geplaatst op: 20/05/2012

Tijdens het hemelvaartweekend vierde onze groep met een jubileumkamp dat de groep 80 jaar bestaat. Het kamp werd gehouden in Bergen op Zoom waar ruim 60 leden van de groep een geslaagd kamp hadden. Het hele weekend stond in het thema van computergames. Aan het begin van het kamp kwamen Mario en Toad de hulp van de kinderen vragen bij het terugvinden van Lara Croft. Zij was ontvoerd en door het spelen van diverse games moesten de Scouts in een steeds hoger level terecht komen om Lara te redden. De deelnemers werden in groepjes ingedeeld en kregen een naam van een game: Pong, Pacman, Bubbleshooter, Frogger en Tetris.

Het jubileumweekend startte op donderdagmiddag met het opzetten van de tenten en het klaarmaken van de slaapplaatsen. Nadat elke scout een plekje gevonden had, werd het kamp geopend met het hijsen van de vlag. Daarna was het tijd voor de eerste game, Simcity. Door het uitvoeren van opdrachten konden er grondstoffen verdiend worden en daarmee moesten huizen, dorpen en steden gebouwd worden. Op vrijdag stond er een tocht naar het centrum van Bergen op Zoom op het programma. Alle kinderen verzamelde zich op de Grote Markt en moesten op zoek naar figuren uit diverse games. Bij elk figuur kregen ze opdrachten uit het Tetrisspel. De scouts voerde ze goed uit en kwamen weer in een hoger level.
Zaterdag was er een groot bosspel, waarbij Simcity weer de rode draad was. Verder was er een spel rondom Prinses Peach, waarmee de Scouts alweer level 6 konden bereiken. Tijdens dit spel werd Jolande Teeuwen in het zonnetje gezet. Zij is dit jaar gestopt als begeleider van de leiding na dit ruim 10 jaar met veel inzet gedaan te hebben. Na dit spel gingen de scout katapulten bouwen om daarmee Angry Birds in het groot te spelen.
Op zaterdagavond was het tijd voor de bonte avond. Bij een lekker warm kampvuur waren er sketches die de kinderen met veel enthousiasme uitvoerde. Ook werd er lekker gezongen, geyeld en zorgde de kookstaf voor broodjes worst en warme chocolademelk.
De laatste game die zondagmorgen gespeeld werd, was Space Invaders. Met de zelfgebouwde katapulten werden de tegenstanders verslagen en kon Lara Croft bevrijd worden. Hierna was het al weer tijd om alles op te ruimen en in te pakken. ’s Middag werd het kamp afgesloten rondom de vlaggenmast. Alle deelnemers kregen als herinnering een speciaal naambandje voor op de scoutingblouse. In de auto naar huis lagen de jongste kinderen al lekker te slapen.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Jubileumkamp 80 jaar Kaninefaten
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.