geplaatst op: 17/04/2016

In het weekend van 15-17 april werden door Scoutingregio Hollands Midden de jaarlijkse wedstrijden georganiseerd voor Scouts in de leeftijd van 11-15 jaar. Van onze groep deden twee wedstrijdgroepjes mee, de Treehuggers en de Kaninebomen. De wedstrijden stonden dit jaar in het thema ‘Iets met een boom’, waarbij duurzaam, milieubewust en groen de rode raad waren. Aan de wedstrijden deden 350 jongens en meisjes verdeeld in 59 wedstrijdgroepjes mee, ondersteunt door 150 medewerkers.

Op vrijdagavond moest eerst elk wedstrijdgroepje hun tent opzetten en hun kampeerplek in thema inrichten. Zeker voor de soms jonge scouts is het opzetten van een grote ploegtent een hele klus, waarmee de eerste wedstrijdpunten verdiend konden worden. Na de opbouw werden de wedstrijden officieel geopend in de grote kampvuurkuil van het Scoutingkampeerterrein het Naaldenveld in Aerdenhout. Op zaterdag konden punten verdiend worden door het goed uitvoeren van opdrachten in een groot postenspel. Zo moest een doel worden geraakt bij het boogschieten en ontbrak de lange kabelbaan niet. Verder liepen de scouts een hike. De opdrachten voor de hike werden niet op papier uitgedeeld, want dat zou te veel papier kosten, wat niet milieubewust is. Met behulp van verschillende navigatietechnieken, zoals kaart en kompas, werden door de deelnemers verschillende posten aangedaan. Op elke post moesten opdrachten uitgevoerd worden.

Het avondeten kookten de jongens en meisjes natuurlijk zelf. Van tevoren hadden ze al over het menu nagedacht en inkopen gedaan waarbij goed op de keurmerken gelet werd. Een maaltijd die hygiënisch klaar gemaakt werd en goed smaakte scoorde natuurlijk hoog in de puntentelling. Zo werden er wraps met hotdogs en sla gemaakt. Zaterdagavond was tijd voor ontspanning. Even geen wedstrijd maar lekker met 350 kinderen een spelletje Hollandse Leeuwen en daarna weer naar de kampvuurkuil voor een gezellige avond met veel leuke meezingers.

Op zondagmorgen was er een groots opgezet spel met de elementen water, lucht, vuur en aarde als middelpunt. Tijdens dit spel konden nog meer punten verdiend worden. Zo was het maken van een windmolen één van de opdrachten.

Na een gezamenlijke lunch werden de wedstrijden afgesloten. In de grote kampvuurkuil moesten de deelnemers eerst nog aan de slag met het element water. Via een systeem van lekke blikjes moest een pvc-pijp met water worden gevuld. In de pvc-pijp zat een badeendje. Het subkamp waarvan het badeendje als eerste boven kwam drijven had gewonnen.

Ondertussen liep de spanning bij de deelnemers op. Op welke plek zouden de Lisser Kaninefaten zijn geëindigd? De ontknoping volgde snel, wedstrijdgroepje de Treehuggers werd 3e en de Kaninebomen 20ste. Met de derde plaats mogen de Treehuggers naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die met Pinksteren in Baarn worden gehouden. Maar nog belangrijker was dat de Scouts een leuk en gezellig weekend hebben gehad. 


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
RSW 2016
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.