geplaatst op: 14/04/2013

In het weekend van 12 t/m 14 april werden er door scoutingregio Hollandse Midden wedstrijden georganiseerd voor scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Aan deze wedstrijden deden 300 jongens en meisjes mee, verdeeld in 54 ploegen. Een ploeg van onze groep eindigde op een mooie tweede plaats en gaat door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden tijdens het Pinksterweekend. Een ploeg van de Kimbal o’Hara uit Voorschoten behaalde de eerste plaats.

De wedstrijden hadden dit jaar als thema ‘Tijdmachine op tilt”. Door een defect in een tijdmachine waren historische figuren naar onze tijd getransporteerd. Wat natuurlijk allerlei problemen in onze tijd kan opleveren. Zo liep Michiel de Ruyter op het scoutingterrein rond, waardoor de Nederlanders de oorlog met de Engelsen zouden verliezen. Ook Julius Ceaser werd gesignaleerd, waardoor misschien de vloerverwarming nooit uitgevonden zou worden. Kortom, de historische personen moesten zo snel mogelijk terug naar hun eigen tijd. De scouts moesten zorgen dat de onderdelen voor de tijdmachine gevonden werden. Hiervoor konden ze punten verdienen, bijvoorbeeld door een lekkere maaltijd te koken, een tocht te lopen met behulp van GPS en andere technieken en een levend ganzenbord te spelen met allerlei opdrachten.

Natuurlijk was er ook tijd voor gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens de opening op vrijdagavond in de grote kampvuurkuil, een groot kampvuur op zaterdagavond en natuurlijk ’s nacht in de diverse slaaptenten. De meeste kinderen kwamen dit weekend niet aan voldoende slaap.

Op zondagmiddag werden de wedstrijden weer afgesloten met het in elkaar zetten van de tijdmachine, waarna de tijdreizigers weer naar hun eigen tijd konden. Onze ploeg gaat zich de komende weken voorbereiden voor hun deelname aan de Landelijke Scoutingwedstrijden. Vorig jaar waren de Kaninefaten hier ook vertegenwoordigd en werden ze tweede van het hele land. 

Ook de andere ploegen van onze groep hebben het goed gedaan. Per ploeg was het resultaat:
- Kanine tijdreizigers:2e plaats
- Herten: 15e plaats
- Kaninus fatus: 24e plaats
- Spechten: 32e plaats
Kijk voor de volledige uitslag op: http://www.regiohm.nl/RSW/verslagen/RSW2013%20-%20Uitslag.pdf.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
RSW 2013
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.