Esta's nieuws

geplaatst op: 06/09/2018

Op zaterdag 15 september vinden er twee evenementen plaats; de outdoor workshops en het jaarlijkse overvliegen.

 

De outdoor workshops bieden we van 10 tot 14 uur aan voor alle jeugd van 5 t/m 11 jaar. De thema’s zijn divers en hebben allemaal het karakter van buiten zijn, natuur en creativiteit. Bevers, Esta’s en Welpen zijn welkom net als al hun vriendjes en vriendinnetjes. Bij binnenkomst op het terrein krijgen de kinderen een stempelkaart, waarmee de workshops afgelopen kunnen worden. Voor enkele workshops kan ter plekke ingeschreven worden, deze starten namelijk om een bepaalde tijd met een beperkt aantal kinderen, de rest van de workshops is vrije inloop. Om 12 uur is er een speciale activiteit, dan doen we een groot spel in het bos met alle kinderen! Er zijn deze dag geen normale opkomsten voor de speltakken. Aansluitend is er wel het jaarlijkse overvliegen!

 

Tot dan!

 
geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 18/08/2018

De Esta's gaan morgen weer op zomerkamp! Voor iedereen die niet mee kan gaan: niet getreurd! Je kunt precies volgen wat er allemaal aan de hand is tijdens de speurtocht naar de weerwolven. We gaan namelijk op kamp naar het dorpje Wakkerdam. Misschien heb je er al eens van gehoord, maar daar peuzelen weerwolven iedere nacht een dorpsbewoner op! Hoog tijd om de weerwolven te ontmaskeren en deze op de brandstapel te gooien dus!
Volg alles op www.estazomerkamp2018.jouwweb.nl 

geplaatst door: Miriam Brons
 
geplaatst op: 09/04/2018

Meer dan 50 groepjes scouts uit de regio Hollands Midden deden in het weekend van 6 t/m 8 april mee aan de jaarlijkse RSW op Scouting labelterrein Het Naaldenveld. Een ploeg van onze scoutinggroep behaalde daarbij een mooie vierde plek, en gaat daarmee door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die met Pinksteren plaatsvinden. Ook de andere ploeg van de Kaninefaten had het goed gedaan en werd 31e.

Het thema van de wedstrijden was dit jaar 'Planet BIGBANG'. De deelnemers, allen tussen de 11 en 15 jaar, moesten op ruimte-missie om te voorkomen dat vier sub-planeten op elkaar zouden botsen. Het hele weekend konden ze door het doen van opdrachten codes, en natuurlijk punten voor het klassement verzamelen. De scouts hebben onder andere boog geschoten en zijn van de kabelbaan geweest tijdens een postenspel, hebben een lekkere maaltijd gekookt en letters verzamelt tijdens het zondagochtend spel. Op zaterdag stond traditiegetrouw de hike op het programma. Hierbij lopen de scouts aan de hand van verschillende routetechnieken van post naar post. Daarnaast was er tijd voor gezelligheid in de avonden met een groot kampvuur en een spelletje Hollandse Leeuwen.

Nadat op zondagmiddag de ruimte-missie tot een goed einde werd gebracht, volgde de spannende uitslag van de wedstrijden. Mede doordat het groepje van de Kaninefaten de hike geheel had uitgelopen behaalden ze met 1402 punten de vierde plek. De komende weken zal het groepje zich voorbereiden op hun deelname aan de LSW in de hoop ook daarbij net zo'n mooi resultaat neer te zetten.

 

geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 05/03/2018

Zaterdagavond 3 maart deden 50 leden, ex-leden en ouders van 15 jaar en ouder van scouting Lisser Kaninefaten mee met dit vier uur durende spel. Een deel hield zich bezig met het online beantwoorden van reisvragen, waarbij het antwoord telkens een plek op de wereld is. Een juist antwoord leverde reispunten op. Echter, voordat een reisvraag beantwoord kon worden, moest de groep wel over zogenaamde credits beschikken. Deze konden worden verdiend met 30 doe-opdrachten. Aan het eind van de avond werd de uitslag van de iScout door de reisleiding bekend gemaakt. De Lisser Kaninefaten eindigde op een 45e plaats van de 424 teams.

