geplaatst op: 26/11/2010

Zaterdag 20 en zondag 21 november was het tijd voor  het jaarlijks terugkerende ouder / welp weekend.

Dit jaar was het aan de welpen om met papa of mama te helpen om de seizoenen/natuur te redden.
Nadat alle leiding zich in thema had voorgesteld (verhaaltjes waren belangrijk voor later quiz). Zijn we het bos ingegaan.
Toen we lekker aan het spelen waren kwam de Zomerdwerg in paniek aangerend. Hij had ruzie gehad met de Winterkoningin, waarom dat zei hij niet. Alleen wel dat zijn huisje was bevroren en hij niet meer naar haar terug durfde. Al vond hij het wel heel belangrijk  dat wij dat wel deden.
Daarom had hij een lichtspoor achter gelaten . We moesten natuurlijk wel eerst nog even onze spieren trainen dit hebben we doormiddel van een zelf gemaakte touwbaan gedaan. ‘S avonds zijn we het lichtspoor gevolgd, toen we de Winterkoningin gevonden hadden vertelde zei ons dat het Winterpoeder was gestolen. Het poeder is nodig om het weer winter te laten worden. Bij terugkeer op het clubhuis was besloten dat we die avond niets meer konden doen en hebben toen gezellig bij het kampvuur gezeten en film gekeken. De volgende morgen kwamen we een ernstig nerveuze Lentefee tegen die had de Herfstprins wel eens horen zeggen dat hij het altijd herfst wou laten blijven maar nam dat toen niet serieus. Ze voelde zich schuldig en heeft ons een aanwijzing gegeven waar we de Herfstprins zouden kunnen vinden. Daar zijn de welpen op af gegaan en we vonden hem ook! Hij had inderdaad het winterpoeder en vond de andere seizoenen maar niks. We zouden alleen het winterpoeder terug krijgen als we hem zouden kunnen overtuigen dat alle seizoenen wel iets goeds & leuks hebben. Gelukkig konden we dit doormiddel van kijkdozen te maken doen. Net voor de lunch waren deze af en kwam de prins kijken. Hij was overtuigd en beloofde het winterpoeder ’s middag aan de koningin terug te geven dit heeft hij ook gedaan. Daarna zijn we nog het bos ingegaan voor wat spelletjes.  De leiding wil alle welpen en ouders bedanken voor het super gezellige en leuke weekend en hopen dat jullie het ook leuk hebben gevonden.
 
De Welpenleiding

De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
welpen O/k Weekend Red de natuur
geplaatst door: Petra H.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.