geplaatst op: 02/02/2015

In het weekend van 24 januari is de stam op kamp geweest. En niet zomaar een kamp, maar in een huisje van Landal GreenParcs in Overloon. Het begon allemaal op vrijdagavond toen we naar de andere kant van het land reden. Bij puur toeval kwamen we allemaal bij hetzelfde restaurant terecht voor een scoutingstijl diner. Eenmaal aangekomen was de kachel van het huisje al opgestookt, waardoor het huisje lekker opgewarmd was. Dit was ook wel nodig, want het vroor buiten.

Allemaal moe van een week school en werk zijn we met z'n allen op tijd ons bed in gedoken, maar niet voor er achter te zijn gekomen dat de een zijn tandenborstel vergeten was, een andere zijn tandpasta, er geen boterhamzakjes waren en ook nog iemand niet tevreden was met de hoeveelheid koekjes die ingeslagen was. Toen we de volgende ochtend wakker werden bleek dat het 's nachts gesneeuwd had en dat het nog steeds sneeuwde. Dit leverde mooie tafereeltjes op en uit betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat terwijl wij van de sneeuw genoten, het thuis alleen maar regende.

Nadat de honger gestild was met een stevig ontbijt en de lunchpakketjes gemaakt waren, was het tijd voor de belangrijkste actie als er sneeuw ligt, een sneeuwballen gevecht en een sneeuwpop maken. Dit allemaal in afwachting of de eerste activiteit, die buiten was, wel door ging vanwege de sneeuw. Toen het bericht kwam dat we gewoon de activiteit konden doen, zijn we in de auto gestapt en onderweg gegaan. We gingen namelijk klimmen tussen de bomen. Nadat iedereen het basis parcours afgelegd had, wat toch wel wiebelde, kon je nog kiezen of je nog andere activiteiten wilde doen. Er hebben mensen het hoge parcours afgelegd, wat nog harder wiebelde en vrij lastig is met een blinddoek om, er is boog geschoten, er is iemand van de abseiltoren af geweest en kratjes zijn gestapeld.

Nadat we allemaal koud waren geworden zijn we naar de volgende activiteit gegaan, glow in the dark midget golfen! Met soms hele vervelde obstakels tussendoor en vliegende balletjes hebben we het voor elkaar gekregen om alle banen te halen, maar we zeggen niet hoe lang het geduurd heeft. Aan het eind van het parcours bleek onze bestelling voor het diner al doorgegeven aan de keuken, en konden we zo aanschuiven voor een afsluitende pizza.

Weer terug in het huisje zijn we de rest van de avond bezig geweest met verschillende bordspellen en hebben een aantal mensen genoten van het ligbad dat we hadden. De zondag zijn we de dag begonnen met gebakken en gekookte eieren en hebben we het beetje brood dat we overhadden gevoerd aan de vogeltjes. Daarna hebben we onze spullen gepakt, lunchpakketjes gesmeerd en afscheid genomen van ons huisje. De dag hebben we doorgebracht in het zwembad van een Centre Parcs in de buurt van ons huisje. 's Avonds zijn we weer naar huis gereden en zijn toch een aantal mensen in slaap gevallen in de auto. Eenmaal terug op het clubhuis hebben we eerst de lading koek die over was opgeruimd waarna we allemaal naar huis gegaan zijn.

De organisatie van dit kampje feliciteert graag Aurora, Miriam en Ted met het behalen van de geheime eis, het inruimen of uitruimen van de afwasmachine!


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Stam weekendkamp
geplaatst door: Roy Peters
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.