geplaatst op: 19/06/2010

Afgelopen zaterdag hebben de Esta’s en Welpen mee gedaan aan de DWEK- dag .
De DWEK- dag is en Regionaal jaarlijks evenement waarin alle Dolfijnen/Welpen/Esta’s en Kabouter uit de regio elkaar ontmoeten en in wedstrijd vorm het tegen elkaar opnemen en werd gehouden te Warmond op het Aapjeseiland (Schippertjeseiland). Om 09.30 werden we van de wal overgebracht naar het eiland waar we groepjes van  5 of 6 tallen van de Esta’s en Welpen moesten maken om later verdeeld te worden in grotere groepen met andere scouting groepen om mee te doen aan een groot opgezet postenspel.
 Per post konden de groepen punten verdienen en aan het eind van de dag kreeg de winnen groep en prijs daarin zaten ook 4 jeugdleden van onze groep die heel blij waren met hun prijs. Als posten zou je kunnen denken aan levend kwartetspel , water race, blind en doolhof in, bekers stapelen en de tafel waarop ze staan verplaatsen zonder om te vallen, toren bouwen van suikerklontjes en nog veel meer leuke en soms ook nieuw dingen
Na de lunch hebben we Hollandse leeuwen gespeeld iets wat op een regio dag natuurlijk niet kon ontbreken eerst was het de leiding (waarvan in het begin en groot deel van onze groep betrof) tegen de kinderen daarna moest de leiding aan de overkant zien te komen wat niet altijd even gemakkelijk is geweest.
Om 14.00 was het afgelopen en zijn we van het eiland naar de wal gebracht en stonden gelukkig ook de ouders die terug reden al op ons te wachten.
Wij als leiding hopen dat jullie het ondanks de buien die we af en toe vielen net zo naar je zin hebben gehad als wij en er volgend jaar misschien wel weer aan mee willen doen.
 


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Dwekdag 2010 Esta en Welpen
geplaatst door: Petra H.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.