geplaatst op: 21/11/2015

Nadat de leiding van onze groep overdag het normale programma afgerond had, kregen ze op zaterdagavond 21 november een korte cursus over hoe om te gaan met kleine ongevallen. Door een instructeur werd het nodige verteld over zaken op gebied van gezondheid waar de stafleden van een Scoutinggroep mee te maken kunnen krijgen.

Zo werd ingegaan op brandwonden en hoe te handelen bij een eerste, tweede of derde graads verbranding. Door de inzet van een lotusslachtoffer kregen de aanwezige kaderleden levensechte wonden te zien. Ook werd uitgelegd hoe om te gaan met snijwonden. In de praktijk komen die door het gebruik van zakmessen helaas toch regelmatig voor, zeker bij de wat oudere jongens en meisjes. Verder kwam ter sprake hoe te handelen bij kneuzingen, verstuikingen, allergische reacties, teken en verstikking. Allemaal zaken die kunnen voorkomen tijdens de wekelijkse opkomsten of een kamp. De avond werd afgesloten met een kort spel waarbij vragen moesten worden beantwoord op het gebied van veiligheid.

Door deze trainingsavond weet de leiding, deels jongeren vanaf 17 jaar, nog beter te handelen in geval van kleine ongevallen.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Leidingavond 21 november 2015
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.