geplaatst op: 06/03/2016

Op zaterdag 5 maart maakten ruim 40 leden, ex-leden en ouders van 18 jaar en ouder van onze groep een virtuele reis om de wereld. Samen met ruim 300 andere groepen deden ze mee met iScout 2016. Bij deze activiteit moet met behulp van internet reisvragen worden beantwoord, waarbij het antwoord een plek op de wereld is. Een juist antwoord leverde reispunten op. Echter, voordat een reisvraag beantwoord kon worden, moest de groep wel over zogenaamde credits beschikken. Deze konden worden verdiend met 30 doe-opdrachten. Aan het eind van de avond werd de uitslag van het spel door de reisleiding bekend gemaakt. Onze groep eindigde op een tiende plaats. Een mooie prestatie na een leuke, uitdagende activiteit.

Oplettende Lissers konden zaterdagavond ons in Lisse bezig zien met het uitvoeren van de doe-opdrachten. Zo moest er een bushalte worden omgebouwd tot een kiosk waarin strippenkaarten, kranten en tijdschriften te koop waren. Verder liepen er in een plaatselijke supermarkt Scouts met boodschappen over een lopende band en werd bij een ouder thuis kleurencake gebakken. In het clubhuis van de groep werd ondertussen tomatensoep gekookt in een meloen en was er een heuse campagnebijeenkomst van de presidentsverkiezingen in de USA. Als bewijs moest een foto of filmpje worden verzonden naar de reisleiding. In totaal werd het resultaat van 28 doe-opdrachten goedgekeurd.

Ondertussen werd op zo’n 20 laptops naarstig gespeurd naar de antwoorden op de reisvragen. Sommige antwoorden waren makkelijk te vinden, zoals wat is de 13e staat van de USA, maar anderen kostte meer tijd. Waar exact ligt de testbaan voor zelfrijdende auto’s van Google, of waar staat het standbeeld van een nijlpaard uit een Afrikaanse sage en waar was in 2015 sprake van landruil tussen België en Nederland. Met behulp van de juiste zoektermen werden uiteindelijk 51 van de 60 vragen goed beantwoord.

Om 23:00 uur was het spel afgelopen en konden alle gebruikte materialen worden opgeruimd. Daarna kon iedereen even relaxen en was het wachten op de einduitslag. Tegen twaalf uur maakte de reisleiding deze bekend. Van de 333 teams met ruim 7.000 deelnemers eindigde onze groep op een tiende plaats. Een uitslag die met gejuich, zowel fysiek als virtueel, werd ontvangen. 

 

 


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
iScout 2016
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.