geplaatst op: 09/03/2014

Op zaterdag 8 maart maakten ruim 30 leden van onze groep een virtuele wereldreis met het spel iScout 2014. Samen met 200 andere scoutinggroepen speelden ze via het world wide web om reispunten. Deze reispunten konden worden verdiend door het goed beantwoorden van vragen over plaatsen ergens op de wereld. Vanaf 19:00 uur konden de deelnemers inloggen op de spelwebsite en al snel werd er met zoekmachines en trefwoorden gezocht naar antwoorden. Zo reisden we digitaal af naar Kazachstan, Tanzania, België, Australië en nog veel andere landen. Naast het beantwoorden van vragen, moesten er ook doe-opdrachten gemaakt worden. Hiermee konden reiscredits verdiend worden, die weer nodig waren om een reisvraag te ontvangen. Vanuit het zenuwcentrum in het clubhuis van de groep, de Kali, werd alles gecoördineerd. Zo was er al snel een groep bezig met het omtoveren van een bushokje tot een businesslounge voor de VIP-busreiziger, werd er in een supermarkt een bowlingbaan van levensmiddelen aangelegd en werd er geheel nieuw bedachte sport gespeeld en van commentaar voorzien. Als bewijs moesten foto’s of filmpjes worden geüpload naar de reisleiding van het spel.
Helaas konden door het grote aantal deelnemers de servers van de spelleiding de vraag niet aan. Hierdoor liep in de loop van de avond het spel vast en moest besloten worden tot het stopzetten van de activiteit. Hierdoor kon er ook geen einduitslag bekend worden gemaakt. Ondanks deze domper, was de avond geslaagd en is weer bewezen dat Scouting ook goed thuis is in de wereld van de nieuwe media.

Alle Doe opdrachten kunt u vinden in het bijgevoegde foto album. Het werktuk kunt u bekijken met de volgende url: Olympische spelen


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
iScout 2014
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.