Scouts nieuws

geplaatst op: 14/03/2020

De Scouts van de Lisser Kaninefaten hebben dan geen opkomst meer vanwege het coronavirus, op afstand via Minecraft kunnen ze nog met elkaar spelen. Zaterdag ochtend om 10:00 werd gewoon geopend, hetzij dankzij twee Scouts die de avond tevoren een vlag hadden gemaakt die ‘gehesen’ kon worden dankzij twee teleport buttons.

 

De wet werd opgezegd, het saluut werd gegeven, en daarna vermaakten ze zich met creatieve bouwsels. Het clubhuis wordt nagebouwd, mijnen worden gegraven, de kampvuur kuil is aanwezig om vuur in te stoken – het is bijna een opkomst.


geplaatst door: Aurora Heemskerk
 
geplaatst op: 16/02/2019

Beste iedereen,

Ook dit jaar helpen wij weer met de langste file van de Nederland de Bloemencorso van de bollenstreek. Met dit jaar als thema Changing World. Net als voorgaande jaren steken wij weer voor de gemeente Hillegom. Ook wikkelen wij onze eigen corsowagen. Wikkelen betekent dat we het stalen frame inpakken met karton en plastic zodat er pur opgespoten kan worden. In deze pur steken wij de bloemen.

Voor het wikkelen zoeken wij nog wat extra handjes. Via onze facebook van de Lisser Kaninefaten kunt u zich opgeven voor het wikkelen. Wij doen dat vanaf maandag 25 februari van 19:30 tot 22:00. Wij wikkelen alleen op de maandag, dinsdag en woensdagavonden. Het wikkelen gebeurt achter de Klinkenberghallen in Sassenheim. Net als het steken krijg de vereniging ook een kleine vergoed voor het wikkelen van de wagen.

Het steken zelf is op woensdag 10 april en donderdag 11 april. In de Klinkenberhallen in Sassenheim. Hou onze facebook pagina in de gaten voor nieuwe weetjes over de bloemencorso. 

geplaatst door: Terry Hesseling
 
geplaatst op: 09/04/2017

12 jongens en meisjes van onze groep hebben het weekend van 7-9 april in twee wedstrijdgroepjes meegedaan met de regionale scoutingwedstrijden van Hollands Midden. De wedstrijden werden gehouden op het Scoutingkampeerterrein Het Naaldenveld in Aerdenhout. 320 kinderen verzamelde zich vrijdagavond om met elkaar de strijd aan te gaan. Het thema van de wedstrijden was dit jaar ‘Superscout’. Naast het verdienen van zoveel mogelijk wedstrijdpunten, moesten de Scouts ook proberen om superheld Crash zijn krachten weer terug te geven. Door een zwaar ongeluk was Crash zijn krachten en ook zijn superlichaam kwijtgeraakt. Tijdens het openingskampvuur op vrijdagavond bleek van hem alleen nog maar een klein dwaallichtje te resteren.

Het hele weekend moest de Scouts, van 11 tot 15 jaar, opdrachten uitvoeren. Dit begon met het opbouwen van hun eigen grote tent met een kampkeuken. Op zaterdag werd een hike gelopen, waarbij met allerlei routetechnieken de juiste weg gevonden moest worden. Onder andere werd gebruik gemaakt van kaart en kompas, wat juist in dit digitale tijdperk bijzonder is. Verder was er op zaterdag een groot postenspel, met de altijd spannende grote kabelbaan. Ook moesten de kinderen superslim zijn, bijvoorbeeld door zich te bevrijden van handboeien. Al hun talenten werden door de scouts ingezet. Gelukkig was er ook tijd voor ontspanning en werd er met 320 deelnemers Hollandse Leeuw en Trefbal gespeeld. Op zaterdag zorgde de scouts zelf voor hun eten. Naast een lekkere macaronischotel, werden er wentelteefjes en tosti’s gemaakt. Voor dit laatste hadden de Lissese Scouts speciaal een tosti-ijzer aan hun rugzak gehangen. De zaterdag werd afgesloten met een groot kampvuur, waarbij bleek dat Crash een deel van zijn krachten terug had. Hij kon al weer praten!

