Welpen nieuws

geplaatst op: 11/02/2017

Op zaterdag 11 februari was het feest bij de welpenhorde van scoutinggroep de Lisser Kaninefaten. Er werden 6 meisjes en jongens in de leeftijd van 7-11 jaar geïnstalleerd als welp. Nadat de kinderen al gedurende kortere of langere tijd mee deden met de welpen, was nu het moment aangebroken dat ze officieel geïnstalleerd konden worden. Nadat ze de welpenbelofte ‘Ik beloof mijn best te doen een goede welp te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en met te houden aan de welpenwet’ hadden opgezegd, kregen ze van de andere welpen hun oranje groepsdas om en de insignes voor op hun uniform. Hieraan kan iedereen zien dat ze echt lid van Scouting en van de Lisser Kaninefaten zijn. Elke welp die geïnstalleerd werd, kreeg een groot applaus van de aanwezig ouders en opa’s en oma’s.

Direct na de installatie gingen al de welpen met de vrijwilligers, die elke zaterdag als leiding aanwezig zijn, snel naar buiten voor een sneeuwballengevecht. Zo vaak ligt er geen sneeuw, dus van deze kans werd natuurlijk gebruik gemaakt.

geplaatst door: Hans T.
 
geplaatst op: 01/12/2016

De welpen zijn op weekendkamp geweest! En het was niet zo maar een kampje, het was een ouderkind weekendkamp! We begonnen met een spel Romeinse Galliërs (Hollandse leeuwen) in het bos. Vervolgens kwam Obelix de welpen vertellen dat de romeinen hun toverdrank hadden gestolen. Dit was erg onhandig, want de volgende dag zouden de Galliërs meedoen aan de romeinse spelen. Om toch te kunnen winnen moesten de ingrediënten voor een sterkere toverdrank verzameld worden. Dit deden de welpen en hun ouders door te gaan handelen in het bos als echte romeinen, in een toga dus. Hiervoor hadden we nog even een spelRomeinse Galliërs (Hollandse leeuwen) gespeeld. 'S avonds kon iedereen lekker opwarmen bij het kampvuur en werd er een spel weerwolven van wakkerdam gespeeld (wel in asterix en obelix thema natuurlijk). Daarna gingen de kinderen naar bed en hebben de ouders en leiding nog even gezellig zitten kletsen bij het vuur.

De volgende dag hebben de ouders met de kinderen deelgenomen aan de romeinse spelen. Speerwerpen, paardrijden, sokworstelen en menhir werpen waren een paar van de onderdelen. Met de super toverdrank die we hadden hebben de welpen/Galliërs natuurlijk gewonnen! Hierna was het weekend alweer over en ging iedereen weer naar huis.

geplaatst door: Marjolein S.
 
geplaatst op: 21/06/2016

Afgelopen zaterdag vierde de welpenleiding hun verjaardag. Net als bij elk feestje waren ballonnen een belangrijk onderdeel, want we begonnen met een spelletje balontrap. Toen iedereen af was, bleek uit een van de ballonnen een kaartje gekomen te zijn. Hierop stond "het chips-dobbel spel", wat het volgende spel was wat we gingen doen. Bij dit spel probeer je om de beurt zes te gooien, als dit lukt trek je zo snel mogelijk de verkleedkleding aan die klaarligt en dan mag je zo veel mogelijk chips eten als je kan tot iemand anders zes gooit. Alleen moet je wel met een lepel eten.

Hierna is een nieuw potje balontrap gedaan, waarbij twee kaartjes uit de ballonnen kwamen. Op de een stond "spons-water-vuur", een tikspel variant op steen, papier, schaar, en op de ander stond "opdrachten race", waarbij in twee teams zo snel mogelijk opdrachten uitgevoerd moesten worden.

Tussendoor werd er ook cake versierd, met heel veel slagroom, en kreeg de leiding allemaal cadeautjes. Sommige welpen hadden nog wel moeite om de slagroom niet over hun hele gezicht te smeren, maar op scouting maakt dat allemaal niet uit. Bovendien zouden de welpen van het volgende spel toch erg vies worden. Dit was namelijk "vla-sjoelen", waarbij vanille vla over een tafel wordt verspreid en je plakjes komkommer in de mond van de persoon tegenover je moet proberen te sjoelen. Dit resulteert in hele gele gezichten en een mooie afsluiting van een mooie opkomst. Alleen wilde sommige mensen een heel glibberig oppervlakte niet verloren laten gaan en moest er sloten zij af met een rondje buikschuiven over onze vla-tafel. Ach, ze waren toch al vies….

