1. Esta's

  Gemengde groep 7 t/m 11 jaar
  Zaterdag van 10:00 uur-12:00 uur

  Esta’s Lisser Kaninefaten

  Welkom op de algemene pagina van de Esta’s! Op deze pagina vinden jullie meer algemene informatie over deze groep (speltak), de leden en de leiding. Vergeet niet regelmatig de andere pagina’s in de gaten te houden met informatie over de (komende) opkomsten, programma’s en natuurlijk de foto’s!

  Algemeen:

  De Esta's van de Lisser Kaninefaten zijn een gemengde groep kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. De opkomsten zijn wekelijks in ons clubhuis 'de Kali' (Kaninefaten Lisse), gelegen aan de hoek Spekkelaan / Loosterweg Zuid, op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

  Tijdens de opkomsten doen de Esta's leuke en uitdagende activiteiten in het bos en in en rondom ons clubhuis. Het programma bestaat uit spellen binnen en buiten, waarbij de Esta's ook een aantal scoutingtechnieken leren, en leren om samen te werken met andere kinderen.

  Leden en leiding:

  Het ledenaantal van de Esta's ligt tussen de 10-20 meiden en jongens. Na het zomerkamp vliegen de oudste Esta's over naar de Scouts. Gelukkig komen er regelmatig vriendjes en vriendinnetjes kijken, waardoor het ledenaantal op peil blijft. Ook vliegen er Bevers over naar de Esta’s als ze oud genoeg zijn.

  De Estar is de benaming voor de leiding. Het team bestaat op dit moment uit: Estanne (Rosanne), Dorest (Dorenda) en Knest (Kevin). De leiding probeert onder andere door cursussen van Scouting Nederland op een zo goed mogelijke manier de opkomsten te verzorgen.  

  Installeren:

  Wanneer je bij scouting zit hoort daar een uniform bij. Nieuwe leden worden altijd geïnstalleerd zodat zij op dit uniform de insignes mogen dragen en daarna echt bij de groep horen. Het installeren vindt één keer per jaar plaats in de herfst of wanneer er veel nieuwe leden zijn bijgekomen nog een keer aan het einde van het jaar.

  De Esta's dragen een groene scoutingblouse. De Esta’s die geïnstalleerd zijn, hebben hier een installatieteken van Scouting Nederland (linkerborstzak), een speltakinsigne van de Welpen (rechterborstzak) en een naambandje met de groepsnaam (rechtermouw) op. Deze insignes krijgen de Esta’s van de leiding tijdens het installeren. Nadat de Esta’s geïnstalleerd zijn, mogen ze ook de oranje groepsdas dragen. Hierop hoort de groepsbadge.

  Kampen:

  We proberen drie keer per seizoen een kamp te organiseren. Een najaarskamp, een voorjaarskamp en in de zomervakantie het zomerkamp van een week. Hierbij is er altijd een leuk en spannend thema waar we het weekend of de week mee bezig zullen zijn. 

  Esta-info:

  De Esta-Info is een planning van de komende periode, die wordt gemaild aan de Esta's. Bij groepsacties of belangrijke wijzigingen van de opkomsten wordt dit ook hierin vemeld.

  Contact:

  Hebben jullie iets te melden of te vragen dan kunnen jullie een e-mail naar de leiding sturen.De leiding neemt dan (indien nodig) contact met jullie op. Dit kan ook via het contactformulier op deze site.

  Afmelden voor opkomsten: Bel op zaterdagochtend vanaf 09.30 uur naar de Kali, stuur een e-mail of maak er melding van tijdens een voorgaande opkomst. Dit stelt de Estar zeer op prijs.

  Vragen en / of opmerkingen: De Estar is voor of na (en dus niet tijdens) de opkomst beschikbaar. Uiteraard kan dit ook per e-mail (via het e-mailadres bovenaan deze pagina).

  Opkomsttijd: Zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Kali;
  Telefoon Kali: 0252-421351 

 1. Verkorte Agenda

 2. Laatste Foto's

    
 3. Laatste Nieuwsberichten

  Haal de lente in huis met narcissen van de Lisser Kaninefaten! op 27/02/2020
  Aanstaande zaterdagochtend 29 februari zullen we...
  JOTA/JOTI 2019 op 22/10/2019
  Outdoorworkshops op 06/09/2018
  Esta Zomerkamp website op 18/08/2018