Bevers nieuws

geplaatst op: 07/11/2017

De afgelopen weken zijn de bevers bezig geweest met het behalen van de Rozemarijn insigne. Rozemarijn houd heel erg van koken en plantjes en heeft de bevers in 4 weken vanalles geleerd daar over!

De bevers hebben placemats gemaakt, een menu samengesteld, spelletjes gedaan zoals vies en lekker, brandnetels geplukt (met bescherming) voor de brandnetelpannekoeken, en uiteindelijk zelf gekookt! We hadden op de laatste opkomst een heerlijk menu met als voorgerecht bospaddestoelensoep, als hoofgerecht brandnetelpannekoeken, en als toetje een fruitsalade!

Uiteindelijk hebben alle bevers de Rozemarijn insigne gehaald, en zijn we nu al weer bezig met de volgende insigne, namelijk die van Professor Plof, onze nieuwe leiding!


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Rozemarijn insigne
geplaatst door: Pam van D.
 
geplaatst op: 04/09/2017

Zaterdag hadden de bevers weer de eerste opkomst van het jaar! We gingen het lievelingsspelletje spelen van onze overvlieger Alex, popcorn bakken en Jan in de pan spelen in het bos. Kortom, een goed begin van het seizoen!

geplaatst door: Pam van D.
 
geplaatst op: 28/01/2017

Om ook andere kinderen in de leeftijd van 5-7 jaar kennis te laten maken met de Bevers, is er op zaterdag 4 februari een vriendjes- en vriendinnetjesmiddag. Deze begint om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur en wordt gehouden in ons clubhuis de Kali op de hoek van de Loosterweg-Zuid en de Spekkelaan (over het bruggetje). Natuurlijk zijn ook jongens en meisjes die geen vriendje hebben bij de groep van harte welkom. Voor je het weet heb je een nieuw vriendje of vriendinnetje.

geplaatst door: Hans T.
 
geplaatst op: 28/01/2017

Op zaterdag 28 januari was het feest bij de Bevers van onze groep. Er werden 10 meisjes en jongens in de leeftijd van 5-7 jaar geïnstalleerd als Bever. Nadat de kinderen al gedurende kortere op langere tijd mee deden met de Bevers, was nu het moment aangebroken dat ze officieel een Bever werden. Nadat ze de Beverbelofte ‘Ik beloof mijn best te doen een goede Bever te zijn, samen te spelen en samen te delen’ hadden gezegd, kregen ze van de leiding hun oranje groepsdas om en de insignes voor op hun uniform. Hieraan kan iedereen zien dat ze echt lid van Scouting zijn. Elke Bever die geïnstalleerd werd, kreeg een groot applaus van de aanwezig ouders en opa’s en oma’s.

Naast de 10 jongens en meisjes werd er ook nog een vrijwilliger geïnstalleerd als leiding van de Bevers. De middag werd afgesloten met een balspel op het grote grasveld bij het clubhuis van de groep. Veel vaders en moeders deden hier aan mee.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Installeren Bevers
geplaatst door: Hans T.
 
geplaatst op: 09/09/2016

Jaa hoor we mochten weer naar het clubhuis!! De bevers hebben een superleuke middag gehad, en gelukkig konden we de hele middag buiten spelen! Helaas was er ook minder leuk nieuws, er gaan wel 7 bevers naar de oudere groep overvliegen volgende week.. Samen met Fleur kleur, die gaat overvliegen naar de Esta's. Om het toch nog een beetje leuk te houden mochten de kinderen die gaan overvliegen verzinnen wat we gingen doen! Dat waren de spelletjes vies en lekker, WC tikkertje, iemand is hem niemand is hem en Jan in de pan. Na afloop nog even een groepsfoto en toen was de allereerste opkomst van het seizoen alweer voorbij. 

 

Tot volgende week!!


