geplaatst op: 16/07/2014

Op 3 juli kregen alle kinderen een uitnodiging van Koning Rozenstein met een mooi cadeau er bij. namelijk een T-shirt. Vanaf toen was het nog even 1,5 week wachten en op 11 juli mochten we dan eindelijk logeren bij Koning Rozenstein. Wel spannend hoor. De leiding was er al eerder dan de kinderen want we moesten wel goede afspraken maken met de koning en de koningin. Tussen 18.45 en 19.00 uur arriveerde alle bevers. Wow wat waren het er een hoop. Wel 16 kinderen. Het paste allemaal in de logeerzaal. Toen iedereen zijn of haar bedje had neer gelegd, gingen alle papa’s en mama’s weer naar huis. We moesten naar de eetzaal om daar even te luisteren naar de koning en de koningin. Ging het feest dan nu van start? Nee helaas de prinses was nergens te vinden. Niemand had haar nog gezien. De koning en de koningin vroegen de bevers om te helpen zoeken. Maar die gaan natuurlijk niet het bos in want het is vies en er moest iemand op het kasteel blijven mocht de prinses ineens thuis komen. De bevers gingen naar het bos om daar te zoeken. Na een kleine wandeling zagen we kleren hangen in de boom, schoentjes op de grond en een grote zelf gemaakte tent. En wie zat daar in? Ja inderdaad de prinses. Wat doe zij nou in het bos zonder mooie kleren… De prinses wilde helemaal geen prinses zijn. Altijd maar netjes doen en schoon blijven. Geen vieze spelletjes doen, niet rennen. Nou daar weten wij bevers wel iets op. We gingen hele vieze stenen smokkelen van de ene post naar de andere post. De prinses wilde graag meedoen want nu mocht ze vies worden. Na het spelletje gingen we maar snel terug naar het kasteel, want de koning en de koningin zaten nog te wachten. Toen we terug kwamen hing er een briefje. Ze waren uitgenodigd om bij koning kikkerrode op bezoek te gaan. Wij moesten samen met de prinses op het kasteel passen. De prinses was niet anders gewend en vond het ook niet erg. Want nu kon ze lekker vies worden en haar mooie jurk vervangen door broeken die vies mochten worden. Het was toen wel tijd om naar bedje te gaan. Alle bevers waren gepoetst, omgekleed en lagen netje in bed. Nog een verhaaltje en daarna lekker keten. Maar niet zo lang want het was al laat. Daar hadden ze geen boodschap aan, want dit is natuurlijk vet cool, zonder papa en mama kletsen met iedereen, zaklampen aan en schijnen op de glow in the dark sterren. Na halfuurtje is de leiding er bij gaan zitten want morgen weer een drukke dag en we moesten toch echt gaan slapen.
Zaterdag ochtend was het al weer een vroege ochtend. Iedereen natuurlijk lekker uitgeslapen en heel zenuwachtig, wat gaat de dag vandaag brengen. Alle kinderen aankleden en aan tafel!! Na het ontbijt snel je zwemspullen pakken en daar gingen we met de auto. Maar waar gingen we heen? Naar de bus… en met de bus gingen we naar Linnaeushof. Daar gingen we eerst met zijn alle naar Pirateneiland. Toen we daar klaar waren mocht iedereen zelf weten waar ze heen gingen maar wel met 2 of meer kinderen. En wat zijn ze dan groot dat ze dat toch goed kunnen. De leiding liep rondjes, deed gezellig mee met klimmen en klauteren. Bijna met z’n alle door de spaghettibuizen. Want anders ben je niet in de Linnaeushof geweest. Na de lunch was het dan toch echt tijd voor de zwemkleding. Alle bevers lekker spetteren in het water paradijs. Maar koud…!! Brr maar voor de bevers juist lekker. Na het zwemmen nog in het treintje en even binnen gespeeld. Toen was het toch echt tijd om naar huis te gaan. Aangekomen bij het kasteel moesten de kinderen even op bed liggen. Even uitrusten van het drukke dagje. Toen ze daar klaar mee waren mochten ze weer spelen, voetballen, mikado spelen. Tot dat we gingen eten. He waar zijn alle borden nou? De leiding had borden gemaakt van ketchup en mayo. Want de prinses had tegen de leiding gezegd dat patat van tafel echt super lekker is. En dat was ook zo! Na het patatje eten kregen we nog een ijsje toe. En toen kwam er ineens een meneer binnen. Het was een lakei met een brief. Stiekem heeft de leiding die gelezen en er stond dat de prins van kikkerrode zondagochtend zou komen om te trouwen. Ohjeej een probleempje want de prinses wilde geen prinses zijn. Gelukkig kwam ze langs en hebben wij het haar verteld. Ze ging zondag kijken hoe knap de prins was. Na het eten gingen we film kijken. En daarna naar bed. Sommige bevers sliepen al en de rest moest heel stil zijn. Na een half uurtje sliep iedereen. We waren toch best wel moe. Zondag ochtend waren we er weer op tijd bij. Zal de prins er al zijn? Nee nog niet eerst ontbijten, alle spullen opruimen en nog tijd voor een spelletje. De prinses wilde mee doen. We gingen “Prinsesje mag ik overvaren”  spelen. Hup haar rok ging uit en daar kwam ze in haar korte broek. Lekker rennen en gek doen. En ineens was daar de prins. Dat is even schrikken, stond ze daar in haar vieze kleren. Alle bevers hebben gelijk een muur om haar gebouwd en de prins zijn ogen dicht zodat de prinses haar rok weer aan kon doen. Toen ze klaar was, werd de prins nog meer verliefd dan dat hij al was. Hij had haar ten huwelijk gevraagd en ze zei ja. Ze moesten wel gelijk trouwen. Samen met de bevers ringen gemaakt, versiering en bloemen. En eindelijk een groot feest. Met de papa’s en mama’s de trouwerij bijgewoond. Wat was het toch een super leuk weekend in het kasteel!

Lieve bevers en ouders, fijne zomervakantie toegewenst met hopelijk nog veel verhalen. En we zien jullie weer na de zomervakantie.

Liefs de beverleiding

 

p.s. wegens grote bestand aan fotos' staan ze in de volgende link: https://www.dropbox.com/sh/b1era54zvuostng/AABXqLfdsJ5vFyWS0WlWpuEJa

geplaatst door: Merel Z.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.