geplaatst op: 18/12/2011

De afgelopen opkomsten hebben de Scouts van onze groep veel geleerd over Ghana en Scouting in Ghana. Dit in het kader van het partnership van Scouting Nederland met Scouting in Ghana.
Onze Scouts maakte kennis met het leven, de natuur en cultuur en Scouting in Ghana door een dag van het leven van Kwame, een Ghanese jongen, te volgen. Zo maakte alle patrouilles een Hyves poster van Kwame en werd het slingerslampamperspel gespeeld, waarbij ze door middel van vraag- en antwoordposten veel over Ghana leerde.
Natuurlijk waren er ook doe-opdrachten. Zo moest er gevoetbald worden met een zelfgemaakte bal van fietsbanden. Dit was nog lastig, omdat de zelfgemaakte bal steeds uit elkaar viel. Verder werden er bananenchips gemaakt, sieraden geknoopt en muziek gespeeld. Duidelijk werd dat je met weinig materiaal veel kan bereiken.
Tijdens de laatste opkomst die in het teken van Ghana stond, is Lieke van het Partnership Team van Scouting Nederland op bezoek geweest. Aan haar werden de Hyvespagina’s gepresenteerd. Ook werd er een Ghanees ganzenbord gespeeld waarmee de patrouilles lieten zien wat ze allemaal over Ghana te weten waren gekomen. Duidelijk werd dat de jongens en meiden veel over Ghana geleerd hadden en daarom werden ze allemaal benoemd tot ambassadeur van het Partnership Ghana. Ook krijgt iedereen later nog een badge voor op hun uniform.
Het is de bedoeling dat dit project ook bij andere Scoutinggroepen in Nederland gaat draaien. Onze groep fungeerde als pilot, wat een leuke ervaring was.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Partnership Ghana
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.