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Jaa hoor we mochten weer naar het clubhuis!!
geplaatst door: Wesley E.
 
geplaatst op: 01/07/2014

Het is al bijna zover 11-12-13 juli zomerkamp voor de bevers.. De voorbereidingen zijn in volle gang. Wat zullen de bevers toch gaan doen op zomerkamp. Het blijft nog even spannend. Binnenkort weten jullie er meer over.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Bevers Zomerkamp 2014
geplaatst door: Merel Z.
 
geplaatst op: 23/04/2014

Het weekend van 12 en 13 april hadden de bevers een weekendkampje. De meeste gingen voor het eerst 1 nachtje slapen bij de scouting. Dat is toch wel even spannend. En nachtje met allemaal andere kinderen in 1 zaal en zonder papa en mama. Maar voor we bij het slapen aan gekomen waren hadden overdag een hoop dingen te doen.
Bij aankomst eerst alle bedden neerleggen, pyjama klaar leggen en natuurlijk de knuffels op bed neer gelegd. Toen alles klaar lag gingen we openen. Even een lied zingen en dan kunnen we starten met het weekend! Na het openen hebben we een groot memorie spel gedaan. Er zaten 8 sprookjes figuren verstopt in een surprise ei achter op het grasveld. De bevers moesten deze bij elkaar zoeken. Zoals Tinkerbell en Peterpan horen bij elkaar, zo ook sneeuwwitje en de 7 dwergen. Na dat iedereen alles had gevonden was het tijd om even wat te gaan drinken. We hadden dorst en het was toch wel wat warm. Dus gingen we naar de bankjes voor het clubhuis. Maar 1 bank was bezet. Daar lag een hele mooie dame met een roos in haar handen te slapen. Het was Sneeuwwitje! En er was geen prins te bekennen, hoe krijgen we haar dan wakker. Een van de bevers mocht haar wakker kussen. Dit lukte. Sneeuwwitje werd wakker. Ze had lekkere appels meegenomen voor ons. Die had ze gehad van een oude vrouw in het bos. De bevers lustte wel een appel, alleen er was 1 appel die niet zo lekker er uit zag. Hij zag en rook ook een beetje giftig! Gelukkig was die er op tijd uitgehaald en heeft niemand een hapje kunnen nemen. Maar hij kon wel in de ketel waar we bezig waren voor een recept van een heksje. Zo ook de roos hadden we nodig voor het recept. Dit werd vervolgd door een knutsel activiteit en daarna een renspel. Toen werd er door de leiding een kist gevonden waar geen sleutel bij zat, maar iedereen was wel nieuwsgierig. Dus daar gingen de bevers, op zoek naar de sleutel. En wat hing die toch op een gekke plek! Aan de piopalen! In de kist zaten munten, sjablonen van kaartspelletje  en de sleutel hadden we ook nodig, alles voor het recept. Toen was het toch wel tijd om te eten! Pannenkoeken! Mmm wat had sneeuwwitje dat toch lekker gebakken! Na het eten werden er nog kleine spelletjes gedaan. Tot dat Rozemarijn een envelop had gevonden. Van Repelsteeltje! Hij had de ketel gestolen. Hij dacht dat we te dom waren voor zijn raadsels. Maar door alle raadsels op te lossen hadden we de ketel toch weer gevonden! Gelukkig zeg. Het was toen echt wel hoogste tijd om te gaan slapen. Iedereen gepoetst en omgekleed lekker in bed. Nog even een klein verhaaltje en dan lekker slapen. Ha natuurlijk niet, gekke leiding, lekker keten en gek doen! Nou vooruit laat ze maar even lekker kletsen. Na een half uur was het toch echt wel laat. En is iedereen in slaap gevallen. De ene sneller dan de ander uiteraard.
En plotseling was het  zondag 6.00 uur. De deur van het lokaal stond open en de kinderen begonnen te kletsen. Ohjee dat is wel wat vroeg. De leiding heeft daar een bed heen gesleurd en de kinderen moesten nog even slapen. Dat is wel gelukt tot 8.00uur. En het was zondag dus was het tijd voor film op bed. Gezellig de minions kijken vanuit je bed. Wat een luxe. Tussendoor even ontbijten en daarna de film afgekeken. Toen de film was afgelopen klonk er een hoop herrie uit de eetzaal. Daar was Assepoester aan het schoonmaken. Het was een bende. De kinderen moesten laten zien dat zij ook goed konden opruimen dan had Assepoester misschien nog wel een goede beloning. Alle kinderen hebben goed hun best gedaan met het opruimen van hun spullen dat ze een emmer met sop kregen. Naja wat een beloning. Ja dat was het zeker want dat hadden we nodig voor het recept. Vervolgens ging Assepoester met broodkruimels de vogels voeren! Nee dat is niet de bedoeling werd er al snel geroepen. Want dat hadden ze nodig! Wat fijn zulke goede echte bevers! Ondertussen was er een heerlijk vuurtje gemaakt en mochten we broodjes bakken met knakworstje er in. Dat was even smullen. Toen kwam het heksje langs en die had de laatste 2 ingrediënten en het brouwsel kon gemaakt worden. Spannend zal het gaan lukken? Na een paar spelletjes was alles opgelost tot een soort soepje en was het heksje toch een echte heks geworden. Als beloning kregen we een heksen diploma! Wat knap van ons!! Daarna hebben we  nog even vrijspel gehad. Even lekker doen wat je wilde. Nog een filmpje kijken of lekker buiten rennen. Toen het kamp bijna afgelopen was hebben we nog even  2 kinderen geïnstalleerd. Dus we hebben nu nog meer echte bevers! Wat zijn we er toch blij mee!
Wij hebben een super leuk kamp gehad en verheugen ons nu al op het zomerkamp. Wat zal er dan toch allemaal gaan gebeuren??? 


