geplaatst op: 09/04/2017

12 jongens en meisjes van onze groep hebben het weekend van 7-9 april in twee wedstrijdgroepjes meegedaan met de regionale scoutingwedstrijden van Hollands Midden. De wedstrijden werden gehouden op het Scoutingkampeerterrein Het Naaldenveld in Aerdenhout. 320 kinderen verzamelde zich vrijdagavond om met elkaar de strijd aan te gaan. Het thema van de wedstrijden was dit jaar ‘Superscout’. Naast het verdienen van zoveel mogelijk wedstrijdpunten, moesten de Scouts ook proberen om superheld Crash zijn krachten weer terug te geven. Door een zwaar ongeluk was Crash zijn krachten en ook zijn superlichaam kwijtgeraakt. Tijdens het openingskampvuur op vrijdagavond bleek van hem alleen nog maar een klein dwaallichtje te resteren.

Het hele weekend moest de Scouts, van 11 tot 15 jaar, opdrachten uitvoeren. Dit begon met het opbouwen van hun eigen grote tent met een kampkeuken. Op zaterdag werd een hike gelopen, waarbij met allerlei routetechnieken de juiste weg gevonden moest worden. Onder andere werd gebruik gemaakt van kaart en kompas, wat juist in dit digitale tijdperk bijzonder is. Verder was er op zaterdag een groot postenspel, met de altijd spannende grote kabelbaan. Ook moesten de kinderen superslim zijn, bijvoorbeeld door zich te bevrijden van handboeien. Al hun talenten werden door de scouts ingezet. Gelukkig was er ook tijd voor ontspanning en werd er met 320 deelnemers Hollandse Leeuw en Trefbal gespeeld. Op zaterdag zorgde de scouts zelf voor hun eten. Naast een lekkere macaronischotel, werden er wentelteefjes en tosti’s gemaakt. Voor dit laatste hadden de Lissese Scouts speciaal een tosti-ijzer aan hun rugzak gehangen. De zaterdag werd afgesloten met een groot kampvuur, waarbij bleek dat Crash een deel van zijn krachten terug had. Hij kon al weer praten!

Op zondagmorgen konden de Scouts nog punten verdienen met een groot Levend Strategospel gecombineerd met Tetris. De met Stratego veroverde kaartjes moesten worden ingekleurd en op een tactische plek op het Tetrisbord geplakt worden. Na dit spel zorgde de keukenploeg voor een broodje hamburger voor alle aanwezigen. In de stralende zon genoot iedereen van deze lunch. Daarna was het al weer tijd om de tenten af te breken en alle spullen op te ruimen. Hierna ging de jongens en meisjes weer naar de grote kampvuurkuil vergezeld van veel ouders. In de kampvuurkuil volgende de ontknoping van het weekend, Crash had al zijn krachten weer terug en kon weer vliegen met zijn superkrachten. En natuurlijk werd de einduitslag van de wedstrijden bekend gemaakt. Onze scouts  eindigde op een 12e en 23ste plek. Met in totaal 60 wedstrijdgroepjes een mooi resultaat. De wedstrijden werden gewonnen door scouts van de Franciscusgroep uit Leiden.

De wedstrijden waren alleen mogelijk door de inzet van 140 vrijwilligers, waarvan sommigen op donderdag al begonnen met opbouwen. Verder bemande zij de posten bij de spelen, zorgde voor de EHBO, zorgde voor het kampvuurprogramma, de kampkrant en werd er gekookt voor de medewerkers.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
RSW 2017
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.