geplaatst op: 28/05/2017

Dit jaar bestaat onze groep 85 jaar. Om dit te vieren was de groep in het Hemelvaartweekend op jubileumkamp in Uitgeest. Alle leden van de groep waren uitgenodigd door de koning en koningin van Far Far Away om samen met hen het 85-jarig bestaan te vieren. Op donderdag arriveerden bijna 90 jongens, meisjes en stafleden in Far Far Away. Nadat de tenten waren opgezet en de slaapplekken klaar gelegd, werd het kamp gezamenlijk geopend. Tijdens de opening bleek al snel, dat heel veel gasten van het koninklijk echtpaar nog niet gearriveerd waren. Omdat de heksen niet uitgenodigd waren, hadden deze alle sprookjesfiguren ontvoerd. De jongens en meisjes werden dan ook gevraagd om te helpen met het bevrijden van de missende gasten.

De scouts werden verdeeld in groepjes, waarin alle leeftijden van 5 tot 17 jaar vertegenwoordigd waren. Samen deden deze groepjes het hele weekend activiteiten en opdrachten. Zo moesten er ingrediënten voor een toverdrank verzameld worden, was er een postenspel waarbij onder andere geblinddoekt een tent opgezet werd en een vuurtje aangemaakt moest worden met maximaal drie lucifers. Hiermee werd een kaart verdiend, die weer zorgde voor een code om een kistje met sleutels te openen. Die sleutels waren nodig om een aantal sprookjesfiguren te bevrijden, wat gelukkig lukte. Verder werd er een quest op papier gespeeld, waarbij bleek dat je ook zonder computer de mooiste avonturen kunt beleven. Omdat het erg warm was, zijn alle scouts ook lekker naar een meertje geweest om even af te koelen. En zaterdagavond waren gelukkig alle sprookjesfiguren bevrijd en kon er toch nog een groot feest gehouden worden. Hiervoor was een speciaal theater gebouwd, waarin alle groepjes iets opvoerden. Een lied, een yell of een toneelstukje. Door de kookploeg werd de Swedish Chef opgevoerd en er was een optreden met vuurpois. Nadat de jongste leden naar bed waren, was er nog een gezellig kampvuur voor de leden van 11 jaar en ouder.

Op zondag werd het jubileumkamp afgesloten met een vossenjacht en een groot foto spel. Hierbij gingen alle leden in steeds wisselende koppels op de foto. ’s Middags was de officiële sluiting, waarbij iedere deelnemer een mooie batch kreeg om op hun uniform te naaien als herinnering aan een geweldig jubileumkamp. Hierna ging iedereen terug naar Lisse waar alle kampeerspullen opgeruimd werden, waarna iedereen lekker moe naar huis ging.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
JuKa 2017
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.