geplaatst op: 15/12/2010
Welkom in het dorp Hotsjietonia! Hier spelen Hippe Springveer en Frederique Scheuremaar graag met de bevers. Er zijn nieuwe themafiguren komen wonen in Hotsjietonia.
Stuiter is een bever van 6 jaar. Stuiter verteld de verhalen en de wereld wordt bekeken door Stuiter.
Keet Kleuris een tiener. Keet is een echte kunstenaar: ze is vrolijk en er zit allemaal verf op haar kleding.
Fleur Kleur is de moeder van Keet en is al net zo creatief als haar dochter. Ze vertelt allerlei verhalen, waarvan je nooit weet of ze nu wel of niet echt gebeurd zijn.
Sterre Stroom is een stoere vrouw die houdt van kamperen en reizen. Ze is altijd in voor een speurtocht of gave activiteit.
Steven Stroom is de broer van Sterre. Steven is een jonge en actieve vent die allerlei leuke speurtochten uit kan zetten en kaart en kompas niet moeilijk vindt. Wel heeft hij last van angsten als hoogtevrees en is hij een beetje bang in het donker, maar samen met iemand durft hij bijna alles.

Bas Bos is de altijd bezige en sterke boswachter. Hij is bijna altijd wel in het bos te vinden en weet alles over de natuur.
In het boswachtershuisje woont ook Rebbel, de vrouw van Bas Bos. Rebbel is een boerendochter die veel kletst en alles over iedereen weet. Een geheim bewaren, vindt ze moeilijk. Ze is gek op dieren en verzorgt veel van de gewonde bosdieren die Bas mee naar huis neemt.
Noa heeft donker lang golvend haar en ziet er een beetje oosters uit, ze maakt graag nieuwe vrienden. Je kunt bij haar ook lekker uitrazen of uithuilen. Noa is af en toe wel een beetje dromerig.
Rozemarijn is een leuke, gezellige en praktische vrouw. Ze is dol op bloemen, planten en koken en vindt het leuk als je op bezoek komt in haar boerderij.
De kas in de tuin van de boerderij is ingepikt door Professor Plof, de man van Rozemarijn. Hij is de verstrooide professor met warrig haar en een witte jas. Professor Plof kan je helpen als je een oplossing zoekt voor een probleem.

 
 
geplaatst door: Roy Peters
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.