1. Bevers

  Gemengde groep 5 t/m 7 jaar
  Zaterdag van 14:00 uur-16:00 uur

  Bevers Algemeen
  Hoi! Leuk dat je de algemene site van de Bevers uit Lisse bezoekt. Op deze site kun je alle informatie vinden van de Bevers van de Kaninefaten uit Lisse. Ook kun je foto’s en verhaaltjes bekijken over onze opkomsten.

   
  Bevers algemeen
  Iedere zaterdag tussen 14.00 en 16.00 draaien de Bevers opkomst op het clubhuis van de Kaninefaten Lisse, gelegen aan de hoek Spekkelaan / Loosterweg Zuid. De Bevers zijn de jongste leden van de groep, en bestaan uit jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar oud. Zij komen spelen in het Dorp Hotsjitonia met verschillende inwoners!
   
  Leiding
  De leiding uit het dorp Hotsjietonia bestaat uit een enthousiast team van Sterre Stroom (Pam van Dijk) en Rozemarijn (Amber Warmerdam). Niet iedere week zal iedereen van het team aanwezig zijn, soms worden wij bijgestaan door iemand anders van de groep, of oud beverleiding!
   
  Kamp
  De Bevers hebben 2 keer per jaar kamp. Halverwege het seizoen is er een oefenkampje voor de kinderen. Het oefenkamp bestaat uit 1 nachtje slapen in het eigen lokaal van de Bevers, en vooral wennen aan het “niet thuis slapen” en veel lol beleven. Het zomerkamp bestaat uit 2 nachtjes slapen in het eigen Beverlokaal. Ook het zomerkamp staat net als het oefenkamp in teken van een thema. Zo kan het zijn dat de Bevers worden uitgenodigd om een piraat te helpen of dat ze een wereld reis maken naar China.
   
  Bever nieuwsbrief
  Zo om de 3 maanden verschijnt er een Bever nieuwsbrief. Hier staat alle informatie in van de (bijzondere) opkomsten. Zo kun je zien wat we allemaal gaan beleven. Ook staat er informatie op waar je de leiding kunt bereiken in het geval je er een opkomst niet kunt zijn.
   
  Wat doen de Bevers in het Dorp Hotsjietonia
  Iedere zaterdag van 14.00 tot 16.00 opent het Dorp Hotsjietonia haar deuren. De bevers beleven iedere week weer een nieuw avontuur met de leiding, soms met een thema. En soms spelen we gewoon spelletjes in het bos ( Boompje verwisselen, rijstevelden, omgekeerd verstoppertje, stand in de mand), of in ons mooie clubhuis. Ook wordt er geknutseld bij de bevers en worden er wel scoutingliedjes gezongen.
   
  Installeren
  Nieuwe bevers worden na het opzeggen van een beverwet in spelvorm geinstalleerd tot echte bever. Zij dragen vanaf dan een beverblouse met groepsdas en de bij behorende insignes. De insignes krijg je tijdens het installeren.
  Tip voor de ouders, koop de beverblouse een maatje groter, want uw kind groeit er natuurlijk nog in! Zie hier een link naar de sccoutshop voor een blouse.  https://www.scoutshop.nl/kleding/scoutfit/15.html
   
  Overvliegen
  Als je 7 bent, dan ga je overvliegen naar een andere speltak. (Esta’s of Welpen)
  Het overvliegen is vaak op de tweede of derde zaterdag van het seizoen, rond september. Kinderen die bij de andere speltakken te oud zijn, vliegen ook over. Je gaat dan allerlei spelletjes doen en daarna hoor de je bij de andere speltak.
   
  Contact
  Afmelden voor opkomsten: Bel op zaterdag vanaf 13.00 uur naar clubhuis de Kali, stuur een e-mail of maak er melding van tijdens een voorgaande opkomst. Dit stelt de Beverleiding zeer op prijs;
  Vragen en / of opmerkingen: De Beverleiding is voor of na (en dus niet tijdens) de opkomst beschikbaar. Uiteraard kan dit ook per e-mail naar het algemene adres. 
   
  Opkomsttijd: Zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur in clubhuis de Kali (KAninefaten LIsse)
  Telefoon clubhuis de Kali: 0252-421351
  Telefoon Pam van Dijk: 06-43475748
 1. Verkorte Agenda

 2. Laatste Foto's

 3. Laatste Nieuwsberichten

  Rozemarijn insigne op 07/11/2017
  De afgelopen weken zijn de bevers bezig geweest met het behalen van de Rozemarijn insigne. Rozemarijn houd heel erg van koken en plantjes en heeft...
  Eerste opkomst Bevers 2017 op 04/09/2017
  4 februari vriendjes- en vriendinnetjesmiddag bij de Bevers op 28/01/2017
  10 bevers geïnstalleerd op 28/01/2017