Op zondagmorgen konden de Scouts nog punten verdienen met een groot Levend Strategospel gecombineerd met Tetris. De met Stratego veroverde kaartjes moesten worden ingekleurd en op een tactische plek op het Tetrisbord geplakt worden. Na dit spel zorgde de keukenploeg voor een broodje hamburger voor alle aanwezigen. In de stralende zon genoot iedereen van deze lunch. Daarna was het al weer tijd om de tenten af te breken en alle spullen op te ruimen. Hierna ging de jongens en meisjes weer naar de grote kampvuurkuil vergezeld van veel ouders. In de kampvuurkuil volgende de ontknoping van het weekend, Crash had al zijn krachten weer terug en kon weer vliegen met zijn superkrachten. En natuurlijk werd de einduitslag van de wedstrijden bekend gemaakt. Onze scouts  eindigde op een 12e en 23ste plek. Met in totaal 60 wedstrijdgroepjes een mooi resultaat. De wedstrijden werden gewonnen door scouts van de Franciscusgroep uit Leiden.

De wedstrijden waren alleen mogelijk door de inzet van 140 vrijwilligers, waarvan sommigen op donderdag al begonnen met opbouwen. Verder bemande zij de posten bij de spelen, zorgde voor de EHBO, zorgde voor het kampvuurprogramma, de kampkrant en werd er gekookt voor de medewerkers.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
RSW 2017
geplaatst door: Hans T.
 
geplaatst op: 08/03/2017

Dit jaar helpen wij ook weer met de bloemencorso met als thema: Dutch design. Net als voorgaande jaren steken wij de wagen van de gemeente Hillegom met als titel “De huizen van Jan Six”.

Het steken gebeurt in de Klinkenberghallen van De Leeuw Flowerbulb Group, Rijksstraatweg 52 in Sassenheim. Op woensdag 19 april van 10.00 tot 23.00 uur en op donderdag 20 april van 9.00 uur tot in de hele kleine uurtjes zodat de wagen op tijd klaar is voor de jury. Het steken van de corsowagen is een grote klus voor de groep maar wel heel erg gezellig. Bovendien is het dé mogelijkheid om alle wagens eens goed te bekijken terwijl ze stil staan.

Iedereen die dat leuk vindt mag komen helpen. Oud en jong maar je mag pas steken vanaf 12 jaar. Maar ook voor jongere kinderen proberen wij klusjes te bedenken om toch zo te kunnen helpen met onze corsowagen. Voor alle duidelijkheid: niet alleen leden van de Lisser Kaninefaten zijn welkom maar ook familie, buren, collega’s en vrienden.

Dus hou deze dagen/avonden alvast vrij en maak je naaste omgeving enthousiast om ook eens mee te komen helpen. Als je nu al weet dat je komt om te helpen. Laat het ons dan even weten via ons mailadres. Dan kunnen wij ongeveer een schatting maken en kunnen kijken wie welk voorwerp kan gaan steken. Zodat je niet lang hoeft te wachten tot een van ons je een plekje aanwijst

Zit je met vervoer, probeer alvast na te denken over carpoolen. Er rijden die dagen veel auto’s vanuit Lisse en Hillegom naar Sassenheim.

In de volgende brieven zullen we jullie informeren over hoe je naar binnen kan komen, dit is nu nog niet bekend!

Gezocht: Wij zijn opzoek naar houten klompen voor op de wagen. Mocht je deze over hebben laat het ons weten.

