geplaatst op: 21/06/2016

Afgelopen zaterdag vierde de welpenleiding hun verjaardag. Net als bij elk feestje waren ballonnen een belangrijk onderdeel, want we begonnen met een spelletje balontrap. Toen iedereen af was, bleek uit een van de ballonnen een kaartje gekomen te zijn. Hierop stond "het chips-dobbel spel", wat het volgende spel was wat we gingen doen. Bij dit spel probeer je om de beurt zes te gooien, als dit lukt trek je zo snel mogelijk de verkleedkleding aan die klaarligt en dan mag je zo veel mogelijk chips eten als je kan tot iemand anders zes gooit. Alleen moet je wel met een lepel eten.

Hierna is een nieuw potje balontrap gedaan, waarbij twee kaartjes uit de ballonnen kwamen. Op de een stond "spons-water-vuur", een tikspel variant op steen, papier, schaar, en op de ander stond "opdrachten race", waarbij in twee teams zo snel mogelijk opdrachten uitgevoerd moesten worden.

Tussendoor werd er ook cake versierd, met heel veel slagroom, en kreeg de leiding allemaal cadeautjes. Sommige welpen hadden nog wel moeite om de slagroom niet over hun hele gezicht te smeren, maar op scouting maakt dat allemaal niet uit. Bovendien zouden de welpen van het volgende spel toch erg vies worden. Dit was namelijk "vla-sjoelen", waarbij vanille vla over een tafel wordt verspreid en je plakjes komkommer in de mond van de persoon tegenover je moet proberen te sjoelen. Dit resulteert in hele gele gezichten en een mooie afsluiting van een mooie opkomst. Alleen wilde sommige mensen een heel glibberig oppervlakte niet verloren laten gaan en moest er sloten zij af met een rondje buikschuiven over onze vla-tafel. Ach, ze waren toch al vies….

Al met al heeft de leiding een heel fijne verjaardag gehad en vonden wij dit een leuke opkomst om het seizoen met onze welpen mee af te sluiten.

geplaatst door: Esther Huybens
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.