Esta's nieuws

geplaatst op: 27/02/2020

Aanstaande zaterdagochtend 29 februari zullen we weer potjes met Tête à Tête narcissen verkopen in Lisse. De actie start om 10 uur vanaf de Brede School (hoek Oranjelaan en Nassaupark) en de Poelmarkt. Tot 12 uur zullen we langs de deuren gaan in de omliggende wijken Meerenburgh, de Blinkerd, de Oranjewijk en de Poelpolder. Samen met de kweker hebben we ervoor gezorgd dat we dit jaar goede kwaliteit bloemen kunnen verkopen. De prijs voor een potje narcissen is €2, en voor €5 euro krijgt u er 3! Dit jaar kunt u zowel contant als met pin betalen (mede mogelijk gemaakt door Lotify). De opbrengst van de verkoopactie wordt gebruikt voor groot onderhoud en vernieuwing van ons (spel)materiaal.

geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 22/10/2019

Afgelopen weekend stond weer in het teken van communicatie tijdens de jaarlijkse Jota/Joti. Tijdens dit internationale scouting evenement hebben veel van de speltakken geprobeerd contact te leggen met andere scouting groepen in binnen- en buitenland via radiozenden en het internet, waarbij een aantal zendamateurs ons te hulp stonden. De scouts bijvoorbeeld hebben een postenspel gedaan met scoutinggroep de Tjarda, waarbij de Tjarda die posten probeerde te bereiken via het water en de Kaninefaten met de fiets. De welpen en esta's hebben via verschillende communicatie methoden de cijfers van een telefoonnummer bij elkaar gesprokkeld in een groot opdrachtenspel. En ook de bevers deden communicatie spelletjes zoals pictionary. De explorers, stam en plusscouts speelden zaterdagavond gezamenlijk een groot spel. Daarin probeerden ze om zo veel mogelijk van de door heel Lisse verspreide posten te bereiken zonder gezien te worden door de spotters. Al met al een geslaagd weekend, met ook nog een feestelijk tintje: zaterdagavond zijn een aantal nieuwe bestuursleden geïnstaleerd, én hebben Paul en Mariska Schoorl voor hun langdurige inzet voor scouting in het algemeen en onze groep in het bijzonder het waarderingsteken de Gouden Vos uitgereikt gekregen!


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Jota/Joti 2019
geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 06/09/2018

Op zaterdag 15 september vinden er twee evenementen plaats; de outdoor workshops en het jaarlijkse overvliegen.

 

De outdoor workshops bieden we van 10 tot 14 uur aan voor alle jeugd van 5 t/m 11 jaar. De thema’s zijn divers en hebben allemaal het karakter van buiten zijn, natuur en creativiteit. Bevers, Esta’s en Welpen zijn welkom net als al hun vriendjes en vriendinnetjes. Bij binnenkomst op het terrein krijgen de kinderen een stempelkaart, waarmee de workshops afgelopen kunnen worden. Voor enkele workshops kan ter plekke ingeschreven worden, deze starten namelijk om een bepaalde tijd met een beperkt aantal kinderen, de rest van de workshops is vrije inloop. Om 12 uur is er een speciale activiteit, dan doen we een groot spel in het bos met alle kinderen! Er zijn deze dag geen normale opkomsten voor de speltakken. Aansluitend is er wel het jaarlijkse overvliegen!

 

Tot dan!

 
geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 18/08/2018

De Esta's gaan morgen weer op zomerkamp! Voor iedereen die niet mee kan gaan: niet getreurd! Je kunt precies volgen wat er allemaal aan de hand is tijdens de speurtocht naar de weerwolven. We gaan namelijk op kamp naar het dorpje Wakkerdam. Misschien heb je er al eens van gehoord, maar daar peuzelen weerwolven iedere nacht een dorpsbewoner op! Hoog tijd om de weerwolven te ontmaskeren en deze op de brandstapel te gooien dus!
Volg alles op www.estazomerkamp2018.jouwweb.nl 

geplaatst door: Miriam B.
 
geplaatst op: 09/04/2018

Meer dan 50 groepjes scouts uit de regio Hollands Midden deden in het weekend van 6 t/m 8 april mee aan de jaarlijkse RSW op Scouting labelterrein Het Naaldenveld. Een ploeg van onze scoutinggroep behaalde daarbij een mooie vierde plek, en gaat daarmee door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die met Pinksteren plaatsvinden. Ook de andere ploeg van de Kaninefaten had het goed gedaan en werd 31e.

