twee naar drie, en komen er twee volwaardige douches. De eerste stappen zijn gezet, en we zijn hard aan het werk om dit project voor de zomer(kampen) af te hebben.

Namens alle Lisser Kaninefaten: bedankt Rabobank voor deze mooie bijdrage!

 

geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 21/03/2021

Dit jaar gaan we een grote verbouwing aan het clubhuis uitvoeren, waarbij onder andere de sanitaire ruimte flink verbeterd zal worden! Nieuwsgierig naar wat het plan is, en hoe u kunt helpen? Kijk voor meer informatie op deze pagina's: https://www.kaninefaten.nl/dbtekst.php?pag=43 & https://www.kaninefaten.nl/dbtekst.php?pag=44

geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 08/02/2021

Zoals u weet gaan onze scouts elk jaar langs de deur om tête á tête narcissen te verkopen. Dit jaar kan dat helaas niet dus gaan we onze narcissen online verkopen! Fleur uw huis of tuin op met narcissen en ga naar https://narcissen.kaninefaten.nl. Hier kunt u t/m 28 februari uw bestelling plaatsen. Met de opbrengst van de verkoop zullen wij ons clubhuis gaan verbouwen. Op de website vindt U meer informatie.

geplaatst door: Roy Peters
 
geplaatst op: 31/08/2020
Outdoor Speurtocht scouting Lisser Kaninefaten zaterdag 12 september
 
Kun je net als Mowgli je weg vinden door de Jungle? Kun je net zoals Shanti vuur maken met
1 lucifer? Kan jij beesten spotten in het bos? Je kunt het allemaal leren en meemaken bij de outdoor
speurtocht van Scoutinggroep de Lisser Kaninefaten.
 
Op zaterdag 12 september van 10 tot 12 uur kan alle jeugd van 5 tot 11 jaar zich lekker uitleven in het
bos tijdens deze gratis open dag. In het bos is een speurtocht uitgezet met leuke posten. De
activiteiten zijn divers en hebben allemaal het karakter van buiten zijn, natuur en creativiteit. Van te
voren inschrijven is niet nodig.
 
Ons clubhuis is te vinden aan de Loosterweg Zuid 4 (kruising Spekkelaan) in Lisse. Dus kom 12 september langs en laat je uitdagen!
Voor meer informatie kunt u ook mailen naar outdoor@kaninefaten.nl.

De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Outdoorspeurtocht
geplaatst door: Lilian Teeuwen
 
geplaatst op: 27/05/2020

Zoals U wellicht al heeft vernomen houdt onze groep dit jaar een digitale stroopwafelactie. Zo kunnen de heerlijke stroopwafels toch bij de mensen thuis komen en kunnen wij een deel van de gemiste inkomsten dit jaar goed maken. Bestel daarom nu via de website https://stroopwafels.kaninefaten.nl! Voor meer informatie over bezorgen en prijzen kunt U ook terecht op de stroopwafel website. Bestellen kan t/m 7 juni. Verras je buren, doe je familieleden een pakje cadeau of verwen gewoon jezelf!

geplaatst door: Roy Peters
 
geplaatst op: 05/05/2020

Ook dit jaar waren we aanwezig bij de 4 mei herdenking. Wel werd die anders gehouden dan normaal, namelijk zonder aankondiging om een grote toeloop te voorkomen. Om 10:00 uur werden de kransen door onze scouts naar het monument gedragen en konden wordengelegd door burgemeester Spruit en voorzitter Aart Tibboel van het Oranje Comité.
In deze link een uitgebreide foto reportage 
Blik op Lisse

geplaatst door: Paul S.
 
geplaatst op: 25/04/2020

De versoepeling van de coronamaatregelen voor jongeren tot 18 jaar geeft scouts de ruimte om het Scoutingspel met elkaar te spelen met aangepaste richtlijnen. Op deze site is vermeldt hoe dat voor scouting eruit zou kunnen zien: 
https://www.scouting.nl/downloads/ondersteuning/communicatie/5752-corona-en-scouting-vanaf-29-april
Dat is dus goed nieuws! Er is aangegeven dat de gemeente bij het opstarten de regierol vertolkt. Zodra er meer duidelijk is hoe we dat kunnen doen, laten we dat z.s.m. weten.

Het verenigingsbestuur

geplaatst door: Paul S.