geplaatst op: 20/05/2013

Een ploeg scouts van onze groep deed tijdens het pinksterweekend mee aan de Landelijke Scoutingwedstrijden. Zij waren tijdens de regionale scoutingwedstrijden van Scoutingregio Hollands Midden tweede geworden en daarom afgevaardigd naar de landelijke wedstrijden. De scouts hebben het daar heel goed gedaan en zijn derde van Nederland geworden.

De wedstrijden hadden dit jaar als thema ‘Expeditie Prehistorie”. Na aankomst op het Scoutingterrein Buitenzorg in Baarn was er eerst de opening met alle 500 deelnemers en de grote staf aan vrijwilligers. De opening bestond uit een theatervoorstelling over het thema. De rode draad van de wedstrijden was dit jaar dat de dochter van een professor gered moest worden uit de handen van een medicijnman. De medicijnman van een prehistorisch dorp wilde de dochter offeren aan een vulkaan, wat natuurlijk voorkomen moest worden. Na de opening werd eerst het ploegkamp opgezet, waarmee de Lissers het volledig aantal te behalen punten binnenhaalden. Nadat de tent en de kampkeuken netjes waren opgebouwd en de thema-aankleding een mooie plaats had gekregen, was er een groot spel om elkaar te leren kennen. Hierbij speelde Facebook een rol en iedereen kon ‘likes’ verdienen en daarmee vriendschappen aangaan.

Een belangrijk onderdeel van de wedstrijden was op zondag de hike. Een route die gevonden moest worden met allemaal tochttechnieken en opdrachten onderweg. Een leuke opdracht was het opzetten van een tent, zonder gebruik te maken van touwen. Na de hike, waarbij het gelukkig droog bleef, was er op het kampterrein een spel met allemaal breinbrekers, waar onze ploeg ook veel punten mee verdienden. Op maandagmorgen konden de laatste punten worden verdiend door andere wedstrijdploegen uit te dagen. Een mooie uitdaging was het bouwen van een piramide van mensen, waarbij zo min mogelijk ledematen de grond mochten raken. De Scouts uit Lisse hadden aan twee ledematen genoeg. Verder moest er een beschuit worden besmeerd met een mes die aan een paar meter lange paal vastzat. De beschuit mocht natuurlijk niet breken.
De jongens en meiden gingen zelfs ’s nachts door met het maken van een opdracht. In de nacht werd in een schoenendoos een Dinolandschap in elkaar gezet. De onderdelen van de Dino’s werden verdiend met opdrachten of door dubbele stukjes te ruilen met andere ploegen. Voor deze opdracht verdienden de Kaninefaten het maximale aantal punten.

Op maandagmiddag werd de einduitslag bekend gemaakt, waarbij het voor Dorenda, Amber, Kevin, Marjolein, Niels en Nina erg lang spannend bleef. Het resultaat was geweldig, derde van de 97 deelnemende ploegen. Terug in het clubhuis in Lisse werden de scouts met taart en een feestelijk drankje binnengehaald.
 


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Scouts derde op LSW 2013
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.