geplaatst op: 17/07/2014

De ruim 100 leden van onze groep beginnen hun vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp. Tijdens deze kampen brengen scouts van jong tot oud alles wat ze het hele jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk. Zo krijgen de scouts de kans zich persoonlijk te ontwikkelen.

Hoe ouder de leden worden, hoe uitdagender de kampen worden. Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn deze kampen een bijzondere ervaring en zij maken hier wellicht vrienden voor het leven. ’s Avonds bij het kampvuur worden immers de beste vriendschappen gesloten!

Logeerweekend
De jongste leeftijdsgroep, de Bevers, zijn al op kamp geweest. Deze jongens en meisjes van 5-7 jaar hebben een logeerweekend op het eigen clubhuis gehad van 11 tot en met 13 juli. Voor veel kinderen de eerste keer dat ze zonder hun ouders twee nachten van huis waren. Voor sommige moeders was dit nog spannender dan voor de kinderen zelf.  Door leiding was het clubhuis van de groep omgetoverd tot kasteel Rozenstein en de Bevers werden ontvangen door de koning en de koningin. De kinderen werden gevraagd met de prinses te spelen die graag eens vies wilde worden. Nou dat is gelukt! Op zaterdag werd een bezoek gebracht aan de Linnaeushof en op zondag werd de logeerpartij afgesloten met de trouwerij van de prinses met haar prins. Zie voor een uitgebreid verslag het vorige nieuwsitem op deze site.

Een week naar een ander clubhuis
De Welpen en Esta’s van de groep zijn van 19 tot en met 25 juli op kamp in het clubhuis de Orion in Hilversum. Het kamp van deze jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar staat in het teken van Piraten. Met dit thema heeft de leiding een gaaf, actief en spannend kamp voorbereid. De kinderen gaan in groepjes tijdens grote en kleine spellen tegen elkaar strijden. Daarnaast is er natuurlijk de bonte avond en wordt er een keer gezwommen. Op 1 dag moeten de deelnemers hun eigen eten inkopen en zelf klaarmaken (met een beetje hulp van de kookstaf). De belevenissen van de welpen en esta's zijn te volgen via de site http://welpenestazomerkamp2014.jouwweb.nl/.

Kamperen in Austerlitz
De leden van 11-15 jaar gaan van 19 tot en met 26 juli een week kamperen op het Scoutingkampeerterrein Austerlitz. Nadat op zaterdag de tenten zijn opgezet en de keukens met hout en touw zijn gebouwd gaan de jongens en meisjes elke dag een bezoek brengen aan een ander land. Eén van de landen is Frankrijk. Op deze dag wordt een tocht met allerlei routetechnieken gelopen en een bezoek gebracht aan de  piramide van Austerlitz. De scouts koken elke dag hun eigen potje en kamperen zelfstandig. De leiding is natuurlijk wel aanwezig om daar waar nodig te helpen. Verder staat een bezoek aan een hindernisparcours/stormbaan. Schoner zullen ze er niet van worden.

Naar Duitsland
De Explorers van de groep, jongens en meiden van 15-17 jaar, gaan elk jaar naar het buitenland op kamp. Dit jaar is Monschau in Duitsland de bestemming. Er wordt geslapen in twee-persoonstentjes en tijdens de 2-daagse hike onder plastic zeiltjes. Verder staat een klimparcours tussen de bomen op het programma en wordt de stad bezocht.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Zomerkamp Bevers 2014
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.