geplaatst op: 14/04/2014

In het weekend van 11-13 april werden door Scoutingregio Hollands Midden de jaarlijkse wedstrijden georganiseerd voor Scouts in de leeftijd van 11-15 jaar. Van de Lisser Kaninefaten deden drie wedstrijdgroepjes mee, met in totaal 17 Scouts. De wedstrijden stonden dit jaar in het thema ‘Waterproof’. Aan de wedstrijden deden ruim 300 jongens en meisjes verdeeld in ca 50 wedstrijdgroepjes mee, ondersteunt door 150 medewerkers.

De deelnemers aan de wedstrijden leerde van alles over het leven op water. Op vrijdagavond moest eerst elk wedstrijdgroepje hun tent opzetten en hun kampeerplek in thema inrichten. Hier konden de eerste wedstrijdpunten mee verdiend worden. Na de opbouw werden de wedstrijden officieel geopend in de grote kampvuurkuil van het Scoutingkampeerterrein het Naaldenveld in Aerdenhout. Op zaterdag konden punten verdiend worden door het goed uitvoeren van opdrachten in een groot postenspel. Hierbij ontbrak ook de lange kabelbaan niet, die werd gebruikt om te oefenen in het enteren van schepen. Verder moesten de scouts een hike lopen. Met behulp van verschillende navigatietechnieken liepen de deelnemers van post naar post. Ook op elke post moesten opdrachten uitgevoerd worden. Het avondeten moesten de jongens en meisjes natuurlijk zelf koken. Van te voren hadden ze al over het menu nagedacht en inkopen gedaan. Een maaltijd die goed smaakte en ook nog in thema was, bijvoorbeeld door vis te gebruiken, scoorde natuurlijk hoger in de puntentelling. Zaterdagavond was tijd voor ontspanning. Even geen wedstrijd maar lekker met 300 kinderen een spelletje Hollandse Leeuw en daarna weer naar de kampvuurkuil voor een gezellige avond in de vorm van een spelshow met opdrachten per subkamp en veel leuke meezingers.
Op zondagmorgen konden met een groots opgezet spel nog meer punten verdiend worden en de laatste punten die de jury kon geven betrof de afbraak. Werd het terrein netjes achtergelaten en ging de samenwerking in het wedstrijdgroepje nog steeds goed dan kon het maximale aantal punten binnengesleept worden.

Na een gezamenlijke lunch werden de wedstrijden afgesloten. In de grote kampvuurkuil konden de deelnemers, medewerkers en ouders kijken naar de ontknoping de spelshow. Na het beantwoorden van de laatste vragen over water bleek subkamp Náhvalur winnaar en zij kregen de eeuwige roem.. Ondertussen liep de spanning bij de deelnemers van de Lisser Kaninefaten op. Hoeveel punten hadden ze gescoord en zouden ze worden afgevaardigd naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die met Pinksteren in Baarn worden gehouden? De ontknoping volgde snel, wedstrijdgroepje de SS Kali was tweede geworden en Kevin, Amber, Daan, Thijs en Martijn mogen naar Baarn. De Kali Sticks met Niels, Erwin, Sjoerd, Jesse en Lisanne werden 18e en de Zee-ven schatjes waarin Iris, Tess, Jane, Marit, Emma, Eva en Katinka zaten werden 23ste. Ook al mogen deze twee groepjes niet naar Baarn, ze hebben ook een mooie prestatie neergezet.
 


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
RSW 2014
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.