geplaatst op: 25/05/2014

Ook dit jaar was het voor de onze Scouts weer tijd voor een primitief weekendkamp. Op vrijdagavond 23 mei kwamen 14 van onze Scouts aan in Pijnacker op het Scoutingkampeerterrein Bieslandse Bos. De staf was al eerder vertrokken en de aanhangwagen met kampeermateriaal stond al op het veld wat dit weekend onze plek zou zijn. De tenten waren deze keer thuis gebleven en de jongens en meisjes moesten met dekzeilen, pionierpalen en touw hun eigen onderdak bouwen. Nadat Daan en Kevin de driepootsjorring nog eens voor gedaan hadden stonden de drie afdaken redelijk snel. Hierna werd nog even gebruik gemaakt van de hindernisbaan op het terrein.
Na een droge, korte nacht werd er op zaterdagmorgen gestart met een hike door de omgeving van het Bieslandse Bos. Met behulp van een kruispuntenroute, een stripkaart en een pijltjesroute met kompasrichtingen moest de route gevonden worden. Onderweg was natuurlijk de tostipost present. Op deze post moest elk groepje 10 planten of bomen benoemen en vertellen wanneer vroeger de ‘schouw’ gehouden werd. Gelukkig stond dit laatste op het huis, de onderkant van een molen  in de buurt.
Weer terug op het terrein kon er even worden gerelaxt en gegeten. Van de kampstaf van het Bieslandse Bos was daarna de activiteit 'wat loopt daar in mijn tent' beschikbaar. Met een schepnetje, een vergrootglas en ander materiaal moesten de Scouts op zoek naar kleine diertjes, zoals spinnen, vliegen, oorwurmen, pissebedden en wormen en deze een naam geven.
Nadat alole beestjes en wormpjes een naam hadden gekregen, moesten de Scouts met de bruine – en blauwe ogen tegen elkaar strijden. Wie is het slimst, het snelst, het sterkst, heeft het meeste geluk. De bruine ogen wonnen deze wedstrijd.
Ondertussen was het kampvuur aan, zodat er gegeten kon worden. Het avondeten bestond uit broodjes shoarma, met paprika, tomaten, sla en komkommer. Dit groenvoer alleen voor de Scouts die dit wilde. En dat waren gelukkig de meeste. Ook de knoflooksaus stond klaar. Het shoarma vlees werd in een grote bakplaat boven het kampvuur gebakken en smaakte daardoor natuurlijk extra lekker.
Op zaterdagavond werd het aloude Esstippespel gespeeld. Er werd hard gerend om te voorkomen dat alle kleuren schmink die verzameld konden worden, weer van het gezicht afgewassen werden door de ‘washandjesmonsters’. Na het spel konden nog marshmallows boven het vuur worden geroosterd, waarna het tijd was om te testen of de afdaken waterdicht waren, want er viel een klein regenbuitje. Gelukkig bleven alle kinderen en hun spullen droog.
Zondagmorgen werden de Scouts verdeeld in herbivoren, omnivoren en carnivoren. Verder vormde de leiding de plagen en natuurlijk de mens. Deze laatste beschikte over een geweer (waterpistool). De scouts moesten proberen voedsel en water te vinden zonder hun leven kwijt te raken. Ook bij dit spel kon iedereen zijn of haar energie weer goed kwijt. Na dit spel werden de onderkomens afgebroken en alles opgeruimd. Hierna was er nog vrije tijd, die werd gebruikt om te chillen, een spel te spelen of te voetballen. Nadat de aanhangwagen ingeladen was en naar de parkeerplaats geduwd, kwamen de eerste ouders al weer aan om ons naar Lisse te rijden. Bij de Kali werd alles snel uitgepakt en opgeruimd. Het was een leuk weekend en ook nog leerzaam. Bij dit laatste hielp het biologieboek van Jane goed. We rekenen op een goed cijfer voor haar proefwerk!


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Scoutsweekend 23-25 mei 2014
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.