geplaatst op: 28/05/2012

Tijdens het Pinksterweekend werden in Baarn de Landelijke Scouting Wedstrijden gehouden. Ook een patrouille van onze groep mocht deelnemen aan deze wedstrijden, omdat ze bij de regionale wedstrijden op een vierde plaats waren geëindigd. De landelijke wedstrijden waren voor onze scouts heel succesvol. Van de 99 deelnemende groepen vanuit het hele land, eindigde Dorenda, Marjolein, Nina, Judith, Wesley, Kevin en Rick met hun patrouille op een tweede plaats.

De wedstrijden gingen van start op zaterdag 26 mei met het maken van een groepsfoto en het opbouwen van het patrouillekampje. Hiervoor konden ook de eerste punten verdiend worden. Rick vertelde dat de eettafel helaas wat scheef hing. Hiervoor kregen ze een gele kaart en aftrek van punten. Na een groot spel in de middag, moesten de scouts avondeten koken. Ook hier konden weer punten voor verdiend worden. Uit Lisse hadden de jongens en meiden o.a. cupcakes meegenomen, die ter plekke versierd werden. Zaterdagavond was er een gezellig feest in de grote kampvuurkuil, waarbij het thema “Mario: game over” de rode draad was.
Het mooiste onderdeel van de wedstrijden vonden de scouts van de Kaninefaten de hike op zondag. Volgens Dorenda waren de Lissers een van de weinige groepjes die alle opdrachten tijdens deze looptocht gedaan hebben. Het leukste onderdeel was het afschieten van tennisballen met een katapult. Door het snel opvangen van de ballen konden punten verdiend worden. Onze scouts kregen het maximaal aantal punten dat voor de hike te behalen was.
Zondagavond konden de Scouts zich na het avondeten uitleven tijdens het subkampfeest. Vooral het onderdeel paintballen was erg leuk. Verder was er alle tijd om gezellig met andere scouts te chillen.

Op maandagmorgen konden met een groot opdrachtenspel nog punten verzameld worden en de allerlaatste punten werden verdiend met het onderdeel kampafbraak. Het kampeerterrein moest natuurlijk weer netjes worden achtergelaten.
Daarna gingen alle scouts voor de einduitslag naar de kampvuurkuil. Toen de Lisser Scouts bij de laatste 10 patrouilles bleken te zitten liep de spanning op. De winnaars waren scouts uit Someren-Eind met 8.379 punten. En de Lisser Kaninefaten behaalde een tweede plaats met 8.271 punten. Een heel goed resultaat, waarmee onze scouts de scoutingregio Hollands Midden goed vertegenwoordigd hebben.
Terug in Lisse werden de scouts bij het clubhuis de Kali door leiding en ouders ontvangen met ballonnen en bubbeltjeslimonade. Helaas was niet alle Scoutsleiding aanwezig, want Lilian, Marije en Patrick waren medewerker bij de LSW en moesten daar nog opruimen.
 


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Tweede plaats op LSW
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.