geplaatst op: 12/12/2014

Op zaterdag 20 december halen vier leden van onze groep het Vredeslicht op in Utrecht. Dit Vredeslicht is zijn reis begonnen in Bethlehem en wordt via Wenen en Utrecht voor het eerst ook in Lisse en Hillegom verspreid als teken van vrede en vriendschap.

Al meer dan 25 jaar wordt jaarlijks in Bethlehem het Vredeslicht ontstoken aan de Vredesvlam, waarna kinderen en jongeren uit allerlei landen het verspreiden over de hele wereld. Hierdoor vormen zij een keten van licht als teken van vrede en vriendschap. Ook Nederlandse Scouts dragen bij aan de initiatief. Op 11 december reist een aantal leden van Scouting Nederland naar Wenen om het Vredeslicht op te halen, waarna de Scouts het Vredeslicht in Nederland verspreiden.

Op zaterdag 20 december komt het Vredeslicht aan op het centraal station van Utrecht, waar het wordt doorgegeven aan andere Scouts, waaronder aan de Scouts van de Lisser Kaninefaten. Na het ontsteken van het licht in de eigen lantaarn vertrekken de Scouts per trein naar Lisse. Ze nemen het Vredeslicht mee om het verder te verspreiden in Lisse en Hillegom.

Het Vredeslicht in Hillegom
In Hillegom wordt het Vredeslicht gebruikt bij de Herdertjestocht op zaterdag 20 december. Bij de 10 tafereeltjes wordt een lamp aangestoken met het Vredeslicht. Verder worden op 21 december tijdens de mis om 9:30 uur in de St. Jozef en St. Martinuskerk de kaarsen van de adventskrans aangestoken door de Scouts, zodat ook daar het licht uit Bethlehem kan schijnen.

Het Vredeslicht in Lisse

Door onze groep wordt op zaterdag 20 december een actie gehouden voor Serious Request  in hun clubhuis De Kali. Het kampvuur van die avond wordt aangestoken met het Vredeslicht en alle aanwezigen kunnen hun eigen lantaarn ontsteken aan het licht en het Vredeslicht mee naar huis nemen.

Op 24 december wordt het Vredeslicht gebruikt om de adventskaarsen aan te steken tijdens de Kerstgezinsdienst om 19:00 uur in de Pauluskerk, Ruishornlaan 33. Aan het eind van de dienst wordt het Vredeslicht gedeeld met mensen die hun eigen lantaarn bij zich hebben. Om 21:00 uur wordt het Vredeslicht in de kerstdienst in de Grote Kerk gebruikt om de adventskaarsen aan te steken.

Op 25 december worden tijdens de mis van 10:00 uur in de Engelbewaarderskerk de kaarsen van de adventskrans aangestoken met het Vredeslicht.

geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.