Het thema van de wedstrijden was dit jaar 'Planet BIGBANG'. De deelnemers, allen tussen de 11 en 15 jaar, moesten op ruimte-missie om te voorkomen dat vier sub-planeten op elkaar zouden botsen. Het hele weekend konden ze door het doen van opdrachten codes, en natuurlijk punten voor het klassement verzamelen. De scouts hebben onder andere boog geschoten en zijn van de kabelbaan geweest tijdens een postenspel, hebben een lekkere maaltijd gekookt en letters verzamelt tijdens het zondagochtend spel. Op zaterdag stond traditiegetrouw de hike op het programma. Hierbij lopen de scouts aan de hand van verschillende routetechnieken van post naar post. Daarnaast was er tijd voor gezelligheid in de avonden met een groot kampvuur en een spelletje Hollandse Leeuwen.

Nadat op zondagmiddag de ruimte-missie tot een goed einde werd gebracht, volgde de spannende uitslag van de wedstrijden. Mede doordat het groepje van de Kaninefaten de hike geheel had uitgelopen behaalden ze met 1402 punten de vierde plek. De komende weken zal het groepje zich voorbereiden op hun deelname aan de LSW in de hoop ook daarbij net zo'n mooi resultaat neer te zetten.

 

geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 05/03/2018

Zaterdagavond 3 maart deden 50 leden, ex-leden en ouders van 15 jaar en ouder van scouting Lisser Kaninefaten mee met dit vier uur durende spel. Een deel hield zich bezig met het online beantwoorden van reisvragen, waarbij het antwoord telkens een plek op de wereld is. Een juist antwoord leverde reispunten op. Echter, voordat een reisvraag beantwoord kon worden, moest de groep wel over zogenaamde credits beschikken. Deze konden worden verdiend met 30 doe-opdrachten. Aan het eind van de avond werd de uitslag van de iScout door de reisleiding bekend gemaakt. De Lisser Kaninefaten eindigde op een 45e plaats van de 424 teams.

Wellicht hebben een aantal Lissers de scouts in Lisse opgemerkt terwijl ze doe-opdrachten uitvoerden. Zo werd er onder andere een romantische date inclusief wijnglazen, ober en kaarsjes gehouden in een snackbar. Daarnaast probeerden scouts een bank vanaf een balkon naar beneden te laten glijden, en is er een dressuurwedstrijd voor stokpaarden gehouden. Ondertussen werd er in het clubhuis een levend schaakbord gevormd, op z'n kop thee ingeschonken en een gedicht gevormd met boek titels. Ook werd daar druk gezocht naar de antwoorden op de reisvragen. Bij sommige vragen was het antwoord al snel gevonden, zoals waar de oudst hangende monorail te vinden is. Maar voor andere vragen was een grotere speurtocht nodig. Waar is bijvoorbeeld een standbeeld van een olifantje te vinden die ooit uit diezelfde monorail viel? Of vanaf welk punt passeer je 1 tijdzone en 17 keer de Russisch-Chinese grens wanneer je in noordoostelijke richting reist? Uiteindelijk is er van 40 vragen de juiste locatie op deze aardbol gevonden. Ook zijn de scouts erin geslaagd alle doe-opdrachten met succes af te ronden. De 45e plaats was uiteindelijk een mooie prestatie na een leuke, uitdagende en gezellige avond.

 

geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 20/08/2017

Afgelopen vrijdag zijn zowel de Esta's als de Welpen teruggekomen van een geweldig Harry Potter zomerkamp. De Esta's verbleven een weekje in Naaldwijk en de Welpen in Vlaardingen. Wil je meer weten over hun avonturen? Bekijk dan hun kampsites: http://welpenzoka2017.jouwweb.nl/en http://estazomerkamp2017.jouwweb.nl/

 

 

geplaatst door: Dorenda S.
 
geplaatst op: 22/11/2016

O nee! Neus, de (knuffel)hond van de esta's was dit weekend ontvoerd! De esta's gingen zelf aan de slag als echte detectives. De crime scene werd onderzocht, verdachten werden overhoord en aanwijzingen geanalyseerd. Gelukkig hebben de esta's hem weer terug gevonden! De boswachter bleek erg verdrietig te zijn over de dood van zijn eigen hond Bello. Dus toen hij Neus alleen zag rondlopen (omdat Estanne geen zin had om hem écht uit te laten), nam hij Neus snel mee in een kooitje. Door het oplossen van puzzels in een 'escape room' konden de esta's de sloten van het kooitje openen en Neus bevrijden.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Esta weekendkamp: Neus is ontvoerd!
geplaatst door: Dorenda S.