Al met al heeft de leiding een heel fijne verjaardag gehad en vonden wij dit een leuke opkomst om het seizoen met onze welpen mee af te sluiten.

geplaatst door: Esther Huybens
 
geplaatst op: 22/02/2016

De welpen van onze groep hadden 20 en 21 februari een ouderkind weekendkamp. Het was een leuke manier om de ouders te laten zien wat de kinderen doen op scouting.

Het kamp begon toen piraat Jack Sparrow kwam vertellen dat hij stukken van zijn schatkaart kwijt was. De welpen wilden hem graag helpen die te zoeken. De eerste stukjes kregen ze van Jack Sparrow en tijdens een piraten handelspel. Hierna gingen de welpen met hun ouders op kampvuur koken, wat erg gezellig en leuk was. ’s Avonds werd er nog een stuk kaart gevonden bij het smokkelen van een schat.

De rest van de kaart werd bij het ontbijt gevonden. Toen moest de kaart alleen nog in elkaar gepuzzeld worden en op weg konden ze! De tocht ging over het laarzenpad, dat zijn naam duidelijk niet voor niks heeft gekregen, want wat een modder lag daar! De schat werd gevonden en de buit, snoepjes en limonade, werd blij ontvangen. Terug op het clubhuis kwam Jack Sparrow nog even binnenvallen om zijn schat op te halen. Hij was een beetje teleurgesteld dat er geen rum was, maar hij was blij met de hulp van de welpen.

Met het einde van Jacks zoektocht was ook het kamp tot een einde gekomen en iedereen ging weer naar huis.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
ouderkind weekendkamp welpen
geplaatst door: Marjolein S.
 
geplaatst op: 16/09/2015

De Welpen van onze groep zijn op zaterdag 12 september op avontuur geweest in het Archeon. De tien jongens en meisjes in de leeftijd van 7-11 jaar, hebben ontdekt hoe mensen vroeger leefden. Zo hebben ze gevaren in kano's uit de periode van de jagers en verzamelaars, een uitgeholde boomstam. Sturen van zo’n kano bleek best lastig. In de middeleeuwen maakten de kinderen kaarsen van bijenwas en armbandjes en zagen ze een spannend riddergevecht.

Bij de Romeinen kregen de welpen een militaire training waarbij ze in verschillende formaties moesten staan. Bijvoorbeeld een muur van schilden, een 'schildpad'formatie,  netjes in twee rijen en aanvallen in driehoeksformatie. Verder was er een echt gladiatorengevecht te zien. Kortom, het was een leerzame maar ook erg leuke dag.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Welpen op avontuur in Archeon
geplaatst door: Hans T.
 
geplaatst op: 04/09/2015

Laat je uitdagen!

Op zaterdag 26 september vindt er een evenement plaats bij scoutinggroep de Lisser Kaninefaten: de outdoor workshops!

De outdoor workshops bieden we van 10 tot 14 uur aan voor alle jeugd van 5 t/m 11 jaar, lid of geen lid. De thema’s zijn divers en hebben allemaal het karakter van buiten zijn, natuur en creativiteit.

Bij binnenkomst op het terrein krijgen de kinderen een stempelkaart, waarmee de workshops afgelopen kunnen worden. Voor enkele workshops kan ter plekke ingeschreven worden, deze starten namelijk om een bepaalde tijd met een beperkt aantal kinderen. Voor de workshops op je stempelkaart is geen vaste starttijd, bij deze is er vrije inloop. Om 12 uur is er een speciale activiteit, dan doen we een groot spel in het bos met alle kinderen!

De outdoor workshops met open inloop (met de stempelkaart) zijn:

Uitdaging schiet je snoep

Uitdaging kabelbaan

Uitdaging pijl en boog maken

Uitdaging bouw je rot

Uitdaging speurtocht

 

De outdoor workshops met inschrijving zijn:

Uitdaging kampvuur maken

Uitdaging snack van het vuur

Deze activiteiten hebben elk twee rondes, namelijk van 11-12 uur en van 13-14 uur.

