Stam nieuws

geplaatst op: 12/01/2018
Op zaterdagmorgen 3 februari 2018 verkopen de leden van onze scoutinggroep de Lisser Kaninefaten potjes met Tête á tête narcissen. De actie wordt van 10:00 tot 12:00 uur gehouden in de wijken Meerenburgh, de Blinkerd en de Oranjebuurt in Lisse. U herkent de scouts aan hun oranje das. De prijs voor een potje narcissen is € 1,50. De opbrengst van de verkoopactie wordt gebruikt voor groot onderhoud en sparen voor vernieuwing van groepsmateriaal.
Mocht u verzekerd willen zijn van een of meerdere potjes: De voorverkoop is op dezelfde dag van 09:00 tot 10:00 uur op de parkeerplaats van De Brede School. Het is echter verstandig bij aankoop van meerdere potjes om een eigen krat of bak mee te nemen waar U de potjes in kan vervoeren.
geplaatst door: Merel Z.
 
geplaatst op: 16/02/2016

Stekers gezocht: kom helpen……….

Het wordt langzaamaan voorjaar en dus is het bijna corso!

Dit jaar is het thema van de corso: Flower and Fashion

Ook dit jaar doet de Lisser Kaninefaten mee een deze mooie bloemenparade. Net als voorgaande jaren steken wij de wagen van de gemeente Hillegom met als titel “Flowers in style”.

Het steken gebeurt in de Klinkenberghallen van De Leeuw Flowerbulb Group, Rijksstraatweg 52 in Sassenheim. Op woensdag 20 april van 10.00 tot 23.00 uur en op donderdag 21 april van 9.00 uur tot in de hele kleine uurtjes zodat de wagen op tijd klaar is voor de jury. Het steken van de corsowagen is een grote klus voor de groep maar wel heel erg gezellig. Bovendien is het dé mogelijkheid om alle wagens eens goed te bekijken terwijl ze stil staan.

Iedereen die dat leuk vindt mag komen helpen. Oud en jong maar je mag pas steken vanaf 12 jaar. Maar ook voor jongere kinderen proberen wij klusjes te bedenken om toch zo te kunnen helpen een/met onze corsowagen. Voor alle duidelijkheid: niet alleen leden van de Lisser Kaninefaten zijn welkom maar ook familie, buren, collega’s en vrienden.

Dus hou deze dagen/avonden alvast vrij en maak je naaste omgeving enthousiast om ook eens mee te komen helpen. Als je nu al weet dat je komt om te helpen. Laat het ons dan even weten via ons mailadres. Dan kunnen wij ongeveer een schatting maken en kunnen kijken wie welk voorwerp kan gaan steken. Zodat je niet lang hoeft te wachten tot een van ons je een plekje aanwijst. Zit je met vervoer, probeer alvast na te denken over carpoolen. Er rijden die dagen veel auto’s vanuit Lisse en Hillegom naar Sassenheim.

Om in de hal te komen heeft u een geel bandje deze kunt u aanvragen door het contactformuliwr in te vullen. Wilt u blijven eten dan hebben wij een speciaal menu. Woensdag 20 april 18.00 uur Nasi/bami met saté stokjes voor € 9,--. Donderdag 21 april 18.00 uur Stampot met vlees voor €8,50 Geef je via het contactformulier. U krijgt een mail terug hoe u kunt betalen voor het eten.

Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op via het contactformulier.

geplaatst door: Terry Hesseling
 
geplaatst op: 15/04/2015

In maart is het corso team al hard aan het werk geweest om onze wagen in te wikkelen in plastic en karton. Al snel was dat klaar en was de wagen gespoten en klaar om gestoken te worden. 

Komt u ook ons helpen met steken?

Woensdag 22 april van 10.00 tot 23.00 uur en donderdag 23 april van 9.00 uur tot en met de hele kleine uurtjes dat de wagen af is gaan we deze klus klaren.  Het steken van de corsowagen is een grote klus voor de groep maar wel heel erg gezellig. Bovendien is het dé mogelijkheid om de wagens eens goed te bekijken terwijl ze stil staan.

Om binnen te komen in de hal moet je voor het pand langs lopen en links bij de bezoekersingang naar binnen gaan. Om binnen komen heb je een polsbandje nodig. Dit pols bandje kan je zaterdag 18 april tijdens de opkomst bij de leiding. Mocht dit niet lukken kan u altijd even een mailtje sturen naar corso@kaninefaten.nl

Het Corsoteam

geplaatst door: Terry Hesseling
 
geplaatst op: 02/01/2015

De inschrijving voor de HIT is geopend! In 2015 wordt de HIT voor de 60e keer georganiseerd. Stafleden uit heel Nederland zijn de afgelopen weken al creatief bezig geweest met het verzinnen van een verrassend programma voor de HIT van 2015.

Maar wat is nou de HIT?

De HIT is een landelijk evenement van Scouting Nederland. Het staat voor Hikes, Interessekampen enTrappersexpedities, en wordt ieder jaar gehouden in het Paasweekend. Op verschillende plekken, verspreid over Nederland (en een beetje België en Duitsland) kun je alleen of met je scoutingvrienden op een leuk en gezellig weekend, samen met andere scouts uit het hele land. De HIT is het enige scouting-evenement waarbij JIJ mag kiezen wat voor gaaf avontuur je gaat beleven. Dat kan bijvoorbeeld een hike zijn: je loopt, fietst, vaart of rijdt daarbij een route door de omgeving, en komt ondertussen verschillende posten tegen. Of je kiest voor een interessekamp: je leert er bijvoorbeeld kamperen, sterren kijken, koken, EHBO of je beleeft een spannend avontuur rond een themaverhaal. En wie van een echte fysieke uitdaging houdt, kan kiezen voor een trappersexpeditie waarbij je conditie en je uithoudingsvermogen flink op de proef worden gesteld. De HIT wordt elk jaar gehouden tijdens het Paasweekend. In 2015 is dat van 3 t/m 6 april. Omdat Goede Vrijdag (3 april) niet voor iedereen een vrije dag is, beginnen sommige HIT-onderdelen pas op zaterdag 4 april.

Voor meer informatie kijk dan op. https://hit.scouting.nl/

geplaatst door: Terry Hesseling
 
geplaatst op: 11/12/2011

Gisteren avond was het eindelijk zover: de actie van de Kaninefaten voor Serious Request 2011!
Alle speltakken waren vrijdag avond en zaterdag ochtend en middag druk bezig met het maken van prachtige kunstwerken voor het goede doel. Want de opbrengst van Serious Request gaat dit jaar naar oorlogsmoeders.
's Avonds mochten alle ouders, leden van scouting en andere geïnteresseerden komen kijken naar de tentoonstelling van al deze kunstzinnige werken. Alle kinderen hadden enorm hun best gedaan, en de opbrengst was dan ook iets waar we trots op mogen zijn, namelijk.....

€414,75!!!!

Wij als organisatie zijn hier enorm blij mee!!! En willen iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor het maken van de kunstwerken, én iedereen die ons heeft geholpen aan dit geweldige bedrag! Wij zullen dit bedrag in de week van het Glazen Huis naar Leiden toe brengen, samen met het prachtige kunstwerk van de tante van Merel. De foto's hiervan komen uiteraard ook op de website.
Bedankt voor de leuke en gezellige avond!

Het Serious Request organisatieteam,
Merel en Miriam


De volgende fotoalbums horen bij dit bericht:
Actie Serious Request
geplaatst door: Miriam B.