geplaatst op: 06/04/2014

Afgelopen zaterdag, 5april, was het museumweekend. Dit betekend dat een aantal museums voor een kleiner prijsje entree aanbieden. Daarom dachten wij, die kans laten wij niet voorbij gaan. Voor €1,- p.p gingen we naar Naturalis met de bevers. Wat een super idee was dat. Een paar papa's en mama's wilde wel rijden en waren toch ook nieuwsgierig en gingen mee Naturalis in!
De Bevers mochten per zaal zelf gaan kijken en ontdekken. met 14 kinderen netjes in een groepje lopen was niet echt een optie. Dus iedereen ging zijn eigen weg. Na een tijdje werden we weer geroepen door de leiding dat we moesten verzamelen. Wel jammer maar we gingen weer naar een andere zaal. Nog meer zien en ontdekken. 
We zijn eerst bij alle beesten geweest daarna ontdek hoekje. Aangezien het buiten mooi weer was, wel een beetje jammer dat wij dan binnen waren, was het binnen ook bloedheet. Dus tijd voor drinken. En tijdens het drinken hadden we ook nog een jarige. Daar moet natuurlijk heel hard voor gezongen worden. Dat gebeurde dan ook(in het museum hihi). Na het drinken en het lekkere cakeje gingen we weer verder eerst even bij het leven kijken. Hier kon je skeletten zien, zien welke dieren op andere dieren jaagde. Echt heel spannend. Vervolgens gingen we nog hoger. We zaten nu op de 4e verdieping. Daar hadden Superzintuigen. Dat was denk ik toch wel het aller-leukste. Alle zintuigen kon je testen maar je kon ook "ervaren" hoe het is om een bijtje te zijn die nectar opzuigt. Er werden geuren geroken, smaakjes geproefd, vachten gevoeld en noem maar op. Er was nog een andere zaal op de 4e verdieping. Daar was namelijk een meneer bezig met een klein luipaardje van 1 dag oud. Net als alle andere beesten in Naturalis was dit diertje ook overleden. Zijn navelstreng zat er nog aan. De meneer was bezig met het beestje te vullen met watje. Het lichaampje had hij er al uit gehaald(lag op tafel). Een aantal bevers vonden het toch spannend en vonden de superzintuigen veel leuker en gingen daar weer heen. Andere bevers hebben toch een lange tijd staan kijken bij de meneer. Ze hebben vragen gesteld en ze mochten zelfs het beestje aaien. Dat gebeurt natuurlijk niet elke dag dat je een baby luipaard mag aaien. Het laatste halfuurtje mochten de bevers nog even de zintuigen gaan prikkelen bij de superzintuigen. Daarna was het toch echt tijd om weer naar huis te gaan. Tot teleurstelling van een hoop bevers. 

Wat hebben we toch een super dagje gehad!! 


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Museum
geplaatst door: Merel Z.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.