geplaatst op: 07/11/2010

De Esta's hebben dit weekend een super leuk weekendkampje achter de rug!
We kregen al snel te horen dat er apen waren ontsnapt uit de jungle, wat tegen de wetten van de jungle in is! Daarom had Hathi Shanti achter de apen aan gestuurd om ze weer terug te brengen. Shanti kwam bij de Esta's uit, maar zocht eigenlijk naar de Welpen omdat ze dacht dat wij Esta's niks van de jungle af weten. Maar wij zouden haar bewijzen dat we best iets weten en zeker iets kunnen leren! Dus hebben we het hele weekend allerlei jungleboekfiguren leren kennen door allemaal spelletjes te doen. Maar ondertussen moesten we ook nog een manier bedenken om te helpen om de apen te vangen zodat Shanti ze mee terug kon nemen. Dit was niet makkelijk, de apen kwamen ons lastigvallen maar ze waren veel te snel om zomaar te kunnen vangen.
We probeerden ze nog om te praten om terug te gaan naar de jungle, maar het was al snel duidelijk dat dit niet ging lukken. Daarna probeerden we ze om te kopen door allemaal bananen voor ze te verzamelen, maar deze bananen pakten ze allemaal en ze gingen ermee vandoor!
's Avonds kwam Viesto nog langs, dat was gezellig!! Hij heeft een grappig toneelstukje met geluidseffecten opgevoerd met de Esta's en daarna was het helaas alweer tijd om naar bed te gaan.
De volgende ochtend, toen iedereen EINDELIJK zijn bed uit kwam, hadden de apen een paar jassen van de Esta's in de vlaggenmast gehangen!! Toen die er weer uit waren konden we jungleboekstratego doen en daarna hadden de Esta's een heel goed idee! We zouden ons vermommen als slang, want de apen zijn bang voor Kaa. Dan jagen we ze in een val en binden we ze vast, zodat Shanti ze mee terug kan nemen! Nou dit konden de Esta's heel goed, en het grijpen van de apen ging gesmeerd! Voordat de apen het door hadden zaten ze al vast!
Shanti kon weer terug naar de jungle en de Esta's konden weer naar huis! (en de leiding kon weer naar bed)
De leiding vond het een kei leuk super cool vet gaaf te gek tof, hopelijk vonden de Esta's dit ook.

geplaatst door: Miriam Brons
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.