geplaatst op: 04/03/2012

Zaterdagavond 3 maart was het een komen en gaan van scouts in de openbare bibliotheek van Lisse. De bibliotheek was het zenuwcentrum voor de oudste leden van onze groep die meededen aan iScout 2012. Een online spel met 140 groepen uit heel Nederland. Doel van het spel was het verzamelen van zo veel mogelijk reispunten door op internet te zoeken naar vragen over landen of plaatsen ergens op de wereld. Rode draad was het FSC-keurmerk. Zo moesten we uitzoeken welk land het grootste areaal FSC-bossen heeft, in welke provincie van Indonesië het FSC-keurmerk bescherming biedt aan de Orang oetans en waar je in Brussel artikelen van rubber met het FSC-keurmerk kunt kopen. Daarnaast waren er losse vragen, bijvoorbeeld over het middelpunt van Frankrijk, de plek waar de Nederlandse helikopter in Libië achterbleef en de exacte plaats van de kernramp in Japan. Met behulp van Google Maps moest elke locatie worden doorgegeven aan de jury in Zeeland.

Naast het zoeken van antwoorden op internet, moest er ook reistijd verdiend worden. Dit kon door een 40-tal uitdagende, gekke en creatieve opdrachten uit te voeren en deze vast te leggen op foto of film. Zo werd een kil bushokje omgetoverd in een gezellige huiskamer en moest een deur worden dichtgemetseld. Als de foto of film werd goedgekeurd door de jury, was er weer extra reistijd verdiend en kon de digitale reis door de ruim 40 aanwezige leden van de groep worden vervolgd.

Om 23.00 uur was het spel afgelopen en was het wachten op de uitslag van de jury. Ondertussen werd de bibliotheek opgeruimd en schoongemaakt. De aanwezige medewerker van de bibliotheek werd bedankt en ook Timmerbedrijf Van Abswoude uit Lisse die deze activiteit mede mogelijk heeft gemaakt.
Na lang wachten kwam om 1:30 uur via Twitter de uitslag binnen. De Kaninefaten waren 19e geworden. Een mooi resultaat na een avond met veel lol en gezelligheid. En zoals een Scout zei, het was nog leerzaam ook, want hij wist niet dat het FSC-keurmerk naast voor hout, ook voor rubber en veel andere materialen gebruikt wordt.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
iScoutgame 2012
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.