geplaatst op: 07/04/2013

In het weekend van 12 t/m 14 april doen vier groepjes scouts van onze groep mee aan de Regionale Scoutingwedstrijden. Deze wedstrijden worden georganiseerd door scoutingregio Hollands Midden en worden gehouden op het scoutingterrein Het Naaldenveld in Aerdenhout. Aan de wedstrijden doen ca. 300 scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar uit de regio mee. De beste vijf subgroepjes zullen de regio vertegenwoordigen bij de Landelijke Scoutingwedstrijden die in het Pinksterweekend worden gehouden.

Tijdens de regionale wedstrijden worden de jongens en meisjes beoordeeld op hun kampeer- en routetechnieken, moeten ze zelfstandig een warme maaltijd koken en zijn er diverse bosspelen. Verder is er een groot kampvuur en een spannende hike. Alle activiteiten staan dit jaar in het thema ‘Tijdmachine op tilt’, wat zeker een uitdagend weekend zal leveren.

De afgelopen weekenden hebben de scouts zich voorbereid op de wedstrijden. Zo kunnen de eerste wedstrijdpunten verdiend worden door als subgroepje een filmpje in te zenden, moesten er spandoeken gemaakt met in thema de naam van het subgroepje en werd nog even geoefend in het opzetten van de tenten.

Bij de sluiting van de wedstrijden op zondag 14 april om 15:00 uur zijn ouders en andere belangstellenden van harte welkom. De sluiting is in de grote kampvuurkuil van scoutingterrein Het Naaldenveld, Zuidlaan 47, Bentveld. Vanaf de parkeerplaats is het 30 minuten lopen. Honden  zijn niet toegestaan op het terrein.  Raadpleeg www.regiohm.nl/rsw/ voor meer informatie over de scoutingwedstrijden.
 

geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.