geplaatst op: 08/03/2015

Onze groep deed op 7 maart samen met 258 andere groepen uit Nederland mee aan de iScout. Met het maken van een virtuele wereldreis en het verzamelen van credits door het inleveren van doe-opdrachten, moesten we zoveel mogelijk reispunten verzamelen. We eindigde op de 25ste plaats. Een mooi resultaat na een avond waarbij jong en oud fanatiek bezig was met het uitvoeren van opdrachten.

Voor de aanvang van het spel, moest eerst een groepsfoto worden ingeleverd van de ruim 40 (oud)leden van 15 jaar en ouder die meededen. Het spel werd om exact 19:00 uur gestart door de reisleiding in Zierikzee. Via een speciale inlogcode ontvingen we de eerste reisvragen en alle doe-opdrachten. De reisvragen bestonden uit wetenswaardigheden van landen en plaatsen of uit cryptische omschrijvingen. Zo reisde we virtueel naar het diepste metrostation in Europa, dat in Moskou blijkt te liggen. Door in Google Maps een pointer op de juiste plek te zetten, kon de reisleiding controleren of de juiste plek gevonden was. De reis ging van Europa, naar Azië, Australië, Afrika en Amerika en weer terug. Kennis van muziek en scheikunde kwam van pas, maar ook het invullen van de juiste zoektermen in zoekmachines was belangrijk. Hoe kom je er anders achter waar het eiland ligt waar in 2010 het laatste huis in zee verdween.

Om reisvragen te mogen beantwoorden waren credits nodig. Hiervoor moesten doe-opdrachten in de vorm van een foto of filmpje worden ingeleverd. De eerste credits waren al binnen omdat onze voorzitter Paul vanuit Oeganda een ansichtkaartje had verzonden naar de reisleiding. Tijdens de avond dreven twee scouts romantisch op een luchtbed in de ringvaart, werden er vierkante donuts gebakken, werd het Melkmeisje van Vermeer nagebootst, maakte de scouts een virtuele autorit over broadway en werd in een bus van Arriva een veiligheidsinstructie opgenomen.

 In totaal waren er 28 opdrachten, waarvan we er 25 inleverden. Door de reisleiding werden bijna alle ingeleverde foto’s en 

 filmpjes goedgekeurd. Hierdoor had het team dat de reisvragen moest beantwoorden genoeg credits.

Om 23:00 uur stopte het spel. Nu was het wachten op de einduitslag, die om 0:15 uur kwam. We eindigde op een mooie 25ste plaats. Nog belangrijker was dat jong en oud aan een leuke activiteit meegedaan hadden.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
iScout 2015
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.