geplaatst op: 15/04/2012

Van 13 tot 15 april organiseerde de regio Hollands Midden van Scouting Nederland de regionale scoutingwedstrijden 2012 op het Scouting kampeerterrein het Naaldenveld in Aerdenhout. In totaal deden 54 patrouilles met 297 jongens en meisjes in de leeftijd van 11-15 jaar mee aan deze wedstrijden. Ook onze scouts deden met twee patrouilles mee aan deze wedstrijden. Bij de einduitslag bleek dat de patrouille de Super Kanine Brosjes op de vierde plaats waren geëindigd. Een mooie prestatie en met deze klassering mogen deze scouts meedoen aan de landelijke scoutingwedstrijden die tijdens het Pinksterweekend in Baarn worden gehouden.

De wedstrijden gingen op vrijdagavond 13 april van start met het opzetten van de tenten en het inrichten van de keuken. Daarna was het tijd voor de opening in de grote kampvuurkuil van het terrein. Het thema van deze wedstrijden was Super Mario Bros. Princess Peach was ontvoert door Donkey Kong. Zij moet natuurlijk gered worden door de deelnemers. Tijdens het kampvuurprogramma was er een soort smokkelspel, waarbij de deelnemers de eerste wedstrijdpunten konden verdienen.
Na een koude en korte nacht was het op zaterdag tijd voor een hike en een postenspel. Een hike is een looptocht aan de hand van diverse routebeschrijvingen en onderweg zijn er posten. Een leuke post was het pizza-frisbeeën. Door de pizza’s goed te gooien konden er veel punten verdiend worden. De deelnemers hadden ’s ochtends of ’s middags de hike. De scouts die niet op hike waren deden een groot postenspel op het terrein. In totaal waren er 20 posten, waarbij de kabelbaan die gebouwd was door staf van onze groep  voor veel deelnemers een van de hoogtepunten was.
’s Avonds moesten de deelnemers hun eigen maaltijd koken en ook deze telde mee voor de wedstrijd. Na het eten en afwassen was het tijd voor een spelletje Hollandse Leeuwen met alle 300 deelnemers. De dag werd afgesloten met een groot kampvuur, waarbij de chocolademelk niet ontbrak.
Na weer een korte nacht werd er op zondag eerst een groepsfoto gemaakt en daarna konden nog punten worden verdiend met het spel Ting Bart’s Kart Shop. Een spel met 15 posten geheel in het Mario Bros thema. Voor veel deelnemers was dit een hele opgaaf, want het slaaptekort begon toe te slaan. Na het spel was het tijd voor de lunch en moesten de tenten weer worden afgebroken. Ook voor het netjes achter laten van de kampeerplek waren nog punten te verdienen. Nadat alles opgeruimd was, vertrokken alle deelnemers, de medewerkers en veel ouders naar de grote kampvuurkuil voor de afsluiting. Gelukkig bleek Princess Peach gered uit de handen van Donkey Kong.

Na deze ontknoping werd de einduitslag bekend gemaakt. De patrouille de Kaligames van de Lisser Kaninefaten bleek op de 20ste plaats geëindigd te zijn. De patrouille de Super Kanine Brosjes met daarin de scouts Rick, Wesley, Kevin, Marjolein, Dorenda, Nina en Judith eindigde op de vierde plaats en zijn door naar de landelijke scoutingwedstrijden die tijdens het Pinksterweekend in Baarn worden gehouden. De komende weken gaan de scouts zich hierop voorbereiden. Ze hopen een net zo gezellig weekend te hebben als ze nu gehad hebben.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
RSW 2012
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.