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Weekendkamp bevers
geplaatst door: Merel Z.
 
geplaatst op: 06/04/2014

Afgelopen zaterdag, 5april, was het museumweekend. Dit betekend dat een aantal museums voor een kleiner prijsje entree aanbieden. Daarom dachten wij, die kans laten wij niet voorbij gaan. Voor €1,- p.p gingen we naar Naturalis met de bevers. Wat een super idee was dat. Een paar papa's en mama's wilde wel rijden en waren toch ook nieuwsgierig en gingen mee Naturalis in!
De Bevers mochten per zaal zelf gaan kijken en ontdekken. met 14 kinderen netjes in een groepje lopen was niet echt een optie. Dus iedereen ging zijn eigen weg. Na een tijdje werden we weer geroepen door de leiding dat we moesten verzamelen. Wel jammer maar we gingen weer naar een andere zaal. Nog meer zien en ontdekken. 
We zijn eerst bij alle beesten geweest daarna ontdek hoekje. Aangezien het buiten mooi weer was, wel een beetje jammer dat wij dan binnen waren, was het binnen ook bloedheet. Dus tijd voor drinken. En tijdens het drinken hadden we ook nog een jarige. Daar moet natuurlijk heel hard voor gezongen worden. Dat gebeurde dan ook(in het museum hihi). Na het drinken en het lekkere cakeje gingen we weer verder eerst even bij het leven kijken. Hier kon je skeletten zien, zien welke dieren op andere dieren jaagde. Echt heel spannend. Vervolgens gingen we nog hoger. We zaten nu op de 4e verdieping. Daar hadden Superzintuigen. Dat was denk ik toch wel het aller-leukste. Alle zintuigen kon je testen maar je kon ook "ervaren" hoe het is om een bijtje te zijn die nectar opzuigt. Er werden geuren geroken, smaakjes geproefd, vachten gevoeld en noem maar op. Er was nog een andere zaal op de 4e verdieping. Daar was namelijk een meneer bezig met een klein luipaardje van 1 dag oud. Net als alle andere beesten in Naturalis was dit diertje ook overleden. Zijn navelstreng zat er nog aan. De meneer was bezig met het beestje te vullen met watje. Het lichaampje had hij er al uit gehaald(lag op tafel). Een aantal bevers vonden het toch spannend en vonden de superzintuigen veel leuker en gingen daar weer heen. Andere bevers hebben toch een lange tijd staan kijken bij de meneer. Ze hebben vragen gesteld en ze mochten zelfs het beestje aaien. Dat gebeurt natuurlijk niet elke dag dat je een baby luipaard mag aaien. Het laatste halfuurtje mochten de bevers nog even de zintuigen gaan prikkelen bij de superzintuigen. Daarna was het toch echt tijd om weer naar huis te gaan. Tot teleurstelling van een hoop bevers. 

Wat hebben we toch een super dagje gehad!! 


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Museum
geplaatst door: Merel Z.