geplaatst op: 18/10/2010
Afgelopen weekend was het 3 weekend van oktober wat voor onze groep inhoud het Jota-Joti weekend. Tijdens zo en weekend is het voor de(jeugd) leden mogelijk om onder begeleiding van en zendamateur te gaan zenden en zo door de lucht contact te maken met andere scouting groepen uit Nederland maar ook uit het buitenland. Het hele weekend lang is er ook ruim gebruik gemaakt van de Joti PC hierop was het mogelijk om met andere scoutinggroepen te chatten of spelletjes te spelen.
 
Vrijdagmiddag waren de voorbereiding al in volle gang met behulp van de zendamateurs/bestuursleden en leiding werd alles in gereedheid gebracht (antennes/zender, internetverbindingen voor de Joti, lokaal aankleding etc. ).
’s Avonds was het tijd om gezellig te doen en om 22.00 werd de jota-joti officieel geopend.
Voor de jongste speltakken (bevers, Esta’s en Welpen) was er en programma in thema opgezet.
Het probleem was dat het wachtwoord gestolen was door Estmir en dat wij allemaal spelletjes wat met communicatie te maken had hebben moeten doen om de letters van het wachtwoord te verdienen. Denk aan Antennes wisselen, woord of zin doorgeven, storen ( 2 groepen proberen iets door te geven 3 groep staat in het midden en schreeuwde heel hard) videolabyrint (met en op afstand bestuurbare auto, camera en porto) gelukkig is het allemaal weer gelukt en konden we aan het eind van de opkomst ook nog met andere scoutinggroepen praten. Voor de Scouts duurde het weekend van za 10.00 t/m zo 15.00 overdag waren er opdrachten en vragen die zei moesten beantwoorden/uitvoeren denk ook aan je eigen zendmast van satéstokjes en touw maken of technische vragen over het zenden. Zaterdag avond hadden de explorers het grote Mister X spel voor de Scouts in petto. Doormiddel strategisch (plattegrond & contact doormiddel van portofoon met andere teams) te denken en goed met elkaar samen te werken is Mister X gevangen genomen.
Zaterdag nacht was er een Jota nachtcontest. Zondag is er verder gegaan met de opdrachten /vragenlijst door de Scouts en hebben we voor de nodige beweging nog en potje Hollandse leeuwen gedaan en Jan in de Pan die om 15.00 gingen de Scouts richting huis. De zendamateteurs/bestuur en leiding waren om 17.00 klaar.
 
Als conclusies was getrokken dat we dit weekend als zeer geslaagd kunnen beschouwen !! Iedereen bedankt voor haar of zijn inzet en hopelijk wordt het volgend jaar net zo leuk of zelf nog leuker.

De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Jota 2010
geplaatst door: Petra H.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.