Explorers nieuws

geplaatst op: 21/07/2019

Vannacht zijn de zeven leden van onze groep die als jeugddeelnemer deelnemen aan de World Scout Jamboree in de USA vertrokken vanuit Sassenheim. Eerst naar Schiphol. dan naar Londen en dan door naar Washington. We wensen ze een goede reis en een hele mooie Jamboree toe.

geplaatst door: Hans T.
 
geplaatst op: 26/01/2018

Op zaterdagochtend 3 februari verkopen de leden van onze scoutinggroep de Lisser Kaninefaten potjes met Tête á tête narcissen. De actie start op de parkkeerplaats van de Brede School, dit is op de hoek van de Oranjelaan en de Nassaupark in Lisse met een voorverkoop van 9:00 tot 10:00. Daarna trekken de scouts tussen 10:00 tot 12:00 uur de wijken van Lisse in. De wijken zijn Merenburgh, de Blinkerd en de Oranjewijk. U herkent de leden van de scoutinggroep aan hun oranje das. De prijs voor een potje narcissen is  € 1,50. De opbrengst van de verkoopactie wordt gebruikt voor groot onderhoud en sparen we voor vernieuwing van materialen.
geplaatst door: Merel Z.
 
geplaatst op: 11/07/2015

De Explorers zijn vandaag voor hun zomerkamp vertrokken naar  Overasselt. Ze kamperen daar op het  scoutingkampeerterrein St. Walrick. Zij zullen onder andere de omgeving verkennen tijdens een twee daagse hike, waarbij ze met zo weinig mogelijk bagage lopend op pad gaan. Daarnaast gaan de jongeren onder andere een dag kanoën, naar een klimparcours en om een keer lekker schoon te worden naar het zwembad. De jongeren maken hun eigen programma, waarbij vast ook wel tijd wordt ingeruimd om te chillen bij de tent of het kampvuur.

geplaatst door: Hans T.
 
geplaatst op: 07/12/2014
Geweldig nieuws: de Lisser Kaninefaten zijn genomineerd voor de vrijwilligersprijs 2015 (voor groepen/verenigingen)!!
De inwoners van Lisse kunnen door te stemmen bepalen wie de winnaar wordt van deze prijs.
 
Stemmen zal op verschillende manieren gaan:

Via de website http://www.lisse.nl/poll-2/stemmen.html?L=2

Op papier in de gemeentewinkel/gemeentehuis

Op papier in de Bilbliotheek

En via een stemformulier in het witte weekblad van week 50

Het stemmen is van 8 december tot en met 14 december.

Willen jullie (als je in Lisse woont) je stem op ons uitbrengen?

Het zou uiteraard ook fijn zijn als je vrienden, familie, kennissen, buren, of voor mijn part wildvreemden uit Lisse ook vraag om op ons te stemmen!

Alvast bedankt!

 

geplaatst door: Terry Hesseling
 
geplaatst op: 22/09/2014

Natuur & Milieu deelt, met steun van de ASN Bank, vijf sets zonnepanelen uit aan Scoutinggroepen. De groep die de meeste stemmen krijgt, wint tien zonnepanelen. Voor de 2e en 3e plaats zijn tweemaal acht zonnepanelen beschikbaar. Scoutinggroepen die op de 4e en 5e plek eindigen, krijgen elk zes zonnepanelen. De daken van alle 170 deelnemende Scoutinggroepen zijn gecheckt op geschiktheid voor zonnepanelen. Op 1 november maakt Natuur & Milieu de winnaars bekend.  De zonnepanelen worden in november door Eneco bij de winnaars geïnstalleerd. 

‘Jongeren én hun ouders op een positieve manier in aanraking brengen met duurzame energie, dat is het belangrijkste doel van de actie,’ zegt Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. Dankzij de actie komen duizenden kinderen, ouders en tienduizenden stemmers in aanraking met duurzame energie. Zonnepanelen zijn niet alleen duurzaam, maar ook goed voor de portemonnee.

Scouting en zonnepanelen

Scouting Nederland is de grootste jongerenorganisatie van Nederland met 100.000  jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting worden kinderen en jongeren uitgedaagd om zich persoonlijk te ontwikkelen. Gebruikmaken van duurzame energie past goed bij de maatschappelijk bewuste houding die Scouting Nederland haar leden meegeeft.

De actie Scouting Zonnestrijd is een vervolg op de succesvolle kinderboerderijenactie ‘Zet kinderboerderijen in de zon’, die Natuur & Milieu vorig jaar heeft gehouden samen met de ASN Bank. Duizenden mensen stemden toen op hun favoriete kinderboerderij. Bij de drie winnende kinderboerderijen liggen de zonnepanelen inmiddels op het dak. Goed voor het milieu én voor de portemonnee van de kinderboerderijen.