Wellicht hebben een aantal Lissers de scouts in Lisse opgemerkt terwijl ze doe-opdrachten uitvoerden. Zo werd er onder andere een romantische date inclusief wijnglazen, ober en kaarsjes gehouden in een snackbar. Daarnaast probeerden scouts een bank vanaf een balkon naar beneden te laten glijden, en is er een dressuurwedstrijd voor stokpaarden gehouden. Ondertussen werd er in het clubhuis een levend schaakbord gevormd, op z'n kop thee ingeschonken en een gedicht gevormd met boek titels. Ook werd daar druk gezocht naar de antwoorden op de reisvragen. Bij sommige vragen was het antwoord al snel gevonden, zoals waar de oudst hangende monorail te vinden is. Maar voor andere vragen was een grotere speurtocht nodig. Waar is bijvoorbeeld een standbeeld van een olifantje te vinden die ooit uit diezelfde monorail viel? Of vanaf welk punt passeer je 1 tijdzone en 17 keer de Russisch-Chinese grens wanneer je in noordoostelijke richting reist? Uiteindelijk is er van 40 vragen de juiste locatie op deze aardbol gevonden. Ook zijn de scouts erin geslaagd alle doe-opdrachten met succes af te ronden. De 45e plaats was uiteindelijk een mooie prestatie na een leuke, uitdagende en gezellige avond.

 

geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 20/08/2017

Afgelopen vrijdag zijn zowel de Esta's als de Welpen teruggekomen van een geweldig Harry Potter zomerkamp. De Esta's verbleven een weekje in Naaldwijk en de Welpen in Vlaardingen. Wil je meer weten over hun avonturen? Bekijk dan hun kampsites: http://welpenzoka2017.jouwweb.nl/en http://estazomerkamp2017.jouwweb.nl/

 

 

geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 22/11/2016

O nee! Neus, de (knuffel)hond van de esta's was dit weekend ontvoerd! De esta's gingen zelf aan de slag als echte detectives. De crime scene werd onderzocht, verdachten werden overhoord en aanwijzingen geanalyseerd. Gelukkig hebben de esta's hem weer terug gevonden! De boswachter bleek erg verdrietig te zijn over de dood van zijn eigen hond Bello. Dus toen hij Neus alleen zag rondlopen (omdat Estanne geen zin had om hem écht uit te laten), nam hij Neus snel mee in een kooitje. Door het oplossen van puzzels in een 'escape room' konden de esta's de sloten van het kooitje openen en Neus bevrijden.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Esta weekendkamp: Neus is ontvoerd!
geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 17/09/2016

De eerste opkomst na het overvliegen kregen de esta's een brief van Mowgli. Hij vertelde dat hij Shanti mee wilde nemen naar de jungle, maar ze durfde niet. Misschien wilden de esta's de jungle eerst verkennen zodat ze wel durft? Dus daar gingen de esta's langs een donker pad naar de eerste lokatie in de jungle: de Guhagrotten. Deze grotten bevatten allemaal grottekeningen, en galmen ook zo leuk. Een prima lokatie voor het thema expressie. Daarom hebben we een creatieve opkomst gehad met een heus voetenpoppentheather! In groepjes beschilderden de esta's hun voeten en handen met verf en voerden een kein verhaaltje op. En ook de leiding hun voeten ontkwamen niet aan een laagje verf!

De filmpjes van dit voetenpoppentheather zijn te vinden op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/kaninefaten/ 

Het aankomende seizoen zullen de esta's vaker een lokatie in de jungle ontdekken. Deze zijn allen verbonden aan een thema, zoals expressie, buitenleven, uitdagende scoutingtechnieken of sport en spel. Hopelijk wil Shanti, wanneer de esta's haar hun ervaringen vertellen, uiteindelijk wel met Mowgli mee de jungle in!


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Esta opkomst expressie
geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 28/08/2016

10 september vinden weer de jaarlijkse outdoor workshops plaats van 10 tot 14 uur voor alle jeugd van 5 t/m 11 jaar. De thema’s zijn divers en hebben allemaal het karakter van buiten zijn, natuur en creativiteit. Een overzicht van de workshops is hieronder te vinden. Bevers, Esta’s en Welpen zijn welkom net als al hun vriendjes en vriendinnetjes. Bij binnenkomst op het terrein krijgen de kinderen een stempelkaart, waarmee de workshops afgelopen kunnen worden. Voor de workshops koken en kampvuur kan ter plekke ingeschreven worden, deze starten namelijk om een bepaalde tijd met een beperkt aantal kinderen. Voor de andere workshops op je stempelkaart is geen vaste starttijd, bij deze is er vrije inloop. Om 12 uur is er een speciale activiteit, dan doen we een groot spel in het bos met alle kinderen! Er zijn deze dag geen normale opkomsten voor de speltakken.

Aangeboden workshops:
Kampvuur: Leer vuur maken.
Koken: Kook iets lekkers op het kampvuur.
Pionieren: Bouw erop los.
Elastiekjespistool: Schiet raak en verdien een beloning.
Pijl en boog: Maak je eigen pijl en boog.
Ook is er nog een super gave kabelbaan in het bos!

geplaatst door: Dorenda S.