1. Welpen

  Gemengde groep 7 t/m 11 jaar
  Zaterdag van 14:00 uur-16:00 uur

  Algemeen

  Leuk dat je even de tijd hebt genomen om de pagina van onze groep (speltak) de welpen te bekijken.

  De welpen zijn jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar oud. De opkomst is van 14.00 tot 16.00 uur in het clubhuis (de Kali) van onze groep de Lisser Kaninefaten, gelegen op de hoek Spekkelaan / Loosterweg - Zuid, het bruggetje over naast de parkeerplaats.

  De welpen dragen tijdens de opkomst een groene welpenblouse en de oranje groepsdas, want dit kan lekker vies worden.

  We beginnen de opkomst met openen, waarna we in het bos, op ons veld of in het clubhuis leuke activiteiten doen. De leiding zorgt elke week voor een afwisselend en uitdagend programma. Het programma bevat veel buitenspelen, samenwerken en ook een aantal scoutingtechnieken. Hierdoor leren de welpen steeds meer verantwoordelijkheid te nemen. Voor een indruk van de opkomsten geven onze fotoalbums een goed beeld. De kalender is doorgaans ook goed bijgehouden.

  Heb jij zin om een keertje langs te komen, stuur dan een mailtje via het contactformulier of neem contact op met Chil (06-25295444) of Raksha (06-19762303).

  Kamp

  Bij de welpen gaan we ongeveer drie keer per jaar op kamp. Twee daarvan zijn een weekendkamp op ons clubhuis. Deze twee kampen vinden plaats aan het begin en eind van het seizoen.

  Het derde kamp is in de zomervakantie en duurt een week. Het zomerkamp is elk jaar op een andere locatie in Nederland. We gaan dan naar een clubhuis van een andere scoutinggroep en maken er een groot feest van met de welpen. Tijdens dit kamp doen we meestal twee uitjes en hebben een themaverhaal (en themafiguren) als leidraad van het kamp.

  Installeren

  Als je als welp al een tijdje meedraait, wordt je geïnstalleerd, zodat je ook echt bij de groep hoort. Je mag dan op je groene blouse ook de insignes gaan dragen van de welpen, het scouting teken en naambandje van de groep. Op je oranje das mag je dan de dasbadge van de groep dragen. Het installeren vindt één keer per jaar plaats in de herfst of indien nodig nog en keer voor het zomerkamp, wanneer er halverwege het jaar veel nieuwe leden bij zijn gekomen.

  Overvliegen

  Bij het overvliegen, wat aan het begin van het seizoen plaatsvindt, gaan de oudste van elke speltak over naar de volgende speltak. De oudste bevers gaan over naar de welpen of esta's, onze oudste welpen gaan over naar de scouts en zo gaat het verder tot je plusscout (23+) bent. Het overvliegen doen we dus met de hele groep. Het is altijd heel leuk, grappig en gezellig. Het is handig als je overvliegt om droge kleren mee te nemen.

  Contact

  Afmelden voor opkomsten: bel op zaterdag vanaf 9.30 uur naar clubhuis de Kali, stuur een e-mail of maak er melding van tijdens een voorgaande opkomst. Dit stelt de welpenleiding zeer op prijs.
  Vragen en / of opmerkingen: de welpenleiding is voor of na (en dus niet tijdens) de opkomst beschikbaar. Uiteraard kan dit ook per e-mail of via het contactformulier.
  Opkomsttijd: zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur in clubhuis de Kali (Kaninefaten Lisse).
  Telefoon clubhuis de Kali: 0252-421351

 1. Verkorte Agenda

 2. Laatste Foto's

    
 3. Laatste Nieuwsberichten

  Installeren welpen op 11 februari 2017 op 11/02/2017
  Op zaterdag 11 februari was het feest bij de...
  Ouderkind weekendkamp welpen op 01/12/2016
  Verjaardag Welpenleiding op 21/06/2016
  Ouderkind weekendkamp welpen op 22/02/2016