geplaatst op: 01/07/2017

Op zaterdag 1 juli sloot onze groep het Scoutingseizoen af. Een gezellige middag met als thema piraten en een barbecue voor de hele groep. Maar voordat er gegeten kon worden moesten de piraten eerst nog een schat in het bos vinden. Die was daar begraven door de piratenhoofdman. Eerst moest er een schatkaart gevonden worden. Helaas was de kaart in een heleboel stukjes geknipt door de hoofdman en die stukjes konden de piraten verdienen door in een groot spel verschillende kleuren schmink op hun hand te verzamelen. Wat nog niet eenvoudig was, want er waren ook vijandige piraten in het spel die je hand weer konden schoonvegen. In het bos werd dan ook heel wat afgerend.

Gelukkig konden wel alle stuks schatkaart verzameld worden en werd de schat ook gevonden. Die bleek uit heel veel limonade te bestaan, wat natuurlijk onmisbaar is bij een barbecue met kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar.

Terug bij ons clubhuis De Kali stonden de barbecues al aan en kon iedereen een lekker stukje vlees klaarmaken, waarbij ook aan de vegetariërs gedacht was. Ook was er voldoende salade, stokbrood en fruit. Kortom er was genoeg voor iedereen.

Van de zomer gaan alle speltakken op kamp, waarbij een aantal leden van 18 jaar en ouder naar een groot internationaal kamp in IJsland gaan, de World Scout Moot. Hier gaan ze met Scouts van over de hele wereld activiteiten doen.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Seizoensafsluiting 2017
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.