geplaatst op: 27/06/2015

Tijdens de seizoensafsluiting van onze groep ontvingen zes jonge vrijwilligers het insigne waaruit blijkt dat zij zich gekwalificeerd hebben om op een verantwoorde manier leiding te geven aan de jeugdleden van de groep. Verder heeft Lilian Teeuwen de Gilwelltraining met goed gevolg afgerond. Als bewijs hiervan ontving zij uit handen van de voorzitter van de groep de Gilwell-kralen. Deze kralen worden wereldwijd gedragen door scoutingvrijwilligers die deze training gedaan hebben.

De leiding die nu gekwalificeerd is, Marjolein en Dorenda Schoorl, Wesley Eenjes, Pam van Dijk, Rick van der Helm en Ted de Haas, heeft laten zien dat ze zich kunnen inleven in de belevingswereld van het kind waar ze leiding aan geven. Verder weten ze wat het doel en de visie van Scouting is en welke leiderschapsstijlen ze kunnen toepassen. Ook hebben geleerd ze hoe ze een goed programma kunnen maken.

Tijdens de Gilwelltraining wordt dieper ingegaan op de drijfveren van een iemand die leiding geeft. Dit gebeurt in een intensieve training van een week met als kernwoorden: ontmoeten, ontdekken  en ontwikkelen.De ontwikkeling die vrijwilligers in Scouting doormaken, kunnen ze ook gebruiken in hun reguliere baan.

Ook leiding worden?
Gelukkig is leiding geven aan jeugd en jongeren ook gewoon leuk. Door allerlei oorzaken moeten vrijwilligers soms stoppen als leidinggevende. Daarom zijn de Lisser Kaninefaten altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste volwassen die zich een paar uur per week willen inzetten voor de jeugdleden, jongens en meisjes van 5 tot 17 jaar. Simpelweg een dagdeel kinderen in een bosrijke omgeving op een verantwoorde manier vermaken. Waarbij je ook nog je eigen vaardigheden ontwikkel. Voor meer informatie, kom op zaterdag eens langs in het clubhuis De Kali, Loosterweg Zuid 4 in Lisse, kijk op de website van de groep www.kaninefaten.nl of neem contact op met de secretaris, Mariska Schoorl 0252-417775, info@kaninefaten.nl.

geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.