 

Voor  vragen kunt u mailen naar: outdoor@kaninefaten.nl

geplaatst door: Marjolein S.
 
geplaatst op: 02/02/2015

In het weekend van 24 januari is de stam op kamp geweest. En niet zomaar een kamp, maar in een huisje van Landal GreenParcs in Overloon. Het begon allemaal op vrijdagavond toen we naar de andere kant van het land reden. Bij puur toeval kwamen we allemaal bij hetzelfde restaurant terecht voor een scoutingstijl diner. Eenmaal aangekomen was de kachel van het huisje al opgestookt, waardoor het huisje lekker opgewarmd was. Dit was ook wel nodig, want het vroor buiten.

Allemaal moe van een week school en werk zijn we met z'n allen op tijd ons bed in gedoken, maar niet voor er achter te zijn gekomen dat de een zijn tandenborstel vergeten was, een andere zijn tandpasta, er geen boterhamzakjes waren en ook nog iemand niet tevreden was met de hoeveelheid koekjes die ingeslagen was. Toen we de volgende ochtend wakker werden bleek dat het 's nachts gesneeuwd had en dat het nog steeds sneeuwde. Dit leverde mooie tafereeltjes op en uit betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat terwijl wij van de sneeuw genoten, het thuis alleen maar regende.

Nadat de honger gestild was met een stevig ontbijt en de lunchpakketjes gemaakt waren, was het tijd voor de belangrijkste actie als er sneeuw ligt, een sneeuwballen gevecht en een sneeuwpop maken. Dit allemaal in afwachting of de eerste activiteit, die buiten was, wel door ging vanwege de sneeuw. Toen het bericht kwam dat we gewoon de activiteit konden doen, zijn we in de auto gestapt en onderweg gegaan. We gingen namelijk klimmen tussen de bomen. Nadat iedereen het basis parcours afgelegd had, wat toch wel wiebelde, kon je nog kiezen of je nog andere activiteiten wilde doen. Er hebben mensen het hoge parcours afgelegd, wat nog harder wiebelde en vrij lastig is met een blinddoek om, er is boog geschoten, er is iemand van de abseiltoren af geweest en kratjes zijn gestapeld.

Nadat we allemaal koud waren geworden zijn we naar de volgende activiteit gegaan, glow in the dark midget golfen! Met soms hele vervelde obstakels tussendoor en vliegende balletjes hebben we het voor elkaar gekregen om alle banen te halen, maar we zeggen niet hoe lang het geduurd heeft. Aan het eind van het parcours bleek onze bestelling voor het diner al doorgegeven aan de keuken, en konden we zo aanschuiven voor een afsluitende pizza.

Weer terug in het huisje zijn we de rest van de avond bezig geweest met verschillende bordspellen en hebben een aantal mensen genoten van het ligbad dat we hadden. De zondag zijn we de dag begonnen met gebakken en gekookte eieren en hebben we het beetje brood dat we overhadden gevoerd aan de vogeltjes. Daarna hebben we onze spullen gepakt, lunchpakketjes gesmeerd en afscheid genomen van ons huisje. De dag hebben we doorgebracht in het zwembad van een Centre Parcs in de buurt van ons huisje. 's Avonds zijn we weer naar huis gereden en zijn toch een aantal mensen in slaap gevallen in de auto. Eenmaal terug op het clubhuis hebben we eerst de lading koek die over was opgeruimd waarna we allemaal naar huis gegaan zijn.

De organisatie van dit kampje feliciteert graag Aurora, Miriam en Ted met het behalen van de geheime eis, het inruimen of uitruimen van de afwasmachine!


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Stam weekendkamp
geplaatst door: Roy Peters
 
geplaatst op: 13/05/2014

Afgelopen weekend heben wij lekker met de welpen gekookt. Zij hebben hun kook insigne kunnen verdienen door een aantal opdrachten uit te voeren. Opdrachten waren een boodschappenlijstje maken, boodschappen doen, groenten snijden, koken, tafel dekken, een menukaart maken en nog veel meer.

De welpen en begeleiding hebben het onwijs naar hun zin gehad. En natuurlijk is iedereen geslaagd, en heeft zijn insigne ontvangen!

We mogen met trots vertellen dat wij een nieuwe begeleiding hebben. Namelijk Ikki! Ikki onwijs bedankt voor het helpen dit weekend. Op naar meer mooie opkomsten!

De foto's staan online! (misschien dat er nog wat bijkomen in deze dagen)


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Welpen weekendkamp 10/11 mei 2014
geplaatst door: Roy Peters