geplaatst op: 26/12/2014

Door leden van onze groep is de afgelopen week het Vredeslicht afkomstig uit Bethlehem verspreid over Lisse en Hillegom. Een 9 jarig jongentje uit Oostenrijk is met een kaars naar Bethlehem gegaan en heeft daar zijn kaars ontstoken aan de Vredesvlam in de geboortegrot en in het vliegtuig meegenomen naar Oostenrijk. Scouts uit Nederland zijn met de bus naar Oostenrijk gegaan en die hebben daar tegelijk met heel veel andere landen het vuurtje opgehaald. Vier scouts uit Lisse hebben het vuur op 20 december weer opgehaald in Utrecht. Het vlammetje staat voor vrede en vriendschap.

Het Vredeslicht is in Hillegom verspreid tijdens de Herdertjestocht op 20 december en de viering in de St. Jozef en St. Martinuskerk op 21 december gebruikt om de adventskaarsen aan te steken. Ook op 20 december konden de leden van onze groep het Vredeslicht zelf mee naar huis nemen tijdens de actieavond voor Serious Request.

Op kerstavond 24 december is het Vredeslicht in de Pauluskerk en de Grote Kerk in Lisse gebruikt om de adventskaarsen aan te steken. In de Pauluskerk was ook een oproep gedaan om zelf een lantaarn mee te nemen om het Vredeslicht mee naar huis te kunnen nemen. Veel kerkgangers maakte hier gebruik van. Als laatste actie werd op kerstmorgen het Vredeslicht de Engelbewaarderskerk in Lisse binnengebracht.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Vredeslicht
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.