Heeft u nog vragen mail dan naar: Corso@kaninefaten.nl

Met vriendelijke groet,

Corsoteam

Scouting Lisser Kaninefaten

 

 

  

geplaatst door: Terry Hesseling
 
geplaatst op: 15/02/2017

Op 13 februari is de bekendmaking geweest van de corsowagen van de bloemencorso 2017. Dit jaar is het thema "Dutch designe". Ook dit jaar zullen wij met de Lisser Kaninefaten steken voor de gemeente Hillegom. Dit jaar doet de gemeente Hillegom mee met de wagen "De huizen van Jan Six". Het is een Amsterdams tafereel met op de voorwagen Hollandse klompen. Voor deze klompen zijn wij hard opzoek naar echte houte klompen om zo onze wagen nog mooier te krijgen. Dus mochten jullie klompen over hebben laat het ons weten. Ook gaan wij onze eigen wagen inwikkelen. Inwikkelen wilt zeggen dat wij zelf de wagen inpakken met karton en plastic. Dit zullen wij vanaf 20 februari op maandagavond, dinsdagavond en woensdagavond doen. Dit doen we in Sassenheim. Mocht je willen helpen daar ben je van harte uitgenodigd. U kunt reageren op corso@kaninefaten.nl

Dia9

geplaatst door: Terry Hesseling
 
geplaatst op: 24/11/2016

Zaterdag 10 december, 12:00 uur voorlichtingsbijeenkomst Wereld Jamboree 2019 in de Kali

Als je tussen 22 juli 2001 en 22 juli 2005 geboren bent dan kun je in 2019 naar de 24ste Wereld Jamboree in de Verenigde Staten.

Maar wat is nu zo’n Wereld Jamboree, wat kan je daar beleven, hoe kom je daar, hoe lang ben je van huis, hoe zijn de voorbereidingen, wat kost het? Allemaal vragen waar je eerst antwoord op wilt hebben voordat je besluit mee te gaan.

Waarschijnlijk moeten deelnemers aan de Wereld Jamboree 2019 zich in de eerste helft van 2017 inschrijven. Dit is niet iets wat de groep kan doen. Iedereen die mee wil moet zelf inschrijven bij Scouting Nederland. Elk lid dat mee kan zal ook van Scouting Nederland een uitnodiging om in te schrijven ontvangen.

Om goed voorbereidt te zijn, organiseren we op zaterdag 10 december een voorlichtingsbijeenkomst in de Kali voor iedereen die meer wil weten over de Wereld Jamboree. We beginnen om 12:00 uur en denken om 13:00 uur af te sluiten. Met nadruk worden ook de ouders uitgenodigd, want het is heel wat om je zoon of dochter naar zo’n groot kamp te laten gaan.

Tijdens deze bijeenkomst zullen leden van onze groep die in 2015 als deelnemer naar de Wereld Jamboree in Japan zijn geweest over hun ervaringen vertellen, waarom zou je mee gaan, wordt verteld waar de voorbereidingen uit bestaan en kunnen vragen gesteld wordt. Natuurlijk laten we ook foto’s van de vorige Wereld Jamboree zien.

geplaatst door: Hans T.
 
geplaatst op: 01/07/2016

Van 9 tot 16 juli gaan de scouts op kamp naar Zeewolde! Zin om ons een kaartje te sturen? Dat kan natuurlijk! (En vinden wij heel erg leuk)

Het adres is

Scout-Up Your Summer

Scouting Lisser Kaninefaten (naam scout)

Nulderpad 5

3896LV Zeewolde

geplaatst door: Lilian Teeuwen
 
geplaatst op: 27/04/2016

Ook dit jaar mochten onze scouts de vlag hijsen tijdens het zingen van het Wilhelmus bij de start van de viering van Koningsdag in Lisse. Gelukkig scheen net de zon, terwijl de wind zorgde wel voor een mooier wapperende vlag. Na het Wilhelmus zongen de scouts uit volle borst mee met 'Jan Klaassen was trompetter ......'. HIerna hielpen ze nog met koffie, thee en pakjes limonade uitdelen.


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Koningsdag 2016 vlaghijsen
geplaatst door: Hans T.