geplaatst op: 24/11/2014

Afgelopen weekend hebben de Esta's weekendkamp gehad. Er waren maar liefst vier onderdelen van de tijdmachine terecht gekomen in de tijd van de Grieken en Romeinen. Al gauw ontmoetten we Zeus en Hera, die flinke ruzie hadden! Zeus wilde het goed met haar maken door haar iets te geven... het eerste onderdeel! Hij wilde dit niet zomaar aan ons afgeven, wij moesten zorgen voor een vervangend cadeau voor haar! Het moest heel erg duur of veel goud zijn, maar niemand had iets op zak wat daar op leek... 

Na het lopen van een route tocht door het bos maakten we echte Griekse toga's en aten we op ligbanken griekse wraps. Niet echt handig, die toga's en liggend eten, maar we moeten wel echte Grieken zijn! 
Toen we genoeg hadden gegeten, kwamen we erachter dat er waarschijnlijk een onderdeel in de onderwereld terecht zou zijn gekomen. Charon, de veerman naar de onderwereld, hielp ons met het krijgen van het voorwerp. Boven op de heuvel stonden twee schimmen met lampen, de Esta's moesten zorgen dat ze brieven rondom de schimmen te pakken kregen zonder dat ze gezien en beschemen werden. Dan moest je namelijk weer terug! Een spannend spel, maar uiteindelijk wisten we dat het wachtwoord Persephone was en kregen we het onderdeel van de schimmen. 
Snel terug naar het clubhuis, waar we bij het kampvuur gingen zitten met marshmallows, tot het tijd was om te gaan slapen. 

Zondag ochtend was het tijd om alles op te ruimen, waarna we door middel van een opdrachten spel een stadsplan bouwden door gebouwen te verdienen. Hierna kregen we een brief van Athena dat Medusa een onderdeel van haar had gestolen! Dus moesten we naar het moeras om het van haar terug te krijgen. Achteruit lopend, want als je haar aankijkt verander je in steen! Gelukkig hadden we een idee: we hadden spiegelende prullenbak deksels meegenomen en daardoor veranderde ze zelf in steen door haar eigen spiegelbeeld! We konden het onderdeel zo uit haar versteende hand pakken. Nu alleen nog die van Zeus! Maar wat was dat? Medusa had ook andere dingen gestolen en had ook een gouden ketting en een ketting met mega diamanten bij zich. Dus die konden we geven aan Zeus! Hera vond ze prachtig en was niet meer boos op Zeus. 
En wij hadden alle onderdelen! Precies op tijd om weer terug te reizen naar het heden!

geplaatst door: Miriam Brons
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.