geplaatst op: 26/08/2014

Op zaterdag 13 september van 10 tot 14 uur worden er outdoor workshops gehouden voor alle jeugd van 5 tot 11 jaar. De thema’s zijn divers en hebben allemaal het karakter van buiten zijn, natuur en creativiteit. Een workshop is gratis en duurt één uur.

Zo is er een workshop ‘maak je eigen kampvuur’ of ’maak je eigen hete luchtballon’. Verder kan er deelgenomen worden aan workshops met de thema’s pijl & boog maken, pizza op vuur bakken, een echte detective worden en een sleutelhanger maken. Ook kan er door een speleobox gekropen worden, dat is een smal gangenstelsel dat net op een echte grot lijkt.

Elk heel uur worden verschillende workshops gegeven. Een overzicht hiervan kunt u vinden via de onderstaande link. Ook kun je je hier inschrijven voor een workshop om zeker te zijn van een plekje. Langs komen kan ook, er kan dan gekozen worden uit de workshops waar nog een plekje vrij is. Na het volgen van één of meerdere workshops krijgen de deelnemers een mini kadootje. Tussendoor staat er wat te drinken klaar, ook voor de ouders.

Voor de oudere jeugd en volwassen is er een smartphone hunt in het bos. Gedurende de hele dag kan hier aan worden deelgenomen. Hiervoor is wel een smartphone nodig met een volle accu. Voor de beste hunter is een kleine prijs beschikbaar. Er kan ook deelgenomen worden aan een vrijblijvende wandeltocht.

Na afloop van de outdoor workshops zullen meerdere leden van scoutinggroep de Kaninefaten volgens traditie gaan `overvliegen` naar de volgende leeftijdsgroep. Dit zal plaats vinden van 14 tot 16.00 uur. Iedereen is hierbij welkom om te komen aanmoedigen.

De workshops worden financieel mogelijk gemaakt door Kinderfonds Lisse. De organisatie is in handen van de Scouting Lisser Kaninefaten en in hun clubhuis vinden de workshops ook plaats. Deze is te vinden aan de Loosterweg Zuid 4 (kruising Spekkelaan) in Lisse.

Kijk voor de beschikbare tijden op het inschrijfformulier.
Per persoon kan er voor maximaal 3 workshops worden ingeschreven.

LET OP: het aantal deelnemers per workshop is beperkt! Schrijf je dus in om zeker te zijn van een plekje (inschrijving sluit woensdag 10 september).

De workshops zijn:

Bouw je eigen kampvuur: Je gaat in een klein groepje een echt kampvuur maken. Je leert hoe je het beste kunt doen en waar je allemaal op moet letten. Natuurlijk ga je ook je eigen kampvuur aansteken!

Maak je eigen pijl & boog: Je gaat zelf een eigen boog maken met natuurmaterialen. Je leert veilig omgaan met een mesje en hiermee ga je je pijlen scherp maken en je boog versieren.

Bak je eigen pizza: Je gaat de allerlekkerste mini-pizza maken van de wereld! Je maakt zelf de vorm van de deeg en stopt alle ingredienten die jij lekker vindt er op. Je doet hem in de oven, die warm wordt door het vuur van hout. En je eet hem natuurlijk op!

Maak je eigen hetelucht ballon: Met een paar simpele materialen ga je je eigen hete lucht ballon maken. Dit doe je in een klein groepje. Als hij af is, gaan we hem natuurlijk oplaten!

Wordt een detective: Van een echte nep detective leer je wat er belangrijk is bij het opsporen. Je krijgt ook een opdracht om op te lossen, want er is een mysterie in het bos die jij moet meehelpen oplossen!

Maak je eigen sleutelhanger: Je kunt hier kiezen wat voor soort sleutelhanger je gaat maken. Je kunt een stoere houten gezaagde tak timmeren, schuren en veranderen in de herkenbaarste sleutelhanger.Of je knoopt met leuke kleuren een poppetje die altijd heel goed op je sleutels al passen.

Update 11 september: 
De inschrijving vooraf is gesloten. We hebben zo'n 60 inschrijvingen geregistreerd. Gelukkig zijn er nog meer dan 100 plekken beschikbaar, dus kom gerust langs!

geplaatst door: Roy Peters
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.