geplaatst op: 13/01/2018

Als start van 2018 werd vandaag ‘Heel Kaninefaten bakt’ georganiseerd. Om 12:00 uur verzamelde de leden van alle speltakken zich. Alle baksels en andere gerechten werden keurig uitgestald. Bij elk gerecht werd de leeftijd van de bakker en allergie-informatie vermeld. Na de opening van deze nieuwjaarsbijeenkomst kon de ‘deskundige’ jury bestaande uit Jannie, Robert, Robért en Robbert aan de slag.  Er moesten in korte tijd 30 baksels gejureerd worden, een hele klus. De jury splitste zich in tweeën, zodat elk jurykoppel 15 gerechten moest beoordelen. Er werd gelet op presentatie, geur, mondgevoel en smaak  Voor de leden was er ondertussen buiten een groot spel, zodat de jury in alle rust haar werk

 kon doen. Maar nog voor dat de jurering klaar was, kwamen de hongerige jongens en meisjes en hun ouders al weer binnen. Ze konden zich tegoed doen aan de al gejureerde gerechten, terwijl de juryleden de laatste baksels beoordeelde.

Nadat iedereen van alles en nog wat, zoet en hartig, geproefd had konden de uitslag bekend gemaakt worden. De publieksprijs ging naar een taart met het Scouting Nederland logo, gebakken door Ca. De eerste prijs voor de leden tot 11 jaar ging naar Vonne voor haar taart die volgens jet juryrapport een Warme smaaksensatie met een krachtige decoratie had. En de prijs voor 11 jaar en ouder ging naar Laura die lekkere frisse wraps gemaakt had. Een eervolle vermelding kreeg nog de bostaart.

Na een bedankje aan de organisatie, het Estateam, werd er snel opgeruimd en afgewassen. Hierna ging iedereen met een volle maag (zeker de juryleden) naar huis.

 

 


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Heel Kaninefaten bakt 2018
geplaatst door: Hans T.
 

Ga terug naar home of het nieuwsoverzicht.