geplaatst op: 23/04/2014

Het weekend van 12 en 13 april hadden de bevers een weekendkampje. De meeste gingen voor het eerst 1 nachtje slapen bij de scouting. Dat is toch wel even spannend. En nachtje met allemaal andere kinderen in 1 zaal en zonder papa en mama. Maar voor we bij het slapen aan gekomen waren hadden overdag een hoop dingen te doen.
Bij aankomst eerst alle bedden neerleggen, pyjama klaar leggen en natuurlijk de knuffels op bed neer gelegd. Toen alles klaar lag gingen we openen. Even een lied zingen en dan kunnen we starten met het weekend! Na het openen hebben we een groot memorie spel gedaan. Er zaten 8 sprookjes figuren verstopt in een surprise ei achter op het grasveld. De bevers moesten deze bij elkaar zoeken. Zoals Tinkerbell en Peterpan horen bij elkaar, zo ook sneeuwwitje en de 7 dwergen. Na dat iedereen alles had gevonden was het tijd om even wat te gaan drinken. We hadden dorst en het was toch wel wat warm. Dus gingen we naar de bankjes voor het clubhuis. Maar 1 bank was bezet. Daar lag een hele mooie dame met een roos in haar handen te slapen. Het was Sneeuwwitje! En er was geen prins te bekennen, hoe krijgen we haar dan wakker. Een van de bevers mocht haar wakker kussen. Dit lukte. Sneeuwwitje werd wakker. Ze had lekkere appels meegenomen voor ons. Die had ze gehad van een oude vrouw in het bos. De bevers lustte wel een appel, alleen er was 1 appel die niet zo lekker er uit zag. Hij zag en rook ook een beetje giftig! Gelukkig was die er op tijd uitgehaald en heeft niemand een hapje kunnen nemen. Maar hij kon wel in de ketel waar we bezig waren voor een recept van een heksje. Zo ook de roos hadden we nodig voor het recept. Dit werd vervolgd door een knutsel activiteit en daarna een renspel. Toen werd er door de leiding een kist gevonden waar geen sleutel bij zat, maar iedereen was wel nieuwsgierig. Dus daar gingen de bevers, op zoek naar de sleutel. En wat hing die toch op een gekke plek! Aan de piopalen! In de kist zaten munten, sjablonen van kaartspelletje  en de sleutel hadden we ook nodig, alles voor het recept. Toen was het toch wel tijd om te eten! Pannenkoeken! Mmm wat had sneeuwwitje dat toch lekker gebakken! Na het eten werden er nog kleine spelletjes gedaan. Tot dat Rozemarijn een envelop had gevonden. Van Repelsteeltje! Hij had de ketel gestolen. Hij dacht dat we te dom waren voor zijn raadsels. Maar door alle raadsels op te lossen hadden we de ketel toch weer gevonden! Gelukkig zeg. Het was toen echt wel hoogste tijd om te gaan slapen. Iedereen gepoetst en omgekleed lekker in bed. Nog even een klein verhaaltje en dan lekker slapen. Ha natuurlijk niet, gekke leiding, lekker keten en gek doen! Nou vooruit laat ze maar even lekker kletsen. Na een half uur was het toch echt wel laat. En is iedereen in slaap gevallen. De ene sneller dan de ander uiteraard.
En plotseling was het  zondag 6.00 uur. De deur van het lokaal stond open en de kinderen begonnen te kletsen. Ohjee dat is wel wat vroeg. De leiding heeft daar een bed heen gesleurd en de kinderen moesten nog even slapen. Dat is wel gelukt tot 8.00uur. En het was zondag dus was het tijd voor film op bed. Gezellig de minions kijken vanuit je bed. Wat een luxe. Tussendoor even ontbijten en daarna de film afgekeken. Toen de film was afgelopen klonk er een hoop herrie uit de eetzaal. Daar was Assepoester aan het schoonmaken. Het was een bende. De kinderen moesten laten zien dat zij ook goed konden opruimen dan had Assepoester misschien nog wel een goede beloning. Alle kinderen hebben goed hun best gedaan met het opruimen van hun spullen dat ze een emmer met sop kregen. Naja wat een beloning. Ja dat was het zeker want dat hadden we nodig voor het recept. Vervolgens ging Assepoester met broodkruimels de vogels voeren! Nee dat is niet de bedoeling werd er al snel geroepen. Want dat hadden ze nodig! Wat fijn zulke goede echte bevers! Ondertussen was er een heerlijk vuurtje gemaakt en mochten we broodjes bakken met knakworstje er in. Dat was even smullen. Toen kwam het heksje langs en die had de laatste 2 ingrediënten en het brouwsel kon gemaakt worden. Spannend zal het gaan lukken? Na een paar spelletjes was alles opgelost tot een soort soepje en was het heksje toch een echte heks geworden. Als beloning kregen we een heksen diploma! Wat knap van ons!! Daarna hebben we  nog even vrijspel gehad. Even lekker doen wat je wilde. Nog een filmpje kijken of lekker buiten rennen. Toen het kamp bijna afgelopen was hebben we nog even  2 kinderen geïnstalleerd. Dus we hebben nu nog meer echte bevers! Wat zijn we er toch blij mee!
Wij hebben een super leuk kamp gehad en verheugen ons nu al op het zomerkamp. Wat zal er dan toch allemaal gaan gebeuren??? 


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Weekendkamp bevers
geplaatst door: Merel Z.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.