geplaatst op: 21/03/2013

Afgelopen weekend hadden de bevers hun weekendkampje! Heel spannend, want dan blijven we allemaal slapen op het clubhuis. Gelukkig waren de bevers heel stoer en vonden ze het hartstikke leuk! 
Toen we aankwamen bij het clubhuis, was de leiding al één ding opgevallen: de handafdrukken waren van de kast af! Hoe kan dat nou? Iemand had die handafdrukken eraf gehaald! Al gauw kwamen we erachter dat er buiten een heel raar voetspoor was, in roze verf. Dat was vast van degene die onze handafdrukken van de kast af had gehaald! Maar zelfs Rebbel, die alle sporen van alle dieren kent, wist niet watvoor spoor het is. Daar moesten we dus achter zien te komen!
Maar niet voordat we onze sporen opnieuw op de kast hadden gemaakt, met verf op je voeten, dat kietelt!
We vonden allerlei sporen, van een haas, een olifant, een slang, een aapje, en nog véél meer, maar het waren allemaal niet de goede sporen. Dus toen kwam Lappezak op het goede idee om de boer te bellen, omdat er op een boerderij veel dieren zijn en dus kunnen we alle poten van de dieren goed bekijken. 
Op de boerderij liet de boerin ons alle dieren zien en ze vertelde er ook wat over, het was heel interessant. Ze hadden er heel veel koeien en heel veel heeeeeeeeele lieve konijntjes! Sommige konijntjes waren zo klein dat ze hun oogjes nog niet open hadden! Ook waren er cavia's en varkentjes en kippen en duiven en paarden, en ook liepen er honden met ons mee, maar al die dieren hadden niet de goede voetsporen! Hoe kan dat nou? Gelukkig hebben we het wel heel leuk gehad bij de boer, Rebbel mag zelfs komen kijken als er een kalfje geboren wordt (midden in de nacht?!). 
Toen we weer terug op het clubhuis waren, keken we nog even een aflevering Koekeloere over sporen in de sneeuw, en een filmpje. Daarna was het tijd om te eten! Oma Saar had héérlijke pannekoeken gebakken, de bevers aten zo de hele stapel op! Er was helemaal niks meer over!
In de avond gingen we nog een spannend spel doen in het bos, het was nog niet helemaal donker maar toch namen alle bevers hun zaklamp mee. Er zaten allemaal dieren in het bos verstopt en die moesten allemaal gevonden worden. Gelukkig maakten ze wel geluid, zodat je ze wat beter kon vinden. Daarna was het alweer tijd om te gaan slapen want het was al 11 uur!! (Of was het nou 8 uur?) 

De volgende dag kwamen we erachter dat Fleur Kleur degene was die de handjes van de kast had gehaald! Ze wilde namelijk met ons nieuwe handjes erop maken, maar dat hadden wij al gedaan de vorige dag! Fleur Kleur was haar verf vergeten buiten, maar zij was niet degene die de sporen had gemaakt. Wie dan wel?
Toen we gingen stoepkrijten, hoepelen en steltenlopen, kwamen we erachter! Het waren stelten afdrukken! Er zat nog allemaal roze verf op de onderkant! Het was allemaal de schuld van de leiding......
We vonden nog één laatste spoor, dat helemaal naar de begraafplaats ging. Het waren uilensporen, en op de begraafplaats vonden we de uilen, hoog in een boom. Je moest goed kijken maar je kon ze wel zien! 
Daarna kwamen de papa's en mama's alweer de bevers ophalen en kon iedereen thuis lekker slapen! Want de leiding was wel een beetje moe. We vonden het wel erg leuk en gezellig! 

Groetjes van Rozemarijn

geplaatst door: Miriam Brons
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.