geplaatst op: 01/03/2014

Op zaterdag 1 maart hebben de leden van onze groep, samen met leden van de Graaf van Lyndengroep onderhoud uitgevoerd in het bos langs de Loosterweg Zuid. Op aangeven van het Zuid-Hollands Landschap konden de we een groot aantal bomen omzagen, in handzame stukken zagen en daarna uit het bos verwijderen. De bomen moesten weg om meer ruimte te maken voor de andere bomen en vanwege veiligheid. Met deze actie hebben we voorlopig weer voldoende braHakken met een 3/4 bijlndhout.

Het echte werk, met een bijl een boom omhalen
Het meeste werk gebeurde met de motorzaag, maar een aantal leden van de Lisser Kaninefaten, in de leeftijd van 11-15 jaar, mochten ook met een bijl en een beugelzaag aan de gang. En dan blijkt dat het omhakken van een boom de nodige energie kost. Eerst kregen de jongens en meiden uitleg over het veilig om gaan met bijl en zaag. Daarna konden ze aan het echte werk beginnen. Eerst bepalen welke kant de boom om moet vallen, dan de valkerf hakken en dan aan de andere kant van de boom verder hakken. Op het moment dat de boom gaat vallen moest er natuurlijk ‘van onderen’ geroepen worden. Aan het eind van een ochtend hakken en zagen was de voldoening bij de scouts groot. Zij kunnen zeggen dat ze zelf een boom omgehakt hebben!

 

Naast het hakken en zagen, konden de Scouts deze opkomst ook nog bouwwerken maken van bamboestokken en elastieken. Er werd onder andere een toren en een hut gemaakt.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Hakken en zagen
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.