Stemmen

Op de website www.zonnestrijd.nl kan heel Nederland zijn stem uitbrengen op zijn favoriete Scoutinggroep. Onder de stemmers verloot Natuur & Milieu tien Wakawaka-lampen. Ook is er een aparte prijs voor de Scoutinggroep met de meest originele stemmenwervingsactie. Stemmen kan van 24 september tot en met 31 oktober.

geplaatst door: Terry Hesseling
 
geplaatst op: 28/08/2014

Op vrijdag 22 augustus hebben de Explorers een wel heel speciaal bezoek gehad. Sinds mei hebben de Explorers een Buddy groep met een Ghanese scoutinggroep. Er is al even wat mail contact geweest om elkaar beter te leren kennen. Maar vandaag kwamen er 2 Ghanese om te kijken wat er nog meer mogelijk is met de Buddy groep. Er zijn een hele hoop leuke dingen onstaan en er is veel gevraagd hoe scouting werkt in Ghana. We gaan proberen binnen kort contact via skype te kunnen maken. In het nieuwe seizoen staat bij de Explorers Ghana centraal.

geplaatst door: Terry Hesseling
 
geplaatst op: 26/04/2013

Op vrijdag 26 april heeft Jolande een lintje gekregen voor haar lange vrijwilligerswerk. Met valse voorwaarde is Jolande naar het gemeentehuis toe gelokt. Met veel tijd rekken van Hans kwam Jolande vol verbazing aan en vervolgens te horen dat Jolande een lintje zou krijgen. Jolande is sind 1979 als actief als vrijwilligers. Ruim 30 jaar zet ze zich in voor de scoutingvereniging. Zo is ze 12 jaar bij de Wereld Jamboree geweest als troepstaf en was Jolande ook leidster bij scoutinggroep in Nieuwerkerk a/d/ IJssel en bij ons de Lisser Kaninefaten. Tevens is Jolande actief bij de EHBO ook op de RSW. Ook is Jolande vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente in Lisse. Nu al zo lang actief als vrijwilliger bij verschillende organisatie is de lintje zeker op zijn plaats. Wij de Lisser Kaninefaten feliciteren Jolande met haar lintje. En we hopen dat Jolande nog vele jaren actief blijft bij ons op de groep. 

Tevens willen wij ook Leo Schoorl feliciteren met zijn lintje. Meer dan 50 jaar vrijwilligere voor verschillende activiteiten en op verschillende terreinen. Bij de plaatselijke voetbalvereniging, zijn inzet voor stichting Neversie, De lenteflora en als bassischoolcommissie op de St. Josephschool. Maar Leo is ook tijd lang voorzitter geweest van onze groep van 1997 tot 2009. Nog steeds is Leo actief bij het onderhoud van rondom het clubhuis. En helpt met verschillende activiteiten bij onze groep. Ook Leo willen wij de Lisser kaninefaten feliciteren met zijn lintje. En we hopen de Leo nog vele actief blijft bij onze groep.

geplaatst door: Terry Hesseling
 
geplaatst op: 09/01/2011
Zaterdag 9 januari was het tijd voor de traditionele Kerstboomactie.
’s Morgens rond een uurtje of 10 hebben de Esta’s & Scouts zich verzameld bij het zwembad en mochten de Welpen & Explorers zich verzamelen bij de speeltuin aan de Mendeldreef om kerstbomen op te halen. Het weer zat niet echt mee beetje nat geworden maar de lol was er niet minder om. Om 12.00 mochten de Esta’s & Welpen richting huis en zijn er door de wat oudere leden nog wat bomen opgehaald. We hebben deze morgen iets meer dan 750 bomen opgehaald.
 
Na ’s morgens de kerstboomactie te hebben gehad en vele van ons een warme douche thuis genomen hadden en na wat andere kleren aangetrokken te hebben was van 16.00-19.00 de Nieuwjaarsborrel.
Tijdens deze borrel voorzien van heerlijke hapjes en drankjes en om dat heel veel van de leden niet stil kunnen zitten was er een lijnenspel opgezet, wat allemaal kleine spelletjes betrof wist je de meeste spellen te winnen dan was jij de winnaar. Ook heeft de groepsvoorzitter een woordje gedaan. En niet te vergeten is Leo Schoorl tot erelid van de Lisser Kaninefaten benoemd.

De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
kerstbomen actie 9 januari 2011
Nieuwjaarsborrel 2011
geplaatst door: Petra H.