geplaatst op: 09/06/2014

Tijdens het Pinksterweekend is de wedstrijdploeg SS Kali van onze scoutinggroep zesde geworden. Aan de wedstrijden deden ruim 100 ploegen met scouts uit heel Nederland mee. Drie dagen lang werd door 650 jongens en meisjes in de leeftijd van 11-15 jaar hard gestreden om de titel ‘Beste Scouts van Nederland’. Met in totaal 7.293 punten zette Daan, Kevin, Thijs, Niels, Amber en Martijn een mooi resultaat neer.

De wedstrijden begonnen zaterdag met een grote opening in de kampvuurkuil van Scoutingkampeerterrein Buitenzorg in Baarn. Met een mooie show en veel interactie met de deelnemers werd het thema ‘Waterproof’ uitgebeeld. Na de opening gingen de wedstrijden echt van slag. Eerst moest elke ploeg zijn tent en keuken opbouwen. De keuken moest worden gepionierd (met hout en touw) en voorzien zijn van een tafel, banken en een vuurtafel. De opbouw moest natuurlijk zonder hulp van de staf gebeuren. Na de opbouw was het tijd voor een spel dat bestond uit het uitvoeren van quests en zorgen dat je als ploeg in een hoger level terecht kwam. Hierna moest er gekookt worden, waarbij punten verdiend konden worden voor hygiëne, originaliteit van het menu en natuurlijk een verantwoorde en smaakvolle maaltijd. Tussendoor werkten onze Scouts aan de overkoepelende opdracht, een bootje in een fles maken. De uitwerking was goed, want er werden 991 van de 1.000 met deze opdracht te verdienen punten binnen gehaald. Nadat iedereen lekker of minder lekker gegeten en opgeruimd had, was het tijd voor ontspanning. Even geen wedstrijdstress, maar een gezellige avond in de kampvuurkuil.

De zondag stond in het teken van de hike, een looptocht met veel scoutingtechnieken. Onderweg waren de nodige opdrachten uit te voeren met als doel nieuw proviand te bemachtigen. De opdrachten bestonden onder andere uit het leggen van moeilijke knopen (volgens Kevin zelfs onbekende knopen), zuiveren van water en het koken van brandnetelsoep. Terug op het kampterrein moesten alle ploegen andijviestamppot maken, onze ploeg scoorde hierbij 328 van de 350 te verdienen punten. Ook de zondagavond was het weer tijd voor ontspanning. Na een korte nacht in de tent konden op maandag de laatste punten worden verdiend. Eerst door het doen van allerlei opdrachten in het IJsberenspel. Zo moest een iglo van suikerklontjes gebouwd worden. Verder werd de behendigheid van de Scouts getest bij het smeren van een beschuitje, maar dan wel met een mes dat vast zat aan een lange paal. Zorg dan maar eens om het beschuitje heel te houden. De allerlaatste punten werden binnengehaald met de kampafbraak.

Daarna was het tijd voor de einduitslag. Alle 650 Scouts zaten vol spanning in de kampvuurkuil. Bij onze Scouts  steeg de spanning toen ze bij de eerste tien zaten. Uiteindelijk eindigde ze op een mooie zesde plaats. Terug in Lisse werden ze feestelijk ontvangen op het clubhuis De Kali, met lekkere ijsjes en slingers. Zelfs vanuit India kwamen de felicitaties binnen, want Lilian zat net op de whats app met Terry.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
LSW 2014
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.